ŞiRinLer hakkında bıLmedıgınız ŞeyLer.

ALpMontana

КЯaL´da TaNıMaM КuяaL´da
Reaction score
0
Smurf1.gif

eyo Cullifors tarafından Şirinler, Belçikalı (babası İngiliz) çizer Peyo'nun ünlü eseri. 1958'de Çizgi roman olarak ortaya çıktı. 1981'de televizyonda gösterilen Şirinler büyük ilgi gördü. Orjinal ismi "Schtrumpf" (İngilizce'de "Smurf") olan Şirinler 256 bölümden oluşuyor.

3.jpg

Şirinler ve Komünizm
Şirinler yıllardır Komünizm propagandası yapmakla suçlanmış ABD'de bir dönem gösterimi yasaklanmıştır. Bunun nedeni para olmadan komünal bir yaşam sürmeleri Şirin baba'nın Karl Marx'a benzemesi ve kızıl şapka giymesidir. Herkes kendi işini yapıyordur ve mutludur. Herkes aynı şeyi giyiyordur. Çizgi filmdeki Şirinlerin düşmanı Gargamel papaz cübbesi giyer ve dini sembolize eder, altın ve para düşkünüdür (kapitalizm) ve onları yeme (misyonerlik) gibi pek çok gizli unsur bulundurduğu iddia edilmiştir.
Şirinlerin temsil ettiği çok farklı unsurlar da vardır. Örneğin; Şirine feminizmi, Süslü eşcinselliği, Güçlü şirin maço erkeği temsil eder.
pic_smurf_cap.jpg

Papa%20Das%20Smurf.gif

VI343461GG015_250.jpg

+bıde bu bılgıwar

Şirinler, mason locasının ürünü mü?

Şirinler yıllarca komünizm propagandası yapmakla suçlanmıştı. Şimdi ise İtalyan araştırmacı Antonio Soro karakterlerin ve hikayenin arkasında bir Mason locası olduğunu söylüyor.

Küçük sevimli mavi yaratıkların yaşamını ve kötü kalpli Gargamel'le olan mücadelesini anlatan çizgi film klasiği "Şirinler" 1958'de Belçikalı çizer Peyo Cullifors tarafından çizgi roman yapıldı.
mason1.jpg

Şirinler yıllarca komünizm propagandası yapmakla suçlanmıştı. Şimdi ise İtalyan araştırmacı Antonio Soro karakterlerin ve hikayenin arkasında bir Mason locası olduğunu söylüyor.

Soro, "Şirinler, gerçek bilgi ve masonluk" adlı kitabında her bir mavi şirinler yaratığının gnostik (tanrının sırrını bilgi temelinde arayan felsefik akım) karakterinde en gizli mason localarından birini sakladığını yazdı.

Şirin baba karakteri de bu mason locasının Büyük Üstadı... Şirinler'in renklerinin de masonik bir yorumu var: Mavi gnostik ekolde gizemli Tanrı'nın çocuklarını, beyaz saflığa özlemi, Şirin Baba'nın kırmızı külahı da ruhun ateşini simgeliyor.

Erkek şirin sayısının 99 olması masonluğun kademelerini temsil ediyor. Gargamel, loca dışında masonların sırlarını öğrenmeye çalışan, Şirine ise "ilahi uyumu" yıkan dişi öğe.

Papa%20Smirf.jpg

kaynakLar: milliyet gazetesi
atüeldergisi

vay şirinler vay. siz neymişsiniz de haberimiz yokmuş. :saskin :p

boşverin şirinleyelim. :D

zaten sevmezdim şimdi hiç sevmeyecegim
en iyi ninja kaplumbgalardı onuda sevmiyorum
geriye bişey kalmadı
zaten bende cizgi filim izlemiyorum........

Daha öncede bi dergide okumuştum. Bir olayı bu kadar kurcalarsan altında böyle şeyler çıkması normal. Ben çoçukluğundan beri izliyorum ve çevremde de izleyenler var şimdiye kadar kimseye bi zararı dokunmamış. Daha neyin peşinde bunlar.

Bnm En Çok Merak EttİĞİm Şey , Bu Şİrİnler Nasil ÇoĞaldi.
Bİr Tek Şİrİne Bayan.aman Allah Im Yoksa Hepsİ... ? yok Yok Olamaz

Way Be Neymiş Bu ŞirinLer Derin DewLet Gibi Bişey HeraLde BunLar :D........

aLy_rZa' Alıntı:
bu ne şirinlik!!!!!

aLy_rZa' Alıntı:

onu geyik+18 bolumunde bulabılır war cunku konuyu acmadan artmısdım.
ama hangı cızgı flım gercekcı kı
ona bakılırsa bart simsons da hala cocuk ama ben kendımı bıldım bılelı wardı:durdurun​

wayy be helal olsun adamlara nerden aklımıza gelirdi bi boktan çizgi filimde bu kadar komplo teorisi olduğu ve bu fikir akımlarının bize empoze edildiğini düşünüyorumda korkunç

Bilinçaltı mesajları birçok yerde bulunabilir, bunlar bilinçaltında saklı kalıyor ve bilinçüstüne çıkana kadar anlaşılamıyor.Bazılarında hiç bilinçüstüne çıkmıyor.Araştırırsanız birçok yerde bulabilirsiniz.Şeytan detayda saklıdır diye boşa söylememiş alimler.

asLında çokta şirin diiLerdi zaten.. =)

Geri