“pkk’nın 30 yılda yapamadığını akp 7 yılda yaptı!”

“pkk’nın 30 yılda yapamadığını akp 7 yılda yaptı!”

Başlık bu, konu belli ,bazı arkadaşlar Erdal Sarızeybek le ilgili nahoş cümleler sarfetmiş.

Neyse,, PKK nın terör örgütü olduğunu hepimiz biliyoruz,
Öte yandan hala ne olduğu net bir şekide ortaya konamayan
sözde oluşturulmaya çalışılan içinde Mafya,çete,gazeteci asker
olan bir terör örgütü var,Adınada Ergenekon diyorlar.

Esas komik duran şeyse aslında komik değil kusura bakmayın,
yargılanmakta olan iki askerimiz hakkında 15 şer yıl hapis
istemiyle yargılanması isteniyor.

13 yaşında bir çocuk Başbakanımıza Allah belanızı versin dedi diye
üç ila dört hapis istemiyle yargılanıyor.

Bir askerimizin ifadesi alınıyor,tutuksuz yargılanmasına karar veriliyor
başka bir savcımız kanaat getirmemiş olacakki tekrar tutuklanmasını
talep ediyor. Sonrasında o vahim olay gerçekleşiyor.

Şimdi yazacaklarımı zaten biliyorsunuz...Bilmiyenler için ip ucu

yargılanması için ayaklarına mahkeme hizmeti sunulanlar...

Kimsenin ölümü anlamsız olmadığı için bugün bu halde ülke. Kimsenin ölümü anlamsız olmadığı için bugün sen onlara onlar sana kardeşim demiyorsunuz. Kimsenin ölümü anlamsız olmadığı için onlar Kürt sen Türk milliyetçisisiniz.

Ovadakine laf soktukça, dağdakine katil, hain deyip ikinci bir şans tanımadıkça, her birini aşağıladıkça oyuna gelen sen oluyorsun. Onlar da dağa çıktıkça, kürdistan, apo sloganları attıkça oyuna geliyor. Açılım değil, vatan meselesi bu. Anlayıp anlamamak kişiye bağlı...

He O Zaman, Sende Şehit ailelerinin yaşadığı acıyı yaşa!, onların düştüğü duruma düş!, sonra bak bakalım nasıl anlayışlı olacaksın ? Beni Abilerimi doğuda katleden p..ler şimdi eve dönüş projesi adı altında para alıyorlarmış... nasıl bir iştir bu ? eve dönen orrak çocukları pişman değiliz, sayın öcalan gibi cümleler sarf ediyor, miğden çok geniş sanırım ama o acıyı yaşamayan bilemez bana bende yaşadım deme sakın! bunu yaşayan insan böyle zırvalayamaz... He haburdaki olayı bana kimse unutturamaz bide o var, oyuna geldiğimi söylemişsin, unutma kurtuluş savaşı Sadece Hoşgörü ile kazanılmadı, mücadele ile kazanıldı... Kan Dökmek gerekirse kan da dökeriz... can almak gerekirse canda alırız...
fazla konuşturma beni istersen banlanmama sebep olabilirsin... saygılarımla

bu konu (yorum sayısına bakılırsa anlaşılacağı üzere) oldukça ilgi topladı ve önemi son derece büyük...çok hassas bir konu ve maalesef pkk son yapılanlarla neredeyse legal bir yapı şekline dönüştürüldü....

ülkeye daha büyük bir zarar da sanırım verilemezdi...tebrik etmek lazım akepe yi...

bu konu (yorum sayısına bakılırsa anlaşılacağı üzere) oldukça ilgi topladı ve önemi son derece büyük...çok hassas bir konu ve maalesef pkk son yapılanlarla neredeyse legal bir yapı şekline dönüştürüldü....

ülkeye daha büyük bir zarar da sanırım verilemezdi...tebrik etmek lazım akepe yi...

CHP gibi illegal bi yapılanmanın ana muhalefet olduğu bi ülkede pkk gibi bir örgütün legalleşmesi çok normal.Bu olaylar birbiriyle paralel gelişiyor haliyle.

CHP gibi illegal bi yapılanmanın ana muhalefet olduğu bi ülkede pkk gibi bir örgütün legalleşmesi çok normal.Bu olaylar birbiriyle paralel gelişiyor haliyle.

içimizdeki pkk sempatizanları konuşmaya başladı :thumbdown: :blink: .. tabi tayyeap amcası veriyor desteği bende olsam konuşurm arkamda koskoca tayyeap var demi ? chp neden illegalmiş ? sen kimsin ki Atatürk'ün kurduğu bi siyasi partiye illegal diyebiliyorsun ? chp illegal mhp faşist akepe de vatan haini nolucak şimdi ?

içimizdeki pkk sempatizanları konuşmaya başladı :thumbdown: :blink: .. tabi tayyeap amcası veriyor desteği bende olsam konuşurm arkamda koskoca tayyeap var demi ? chp neden illegalmiş ? sen kimsin ki Atatürk'ün kurduğu bi siyasi partiye illegal diyebiliyorsun ? chp illegal mhp faşist akepe de vatan haini nolucak şimdi ?

Banane nolacaksa olsun paramı saydım hem haddini bil konuşmalarına dikkat et pkk ile beni bir tutana bende ana avrat düz dalarım .

Banane nolacaksa olsun paramı saydım hem haddini bil konuşmalarına dikkat et pkk ile beni bir tutana bende ana avrat düz dalarım .

"CHP gibi illegal bi yapılanmanın ana muhalefet olduğu bi ülkede pkk gibi bir örgütün legalleşmesi çok normal."

Diyen sensin ben deilim .. Eğer pkk ile bir tutulmak istemiyorsan bana legalleşmesini nasıl savunabilirsin ? Cevap 1 ?

2. si Paramı saydım demek te ne demek ? Ülkenin geleceğini iyiye yada kötüye ( şimdiki gibi) götürecek kurumlardır bu siyasi partiler ki geçtim siyasi partileri ; senin deden , benim dedem paramı saymıştı bu vatan için de canını gözüne kırpmadan verdi ? Ne kadar vatansever olduğunu belli ediyorsun ...

"CHP gibi illegal bi yapılanmanın ana muhalefet olduğu bi ülkede pkk gibi bir örgütün legalleşmesi çok normal."

Diyen sensin ben deilim .. Eğer pkk ile bir tutulmak istemiyorsan bana legalleşmesini nasıl savunabilirsin ? Cevap 1 ?

2. si Paramı saydım demek te ne demek ? Ülkenin geleceğini iyiye yada kötüye ( şimdiki gibi) götürecek kurumlardır bu siyasi partiler ki geçtim siyasi partileri ; senin deden , benim dedem paramı saymıştı bu vatan için de canını gözüne kırpmadan verdi ? Ne kadar vatansever olduğunu belli ediyorsun ...

Sen hep beni yanlış anlıyorsun.Ben pkk ve CHP ya illegal dediğim için banane ne olursa olsun ne halleri varsa görsünler anlamında kullandım sanırım bu yüzden yanlış anlaşıldı..Ama vatanseverlik gibi bi kavramla beni safdışı bırakmaya çalışman yersiz olur çünkü toprağını namusunu korumak isteyen herkes vatanseverdir zaten..

He O Zaman, Sende Şehit ailelerinin yaşadığı acıyı yaşa!, onların düştüğü duruma düş!, sonra bak bakalım nasıl anlayışlı olacaksın ? Beni Abilerimi doğuda katleden p..ler şimdi eve dönüş projesi adı altında para alıyorlarmış... nasıl bir iştir bu ? eve dönen orrak çocukları pişman değiliz, sayın öcalan gibi cümleler sarf ediyor, miğden çok geniş sanırım ama o acıyı yaşamayan bilemez bana bende yaşadım deme sakın! bunu yaşayan insan böyle zırvalayamaz... He haburdaki olayı bana kimse unutturamaz bide o var, oyuna geldiğimi söylemişsin, unutma kurtuluş savaşı Sadece Hoşgörü ile kazanılmadı, mücadele ile kazanıldı... Kan Dökmek gerekirse kan da dökeriz... can almak gerekirse canda alırız...
fazla konuşturma beni istersen banlanmama sebep olabilirsin... saygılarımla

Yaşadığın acıyı tahmin bile edemeyeceğimden eminim. Ve kandırılıp zorla dağa çıkarılan bir çocuk babasının oğlunun ölüsünü bulamamasını, ölen çocuğun kardeşinin de kandırılıp kinle yetiştirilmesini, bunca kayba rağmen bu babanın da vatan haini gösterilmesini de sen anlayamazsın. Dağa çıkan herkese sövmekle, hepsini öldürmekle bitmez bu iş. Ki hepsini de öldüremediler, her zaman mücadele vardı dağdakiyle, her zaman kan döküldü oralarda, ama bitiremediler.

Hala daha öldürürüz, konuşmayız, masaya oturulmaz diyorsan, çektiğin acıyı yaşayacak senin gibi gençleri düşün. Onları ancak sen anlayabilirsin çünkü. Bugün bu ülkede hepimiz kardeş olmalıyız diyen bir zihniyet olursa, yarın dağ da ova da bize güllük gülistanlıktır.

Konuş hem, konuştukça açılırsın...

hehe ya, tabi tabi. agzı olan konussun ya.
cünkü memlekette demoktasi var :D

Sana o demokrasiyi veren kimm..?

CUMHURİYET

ATATÜRK

Atatürkün kurduğunu satan kim

AKP

Savunduğunuz şey mantık çerçevesinde olsun gerçekleri görmemezlikten gelmeyin

Yaşadığın acıyı tahmin bile edemeyeceğimden eminim. Ve kandırılıp zorla dağa çıkarılan bir çocuk babasının oğlunun ölüsünü bulamamasını, ölen çocuğun kardeşinin de kandırılıp kinle yetiştirilmesini, bunca kayba rağmen bu babanın da vatan haini gösterilmesini de sen anlayamazsın. Dağa çıkan herkese sövmekle, hepsini öldürmekle bitmez bu iş. Ki hepsini de öldüremediler, her zaman mücadele vardı dağdakiyle, her zaman kan döküldü oralarda, ama bitiremediler.

Hala daha öldürürüz, konuşmayız, masaya oturulmaz diyorsan, çektiğin acıyı yaşayacak senin gibi gençleri düşün. Onları ancak sen anlayabilirsin çünkü. Bugün bu ülkede hepimiz kardeş olmalıyız diyen bir zihniyet olursa, yarın dağ da ova da bize güllük gülistanlıktır.

Arkadaşım Anlamıyorsun sanırım...
Bu ülkede yaşayan insanlar bana kardeşim dediği sürece sorun yok, ben kabullenmeye hazırım, ancak oğlunun ölüsünü bulamayan babalardan bahsetmişsin, adam makine gibi çalışıyo örgüte eleman yetiştirmek için, ayrıca teröristlere analarını bacılarını veriyorlar, gerisini sen anla... soruyorum şimdi "namusu için yaşamıyorsa bir adam yaşamasının bir anlamı vermı ?" bence yok! bunlar devlet kurdurmak için nabusunu dağa kaldırtıyor... bana bırak devleti cennet vaad etseler öyle birşey yapmam...
konuştularda ne değişti soruyorum sana, haburda olan rezilliğin ardından ne değişti dağdan inen itler yine iş başında, bunlara iyilik [senin iddan tamamen] yaramaz!
sana birşey söyliyim, bu açılım olayında bir pislik var, bukadar söylüyorum aç gözünü bu adam o kadar temiz değil, gerçi hiç biri temiz değil ama bu adamda başka bi amaç var... inşallah geç olmadan görürsünüz sizde...

Bence öldürmekle biter kardeşim yeterki devlet istesin istemiyor bir çıkarları var bu işten kendi çocuklarıda gitmiyor oralar o kadar para harcanıyor askeri destek için 4 tane itimi öldüremiyor bu asker aslanlar gibiler it gibi gebertirler hem de hepsini ama işte baştakiler dirayetsiz olunca olan gene şehit yakınlarına bu vatana oluyor hepsi huzur içinde uyusun bu hainlerde gider elbet

Arkadaşım Anlamıyorsun sanırım...
Bu ülkede yaşayan insanlar bana kardeşim dediği sürece sorun yok, ben kabullenmeye hazırım, ancak oğlunun ölüsünü bulamayan babalardan bahsetmişsin, adam makine gibi çalışıyo örgüte eleman yetiştirmek için, ayrıca teröristlere analarını bacılarını veriyorlar, gerisini sen anla... soruyorum şimdi "namusu için yaşamıyorsa bir adam yaşamasının bir anlamı vermı ?" bence yok! bunlar devlet kurdurmak için nabusunu dağa kaldırtıyor... bana bırak devleti cennet vaad etseler öyle birşey yapmam...
konuştularda ne değişti soruyorum sana, haburda olan rezilliğin ardından ne değişti dağdan inen itler yine iş başında, bunlara iyilik [senin iddan tamamen] yaramaz!
sana birşey söyliyim, bu açılım olayında bir pislik var, bukadar söylüyorum aç gözünü bu adam o kadar temiz değil, gerçi hiç biri temiz değil ama bu adamda başka bi amaç var... inşallah geç olmadan görürsünüz sizde...

Açılımda devletin samimi olmadığı zaten açık, ülkedeki insanların birleşmesi için bir fırsat çıktı karşımıza, devlete rağmen birleşilebilir diyorum.

Bence duyduklarınla hareket etme. Benim doğulu onlarca arkadaşım var gerek yakın zamanda gerek çok önceleri buralara göçmüş olan. Ben birinin dağa çıkmak için eleman yetiştiren biri vardı bizim köyde veya civar köylerde dediğini duymadım. Bir yerden duyduysan emin ol derim, kimseyi zan altında bırakma. Zan altında kala kala geldik bu hale.

Görmek lazım evet, bir kere de tarafsız bakmayı bilip, ne olacak bizim memleketin hali diyip, aklımızdan ideolojimizi silip düşünmek ve görmek lazım...

Bence öldürmekle biter kardeşim yeterki devlet istesin istemiyor bir çıkarları var bu işten kendi çocuklarıda gitmiyor oralar o kadar para harcanıyor askeri destek için 4 tane itimi öldüremiyor bu asker aslanlar gibiler it gibi gebertirler hem de hepsini ama işte baştakiler dirayetsiz olunca olan gene şehit yakınlarına bu vatana oluyor hepsi huzur içinde uyusun bu hainlerde gider elbet

Kaç senedir öldürdüler öldürdüler bitiremediler. Uğraştıkça geriye gittik, patlattıkça sivilce gibi büyüdü oradaki sorunumuz. Uçuk gibi yayıldı da üstelik bütün ülkeye.

Öldürdükçe bitiremediler. Uğraştılar da üstelik, baştakilere yıkmamalı sorunu, biraz da başka ne yapılabilir diye fikir üretmeli. Tek yorumumuz öldür bitsin olmamalı ki huzur içinde beraberce yaşayabilelim. Zan altında kalan vatandaşalrımız olmadan...

Terorist başı itin yakalanmasıyla, 1999,2000 ve nihayet 2001 yılı sonlarında terör bitmişti...hatırlayın o yılları, istatistikleri araştırın, kaç şehitimiz var, kaç teslim var ve kaç kelle alınmış....dirençleri kırılmış, hüsrana uğradıklarını kabullenmişlerdi...

Ama ne yazık ki; 2002 ile birlikte tırmanışa geçti...hele hele bir Diyarbakır konuşması vardı ki(başbakanın).....fiyasko...

Padişah, halife, sultanımız dedi ki;

''Kürt sorunu vardır, benim sorunumdur....''Hmmmmm....o zaman sorarlar adama; çözsene kardeşim....4,5 yıl bekledi haşmetbaab bu açıklamanın üzerine....taa ki bu kürt açılımı denen safsataya kadar...

Yalnız burada ilginç bişey oldu...Resmi ağızdan ilk defa bir başbakan ; yıllardır KÜRT SORUNU YOKTUR, TERÖR SORUNU VARDIR...tezinin aksini söyledi ve bu şu demekti;(buraya dikkat edin)

Avrupa bunu işine geldiği için şöyle algıladı(amerikayı zaten geçin...);EVET TÜRKİYE'DE BİR KÜRT SORUNU VAR VE BU SORUNU DEVLET ÇÖZEMİYOR....KİM ÇÖZMEK İŞİNE SOYUNMUŞ?CEVAP: PKK...EVET PKK BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN İŞE SOYUNMUŞ, DEDİ AVRUPA(ÇÜNKÜ BAŞBAKAN SORUNU KABULLENDİ)EEEEE DOLAYISIYLA AVRUPA DEDİ Kİ;''EFENDİM BİZ BU YÜZDEN PKK YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYİZ....OLSA OLSA GERİLLADIR''İŞTE OLAY BUDUR...PEKİ GERİLLA NEDİR?ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI......KOMEDİ BEEE...

yani özetle; bu iktidar, tamamen başarıyla yürütülen(buna kimse itiraz edemez, edenler dünyadaki diğer terör gerçekleriyle kıyaslasınlar öyle gelsinler....)terörle mücadeleyi aksamaya maruz bıraktılar...NE YAZIK Kİ....

Bakın önümüz 15 Şubat...Nevruz...Bebek katilinin canı sıkıldı, serbest kalmak isteyecek, yaz gelecek, böcekler yuvalarından çıkacak....vs.....vs....

BİZ BU ARADA MEŞGULÜZ, AÇILIYORUZ....TERORİSTLER, MOLA HAKKIMIZI KULLANICAZ, LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN BİZİ...

HAA PARDON, GELİP YİNE GURURUMUZU AYAKLAR ALTINA ALMAK İSTERSENİZ HABERİNİZ OLSUN, KIRMIZI HALI HABURUN GÜMRÜK BİNALARININ DEPOLARINDA BİYERLERDEDİR...ONA GÖRE...

Kaç senedir öldürdüler öldürdüler bitiremediler. Uğraştıkça geriye gittik, patlattıkça sivilce gibi büyüdü oradaki sorunumuz. Uçuk gibi yayıldı da üstelik bütün ülkeye.

Öldürdükçe bitiremediler. Uğraştılar da üstelik, baştakilere yıkmamalı sorunu, biraz da başka ne yapılabilir diye fikir üretmeli. Tek yorumumuz öldür bitsin olmamalı ki huzur içinde beraberce yaşayabilelim. Zan altında kalan vatandaşalrımız olmadan...

Dostum elinde silahla dolaşan insanlara ancak silahla cevap verirsin, zaten askerlerimizinde -35 derecede 2 metre karın üzerinde operasyon yapmaya hevesli olduklarını düşünmüyorum. Açılım yapılacaksada örgüt üyeleri teslim olur, ceza alması gerekenler ceza alır ondan sonra ne yapılacaksa yapılır. Ayrıca şu son 1 yıllık dönem gösterdiki ne kadar açılım yapılırsa yapılsın pkk terör örgütünün bir kısmı dağdan inmeyecek ve silahlı saldırılara devam edecek, buda zaten operasyonların devam etmesi demek.

Dostum elinde silahla dolaşan insanlara ancak silahla cevap verirsin, zaten askerlerimizinde -35 derecede 2 metre karın üzerinde operasyon yapmaya hevesli olduklarını düşünmüyorum. Açılım yapılacaksada örgüt üyeleri teslim olur, ceza alması gerekenler ceza alır ondan sonra ne yapılacaksa yapılır. Ayrıca şu son 1 yıllık dönem gösterdiki ne kadar açılım yapılırsa yapılsın pkk terör örgütünün bir kısmı dağdan inmeyecek ve silahlı saldırılara devam edecek, buda zaten operasyonların devam etmesi demek.

Operasyonlar bitsin demiyorum, örgütün teröristin savunulacak tarafı yoktur. Eminim yanlış anlaşıldığım oluyor, ancak dayatılmış fikirler önüme sunuldukça odağımı kaybettiğimden oluyor bu.

Açılımda samimiyetsiz zaten hükümet, ne şekilde iyi niyetli baktıysam o şekilde samimiyetsiz yaklaşımlar gördüm. Olay açılım değil zaten, doğudaki halkın hepsine yaftalanan terörist damgası. Çocukluk arkadaşıma hain denilmesi sorun benim için. İdeolojiden uzaklaşamadan yorum yapanlar benim için sorun. Aslında tüm ülke için...

Geri