Şok AKP'ye 2. kapatma davası mı geliyor ?

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2lb2nur.jpg

AKP'ye 2. kapatma davası mı geliyor ?

AKP'ye kapatma davasını açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözü Deniz Feneri e.V. davasında.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya’daki Deniz Feneri davası ve bu davaya ilişkin olarak Türkiye’de ortaya atılan iddiaları sıkı takibe aldı.

Gazete ve televizyonlara yansıyan bu iddialar, Başsavcılık Siyasi Partiler Masası’nca inceleniyor. Başsavcılık, bu incelemesini şimdilik rutin faaliyet kapsamında yürütüyor. Almanya’da bulunan Deniz Feneri Derneği’nin topladığı yardım paralarının, kuryeler aracılığı ile Türkiye’ye gönderildiği ve bu paralarla AKP siyasetinin finanse edildiği öne sürülmüştü. Bu iddiaları incelemeye alan Başsavcılık, değerlendirme sonrasında nasıl bir işlem yapacağına karar verecek, Alman makamları ile yazışma yapıp belge ve bilgi isteyebilecek. Başsavcılık, gerekli görülürse tüm dosyayı Almanya’dan getirtilip inceleme başlatabilecek. Başsavcılık, bu iddiaları kendi görev alanı içinde görmezse herhangi bir işlem yapmayacak. Başsavcılığın rutin incelemesi Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası hükümleri kapsamında yürütülüyor. Anayasa’nın 69. maddesi, "Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partiler temelli olarak kapatılır" düzenlemesini içeriyor.

Baykal’ın iddiaları

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün İzmir’de yaptığı konuşmada, yurt dışındaki Deniz Feneri Derneği’nden toplanan paraların kuryeler aracılığı ile Türkiye’ye gönderildiğini ve bu paralarla AKP siyasetinin finanse edildiğini öne sürmüştü.

Kaynak

Hadi YaLçınkaya görev başarısızlıkla sonuçlanmıştı bi daha dene =)

bu deniz feneri davasının bir an önce açığa kavuşması lazım iyi niyetli insanların paraları nereye gitmiş kimler kendi çıkarları için kullanmış bu sadece siyasi parti bazında değil dernek şirket şahıs v.b. bazında araştırılmalı.sadece cumhuriyet başsavcısı değil diğer savcıların da harekete geçip olayın bir an önce sonuçlandırılması lazım

OLdu Ya Ak Partiyi Deniz Fenerinden Kapat, CHPyi Ergenekondan Kapat, DTPyi PKKdan Kapat. Parti Kapatmak O Partinin İsmini Değiştirmekten Başka Birşey Yapmıyor. ÖrnekLerini Daha Önce de Gördük.

HA gayret ha olacak bu iş

Adalet ve Kalkınma partisinin iktidar olmasında finansman olarak kullanılan halk arasında yeşil sermaye diye adlandırılan parasal yardımda bulunanların özelliklede tabanı ard arda patlayan yolsuzluk olaylarından sonra artık feryat etmektedir soyulduk dolandırıldık demektedirler.

Ve bir siyasal partiye devlet tarafından verilen hazine yardımının dışında Anyasanın 69. maddesi açıkça , "Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partiler temelli olarak kapatılır" düzenlemesini içeriyor savcılık bunları çok iyi analiz edip değerlendirip o na göre bir karar verecektir Türk Milleti adına hayırlısı ne ise o olsun.

Siz hiç şeytanı gördünüzmü çok ciddi soruyorum bunu,şeytan dünyada insanların aklına girerya ben bir insanın aklında gerçekten şeytanı gördüm,çok ciddiyim karşılaştım yani şeytanla öyle hissettim yani adamın yüzüne bakıp şeytan bu işte dedim,yani dünya gözü ile şeytan ile karşılaştığıma inanıyorum tanıyorum yani şeytanı,bu baykal varya onunda beyninin içinde şeytan var çok hırslı bir adam kazanmak için herşeyi yapar o adam icabında ülkesinin evladına kıyar bu adam kazanmak için varın gerisini siz yorumlayın.....

benım elimde akp ile ilgili gazete küpürleri var isterse göndereyim zorlanmasın iddianame hazırlarken:)

benım elimde akp ile ilgili gazete küpürleri var isterse göndereyim zorlanmasın iddianame hazırlarken:)

Delil teşkil ediyorsa elbette yardımı olabilir elindeki gazete küperlerinin
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına istersen gönderebilirsin : ) :goz:

serbest kürsü bölümünü devamlı takip edenler bilirler, aktütün saldırısından sonra birkaçkişi fransada tatbikatta yanlışlıkla gerçek mermi kullanıldı diye genel kurmay başkanının istifa ettiğini belirtmiş ve bizim genel kurmay başkanınında istifa etmesi gerektiğini dile getirmiştiler.

bence asıl bu olaydan sonra, akp hükümeti tıpkı uzak doğudaki meslektaşlarının yaptığı gibi kapatmayı felan beklemeden partiyi fes etmelidir.

serbest kürsü bölümünü devamlı takip edenler bilirler, aktütün saldırısından sonra birkaçkişi fransada tatbikatta yanlışlıkla gerçek mermi kullanıldı diye genel kurmay başkanının istifa ettiğini belirtmiş ve bizim genel kurmay başkanınında istifa etmesi gerektiğini dile getirmiştiler.

bence asıl bu olaydan sonra, akp hükümeti tıpkı uzak doğudaki meslektaşlarının yaptığı gibi kapatmayı felan beklemeden partiyi fes etmelidir.

bağdaş kurdukları yağma sofrasından kalkmalarınımı bekliyorsun
hiç sanmıyorum
hep diyorlarya halkın oylarıyla geldik diye
yine halkın oylarıyla gidecekler
bu millet gereken dersi verecektir onlara şüphen olmasın

Saygılarımla...

bağdaş kurdukları yağma sofrasından kalkmalarınımı bekliyorsun
hiç sanmıyorum
hep diyorlarya halkın oylarıyla geldik diye
yine halkın oylarıyla gidecekler
bu millet gereken dersi verecektir onlara şüphen olmasın

Saygılarımla...

Elbette demokrasilerde en doğrusu halkın oyları ile iktidara gelmiş bir partinin yine halkın oylarıyla iktidar dan gitmesidir lakin Türkiyede işler bazen böyle yürümüyor niye ? siyasal partiler Anayasayı açık açık ihlal ediyorlar bir parti laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geliyor diğer bir tanesi bölücü örgüte açık ve net olarak politik destek veriyor bu durumda da elbette Türkiye Cumhuriyeti Anayasası devletin bütünlüğünü işleyişini , yapısını ve halkı korumak zorunda kalıyor bunu ifade etmek isterim tşk.

Geri