Şifre kırma yöntemleri(Genel anlatım)

Hep Böyle Başlar zaten

mrk ya saol da gerçekden işe yarıomu ben öle kötü birisi deilim 1-2 kişi var onların şifrsini kırım yeter bana daha da böle işlerle uğraşmam noolr yardım ediin eğer işe yarasa kndi msn mi veririm:) vermeyende bülent eresoy 9olsun

Hep böyle başlanıyor bu işlere zaten 8-9 sene önce bazı şeyleri bileyim b kaç kişiye zarar vereyim yeter diyordum :) ama öyle demeyle olmuyor. insanoğlu işte açgözlü geldikçe geliyor gittikçe gidiyor kotukça kopuyor :)
ayrıca konuyu açan arkadaşa da teşekkürler

yardım

arkadaşım ben şifremi unuttum gmail hesabım war ama şifresini bulamıorum senn yaptığın yöntemlede birşey anlamadım bana yardımcı olurmusun ?? [email protected] adresim bu sen şifresini bulup bana özel mesaj olarak atarmısın rica etsem ??

böyle bir yazı yazmak için konuya çok uzak olmak gerekir herhalde.. matematiğe hakaret eden bir yazı.. bilmemek ayıp değildir tabi ama insan kızıyor. Başlık şifre kırma değil de şifre tahmin etme yolları olsa daha mantıklı.
işlerin o kadar da kolay yürümediğini göstermek babında, bazı makalelerin yayınlandığı bir site:

http://eprint.iacr.org/cgi-bin/search.pl?last=10000&title=1

o kadar kolay olsaydı http://www.uekae.tubitak.gov.tr/ deki insanlar işsiz kalırdı.

İşin metamatik yönünü de oldukçaiyi bilirim. Üniversitede kriptoloji dersi aldım. 2. Dünya savaşı döneminde insanların hangi yöntem/yöntemlerle oluşturulduğunu bilmedikleri şifrelenmiş metinlerle karşılaştıklarındailk yaptıkları her zaman analitik yöntemleri kullanmak oldu. Ancak çoğu kez karşı taraf yeni bir sistem geliştirdiğinde bu analitik yöntemler işe yaramadı. Gerçek şifre kırma başarıları da her zaman insan zekasının bir ürünü oldu.

Günümüzde sıklıkla başvurulan pekçok şifreleme algoritması var ve çoğu deşifre olmuş durumda. Mekanizması tam olarak bilinemese de herbir şifreleme yöntemi derinlemesine analiz edilmiş, güçlü ve zayıf yönleri ortaya konmuş. Böylece ele geçirdiğiniz metinin geldiği kaynağa göre kullanılmış olması muhtemel olası şifreleme yöntemleriyle ve önce analitik yöntemlerle işe başlayarak ilerliyorsunuz.

Peki hiç biri işe yaramazsa ne yaparsınız ?

Tanrı vergisi insan zekasını kullanmaktan başka....

Son birşey eğeryaratıcılık, yaratıcı düşünce ve yaratıcı problemçözme gibi kavramlar hakkında biraz bilgi sahibi olursan,

matematik ve yaratıcılık arasında da sıkı bir bağ olduğunu farkedersin....

Eğer istersen kaynak önerebilirim....

iyi güzl anlatmışşınız tamam da bu ilk iki yöntem heryerde işe yaramıyo sanırsam.birkaç tane şifreyi otamatik yanlış yazınca yani tutturamayınca kısmen engelleme yapan programlar var diye biliyorum yanlışsam düzeltin.gene de teşekkürler

İşin metamatik yönünü de oldukçaiyi bilirim. Üniversitede kriptoloji dersi aldım. 2. Dünya savaşı döneminde insanların hangi yöntem/yöntemlerle oluşturulduğunu bilmedikleri şifrelenmiş metinlerle karşılaştıklarındailk yaptıkları her zaman analitik yöntemleri kullanmak oldu. Ancak çoğu kez karşı taraf yeni bir sistem geliştirdiğinde bu analitik yöntemler işe yaramadı. Gerçek şifre kırma başarıları da her zaman insan zekasının bir ürünü oldu.

Günümüzde sıklıkla başvurulan pekçok şifreleme algoritması var ve çoğu deşifre olmuş durumda. Mekanizması tam olarak bilinemese de herbir şifreleme yöntemi derinlemesine analiz edilmiş, güçlü ve zayıf yönleri ortaya konmuş. Böylece ele geçirdiğiniz metinin geldiği kaynağa göre kullanılmış olması muhtemel olası şifreleme yöntemleriyle ve önce analitik yöntemlerle işe başlayarak ilerliyorsunuz.

Son birşey eğeryaratıcılık, yaratıcı düşünce ve yaratıcı problemçözme gibi kavramlar hakkında biraz bilgi sahibi olursan,

PM atabilirsen yaratcılık konusu çok ilgimi çekiyor...

kesinlikle katılıyorum, kriptoloji okumak güzel, ama insan ilk önce beynini kullanmasını ögrenmeli, sonuçta bir işi yapabilmek için araçlarada ihtiyaç duyarsın, ama beynin olmadıktan sonra ne işe yarar araçlar,, kesinlikle katılıyorum, çünkü her zaman iyi sonuç aldım...özellikle şifre konusunda :)

süper bi konu açmışsın hacı

ben yenı bır ogrencıyım dıyelım bu konuda hacker olmak ıstıyorum fakat nerden baslayacagımı bılmıyorum bırı bana fıkır verebılır mı

Geri