SAHRANİL
Altın Üye

Malzemeler:
Pandispanyası:
5 yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
50 gr nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması:
1 paket çilekli kremole
Çilek,frambuaz istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
Üzeri için:
Pastanın üzerini kaplamak için 1 paket sade kremşanti
Şeker hamuru ben beyaz ve pembe kullandım.
Renkli kalp şekerler süslemesi için
Yapılışı: ilk önce pandispanyamızı hazırlayalım 5 yumurtayla 1 su bardağı şekeri beyaz olana kadar mikserle karıştıralım daha sonra kabartma tozunu,vanilyayı,nişastayı ve unumuzu karıştırıp kelepçeli kalıbımıza dökelim 175 C de pişirelim.
Ara kreması için kremolemizi sütle hazırlayalım ve dolapta bir süre bekletelim.
Pembe renkteki şeker hamurumuzu nişasta serptiğimiz tezgahımızda ince şekilde açalım kalpli kalıpla ve yıldızlı kalıplarla keselim istediğiniz şekli siz belirleyebilirsiniz.daha sonra üzerini kaplayacağımız bütüt şeker hamurunu hazırlıyalım yine tezgaha nişasta serpip hamurumuzu olabildiğince ince açalım.
Pandispanyamız soğuyup dinlendikten sonra ortadan enine 2 veya 3 e keselim.aralarına hazırladığımız kremolemizi sürelim .Meyvelerimizide üzerine koyup 3 katı bu şekilde hazırlayalım.en son pastamızın üzerine hazırladığımız kremşantimizi sürelim ve dolapta 15 dakika kadar dinlendirelim.
Pastamızın son aşaması hazırladığımız şeker hamurunu pastanın üzerine yerleştirelim alt kısımda fazlalık olan kısımları keselim.ben hazırladığım örgü şeklindeki şeker hamurunu bu ek kısma yerleştirdim sizde bu şekilde yapabilirsiniz.En son kalıplarla kestiğimiz renkli kalp ve yıldız şeklilerimizi biraz şeker li suyla bir yüzlerini hafif fırça yardımıyla ıslatıp pastamızın üzerine yerleştirelim.kalp şekerleri serpiştirip süslemizi bitirebiliriz.
Afiyet olsun.
Pandispanyası:
5 yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
50 gr nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması:
1 paket çilekli kremole
Çilek,frambuaz istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
Üzeri için:
Pastanın üzerini kaplamak için 1 paket sade kremşanti
Şeker hamuru ben beyaz ve pembe kullandım.
Renkli kalp şekerler süslemesi için
Yapılışı: ilk önce pandispanyamızı hazırlayalım 5 yumurtayla 1 su bardağı şekeri beyaz olana kadar mikserle karıştıralım daha sonra kabartma tozunu,vanilyayı,nişastayı ve unumuzu karıştırıp kelepçeli kalıbımıza dökelim 175 C de pişirelim.
Ara kreması için kremolemizi sütle hazırlayalım ve dolapta bir süre bekletelim.
Pembe renkteki şeker hamurumuzu nişasta serptiğimiz tezgahımızda ince şekilde açalım kalpli kalıpla ve yıldızlı kalıplarla keselim istediğiniz şekli siz belirleyebilirsiniz.daha sonra üzerini kaplayacağımız bütüt şeker hamurunu hazırlıyalım yine tezgaha nişasta serpip hamurumuzu olabildiğince ince açalım.
Pandispanyamız soğuyup dinlendikten sonra ortadan enine 2 veya 3 e keselim.aralarına hazırladığımız kremolemizi sürelim .Meyvelerimizide üzerine koyup 3 katı bu şekilde hazırlayalım.en son pastamızın üzerine hazırladığımız kremşantimizi sürelim ve dolapta 15 dakika kadar dinlendirelim.
Pastamızın son aşaması hazırladığımız şeker hamurunu pastanın üzerine yerleştirelim alt kısımda fazlalık olan kısımları keselim.ben hazırladığım örgü şeklindeki şeker hamurunu bu ek kısma yerleştirdim sizde bu şekilde yapabilirsiniz.En son kalıplarla kestiğimiz renkli kalp ve yıldız şeklilerimizi biraz şeker li suyla bir yüzlerini hafif fırça yardımıyla ıslatıp pastamızın üzerine yerleştirelim.kalp şekerleri serpiştirip süslemizi bitirebiliriz.
Afiyet olsun.