‘Kürtler ayrımcılığa uğramıştı’

ramo46

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Der Spiegel’e konuştu

Cumhurbaşkanı Gül, geçmişte Kürt kökenli vatandaşların dillerini
konuşamadığını, ancak bugün böyle bir sorun bulunmadığını söyledi.
Gül, “Türbanı politikacılar sorun haline getirdi” dedi.

Türkiye’nin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı’nın açılışını
yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Der Spiegel dergisine konuşarak,
gündemdeki pek çok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

PKK TERÖRÜ: (PKK sorununun neden hala çözülemediği sorusu
üzerine) Kürt sorunuyla PKK sorununun ayrı tutulması gerekiyor.
Türkiye’de anayasa gereği her Türk vatandaş tümüyle eşit haklara
sahip. Kürt kökenli vatandaşlar geçmişte ayrımcılığa uğramış ve
Kürtçe konuşamayıp yazamamış, ancak günümüzde durum değişti.
Kürt kökenli vatandaşların kültarel hakları güçlendirildi. PKK ise bir
terör örgütü. Şehirlerde bombalı eylemler düzenliyor, kadın ve
çocukları da öldürüyor.

TÜRBAN: Türkiye laik bir ülke. Her kadının başörtüsü takıp takmamaya
hakkı var. Bu, ailelerden çok bazı politikacılar tarafından sorun haline
getirildi. Konuyla ilgili düzenlemeler, Avrupa’daki kriterlere göre,
düşünce ve din özgürlüğü kapsamında ele alındı. Türkiye’de önemli bir
değişim yaşanıyor, modernleşme ve demokratikleşme süreci içinde
bazı insanlar büyük zorluklar çekecek, ancak bu yine de iyi bir
gelişme.

AVRUPA BİRLİĞİ: (’Sizce Türkiye ne zaman AB üyesi olacak?’
sorusu üzerine) Acelemiz yok. Ancak şunu bilmeniz gerekir: Türkiye
bugün 2003 yılında olduğundan ne kadar farklıysa 5 yıl sonra da
bugün olduğundan çok daha farklı olacaktır. Bunun yanısıra bir
müzakere süreci içindeyiz ve AB de gelişmelerimizi bizimle birlikte
yakından izleyecektir. Bu süreç başarılı bir şekilde sonuçlandırıldığı
takdirde, Türkiye’nin AB üyesi olup olmayacağı yönünde siyasi bir
karar alınacaktır. Ancak o zaman da, her bir ülkenin imzasına sadık
kalmasını bekliyoruz. Avrupalılardan sözlerine bağlı kalmalarını
istiyoruz.

DIŞ POLİTİKA: (Avrupa ülkelerinin Türkiye’nin özellikle dış politikasını
başarılı buldukları şeklinde yorum yapılması ve Türkiye’nin bunu nasıl
başardığının sorulması üzerine) Çözüme yönelik bir dış politika
izliyoruz. Biz sadece kendi sorunlarımızı değil, bölgedeki sorunları da
çözebileceğimize inanıyoruz. Türkiye, Ortadoğu’da barış ve istikrarın
sağlanmasına katkıda bulunabilir.

EKONOMİK KRİZ: (Dünyadaki ekonomik krizin Türkiye’de ekonomik
alanda sağlanan başarıları yok edip etmeyeceği sorusu üzerine)
Türkiye, krizden en az etkilenen ülkelerden biri olacaktır. Buna benzer
bir krizi 2001 yılında yaşadık. O zamanlar GSMH’mizin yüzde 25’ini,
yaklaşık 45 milyar doları bankalar sektörüne yatırmak zorunda kaldık.
Bunun, bugün baktığımızda doğru olduğunu görüyoruz. Türk finans
piyasası, bağımsız bankalar denetimiyle de günümüzde çok sağlam
hale geldi.

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=20.10.2008&Newsid=204489&Categoryid=9

cumhurbaşkanımız geçmişte kürt kökenli vatandaşlarımız ayrımcılığa
uğramıştır diyor.

bu cümleye takıldım konuyu birazda bu yüzden açtım ,bana göre öyle
bir şey yoktur.PKK terör örgütü yüzünden öyle görünüyor.Yerel yönetimler
ve bir kısım siyasetçiler yüzünden öyle görünüyor.Bugünkü Diyarbakır daki
olaylara bakın..Dış odaklı güçlerin emellerine bakın.Malasef birileride bunlara
alet oluyor.

Ramo geçmiş kelimesinin hangi zamana tekabul ettiğini bilmek lazım. pkk denen şerefsizler 1980' den bu yana var. Ama kürt isyanları bildiğim kadarıyla 1800' lü yıllardan beri var. Aslında kafası çalışan bir gazeteci olsa, o sözünün akabinde, pkk terörünü kürtlere karşı geçmişte yapılan haksızlıklara mı bağlıyorsunuz diye sorardı, Gül' e.

bunu bir cumhurbaşkanı nasıl söyler anlamadım diğer konulara güzel değinmiş ama Kürt kökenli vatandaşlar hakkındaki konuşmalarını yadırgadım cumhuriyetimiz kuruldu kurulalı eşit haklara sahibiz bu ne bu hükümet zamanında oldu ne de bundan öncekiler zamanında bu Mustafa Kemal ATATÜRK zamanından gelen bir şey

kurtlere karsı nerde bi haksızlık var anlamıyorum pkk ile ilişkili dtp denilen partye baglı kendini bilmezler cıkıp hemde turkıye sınırları içerisindeki yaptıkları acıklamaları gormuyosun veya goruyosun bunlara goz yumuyosun sonra turkiyede bi zamanalar kurtlere haksılık yapadı da o yuzden oldu gibilerine getiryosun yazık bide TÜRKİYE cumuhurbaskanı yapıyo bu acıklamaları ne dıyelım kimlerin eline kalmıs memleketimiz

evet siz ve sizin gibi düşünlere göre öyle bişey olmayabilir.çünkü sizlere göre 10 sene öncesine kadar KÜRT diye bişey de yoktu.hatırlatırım.ayrıca bence bizler gözlerimizin gördüğünü inkar ediyoruz bile bile.yada inanmak istemiyoruz.
şöyleki...her zaman diyoruz ya pkk ile kürt vatandaşları ayrı kefeye koyalım diye.evet koymamız da gerek ama artık şunu da görmemiz gerek bence. her ne kadar pkk nın yaptığı eylemleri ve dökülen kanları tasvip etmezse de bu gün türkiye de bu örgüte sempati ile bakan ve onu kendine yakın gören milyonlarca insan var.adamlar bütün mitinglerinde şunu bağırıyorlar." pkk halktır halk burada" diye.onun için pkk nın önünü kesmek ve etkisini azaltmak için hükümetlerin söylediği gibi " kürt realitesini tanıyoruz" kelimesinin ötesine geçmeliyiz.çünkü artık insanlarımızın ölmesini istemiyoruz...

evet siz ve sizin gibi düşünlere göre öyle bişey olmayabilir.çünkü sizlere göre 10 sene öncesine kadar KÜRT diye bişey de yoktu.hatırlatırım.ayrıca bence bizler gözlerimizin gördüğünü inkar ediyoruz bile bile.yada inanmak istemiyoruz.
şöyleki...her zaman diyoruz ya pkk ile kürt vatandaşları ayrı kefeye koyalım diye.evet koymamız da gerek ama artık şunu da görmemiz gerek bence. her ne kadar pkk nın yaptığı eylemleri ve dökülen kanları tasvip etmezse de bu gün türkiye de bu örgüte sempati ile bakan ve onu kendine yakın gören milyonlarca insan var.adamlar bütün mitinglerinde şunu bağırıyorlar." pkk halktır halk burada" diye.onun için pkk nın önünü kesmek ve etkisini azaltmak için hükümetlerin söylediği gibi " kürt realitesini tanıyoruz" kelimesinin ötesine geçmeliyiz.çünkü artık insanlarımızın ölmesini istemiyoruz...

Çözüm ne öneriyorsun arkadaşım..
*
.Pkk terör örgütü değilmi sana göre.

iki kürt bi yanlarında başka biri olsa da kürtçe konuşmaya başlıyolar...
iki türk yanlarında kürt varken ingilizceye geçiyolar mı hayır...
demekki ayrımcılık yapan onlar
çook severdim de aaskere ghidene kadar askerde anladım neyin ne olduğunu...
tabi herşeyde olduğu gibi onların içinde de çook iyi niyetli insanlar var..

ayrıca şunu söyleyim biz üniter devlet yapısındayız ve toplumda yaşan herkese eşit haklar vermişiz ne eksik ne fazla meclise TC vatandaşı herkes seçilebiliyor ve vekil seçebiliyor herkes eşit şartlarda okuyabiliyor herkes eşit şartlarda çalışabiliyor ve herkes bulunduğu yerde eşit şartlarda yaşabiliyor.hangi devlet dairesi size ayrımcılık yaptı ya da kürt olduğunuzdan dolayı işinizi yapmadı ya da hangi okul siz kürtsünüz diye kayıt yapmadı.ne istiyorsunuzki siz neden benden fazla hakka sahip olasınız.aynı ülkenin vatandaşıyız.yani siz kürtsünüz diye size bi ayrıcalık mı yapılsın.

Ben bir ayrımcılığa uğramadım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktanda gurur duyuyorum. Yanlız genelleme yapan arkadaşları kınıyorum. İnsanlar kendi kökenini ve ebeveynlerinin memleketlerini seçemezler. pkk ve bu düşünceye hizmet eden zavallı zihniyet yüzünden doğu ve güneydoğu anadolu bölgesi kalkınamıyor. Kim bu hainlere çanak tutup işbirliğine (dolaylı yada doğrudan) giriyorsa tek tek daraağacında sallandırılmalı. Misak-ı Milli ye musul ve kerkük te dahil, bu ülkenin verecek değil alacak toprağı vardır. Kürt kökenli bir vatandaş olarak son sözüm "Ne Mutlu Türküm Diyene"

Ben bir ayrımcılığa uğramadım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktanda gurur duyuyorum. Yanlız genelleme yapan arkadaşları kınıyorum. İnsanlar kendi kökenini ve ebeveynlerinin memleketlerini seçemezler. pkk ve bu düşünceye hizmet eden zavallı zihniyet yüzünden doğu ve güneydoğu anadolu bölgesi kalkınamıyor. Kim bu hainlere çanak tutup işbirliğine (dolaylı yada doğrudan) giriyorsa tek tek daraağacında sallandırılmalı. Misak-ı Milli ye musul ve kerkük te dahil, bu ülkenin verecek değil alacak toprağı vardır. Kürt kökenli bir vatandaş olarak son sözüm "Ne Mutlu Türküm Diyene"

Böyle düşündüğüne sevindim.

keşke herkes sen gibi düşünse ama art niyetlilier sen gibi iyi niyetlilerinde adını kirletiyo ....

Geri