“Polisi Halka Karşı Ağır Silahla Donatıp Ne Yapacaksınız?”

MARCUSX

New member
Reaction score
0
“POLİSİ HALKA KARŞI AĞIR SİLAHLA DONATIP NE YAPACAKSINIZ?”

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, polise ağır silah verilmesi hakkındaki yasa tasarısı değerlendirdi. Demirel, “Bir ülkenin polisini halkına karşı ağır silahlarla donatıp ne yapacaksınız?” dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, polise ağır silah verilmesi hakkındaki yasa tasarısını değerlendirdi. Cumhuriyet gazetesinden Leyla Tavşanoğlu’nun sorularını yanıtlayan Demirel, “Sakın polis gücünüzü ağır silahlarla askeri ikame etmek için donatmaya kalkışmayın. Bir ülkenin polisini halkına karşı ağır silahlarla donatıp ne yapacaksınız?” dedi.

Demirel, Leyla Tavşanoğlu’nun “Polise ağır silahlar alma yetkisi verecek tasarı büyük tartışma yaratıyor. Sizce hükümet böyle bir manevraya neden gerek duydu?” sorusuna şu yanıtı verdi: ”

Bir tane ağır silahlı gücü ikiye çıkarınca ikincisi acaba senin her dediğini yapar mı? Bunun sonucu iki ağır silahlı gücün birbirleriyle çatışmasıdır. Efendim, elinde ağır silah gücü olan asker benim dediğimi yapmıyor. Senin her dediğini yapmaz. Kanunlar ne diyorsa onu yapar.”

9. Cumhurbaşkanı Demirel, bu uygulamanın başka ülkelerde de polis ve asker arasında ayrım yarattığını belirterek şunları söyledi. ”

Ağır silahlı gücünüz bir tane olacak. O da asker. Askerin görevini başka bir güce yaptırmaya kalkarsanız bu defa askerinizi kullanamazsınız. Sakın polis gücünüzü ağır silahlarla askeri ikame etmek için donatmaya kalkışmayın.”

9. Cumhurbaşkanı Demirel’in şu sorusu ise dikkat çekici, “Bir ülkenin polisini halkına karşı ağır silahlarla donatıp ne yapacaksınız?”

KAYNAK

asker halka karşı ağır silahla doantılmış ne yapıyor ?

canı istedi mi darbe yapıyor

bırakın o zaman poliste de olsun birileri darbe yaptı mı dur diyebilsin

polis yaparsa asker dur desin , asker yaparsa polis desin
ama kimse tekel olmasın ...

yasa çıkacak asker karşı çıkıyor , işe bak
hangi ülkede var böyle bi olay , bu ne cüret , bu ne yerini bilmemezlik
asker de polis de bu ülkenin teminatıdır
bu 2sine güvenmeyen varsa ülkeyi terketsin , yok güveniyorsa neden silahla donatılmasından korkuyor ki ?!?

Eskiden de, hem MİT hem de Emniyet silâhlarını kendileri ithal ediyordu. şimdi yapılan, sadece, farklı kanunlarda yönetmeliklerde olan hususları tek bir tasarıda toplamaktan ibaret

Yani hükümet yeni bir şey getirmiyor. Bu tasarıyı geri çekse dahi, bugünkü mevzuata göre, polisin aynı silâhları alma hakkı var.

Oysa mevcut mevzuatta hiçbir değişiklik yok. Bugüne kadar,ne silâh alınıyorsa, aynı silâhlar alınacak. Her polis, yönetmeliğinde belirtilen "kadro silâhını" kullanacak

birileri kanundan haberi olmadığı için işkembesinden sallıyor

asker halka karşı ağır silahla doantılmış ne yapıyor ?

canı istedi mi darbe yapıyor

bırakın o zaman poliste de olsun birileri darbe yaptı mı dur diyebilsin

polis yaparsa asker dur desin , asker yaparsa polis desin
ama kimse tekel olmasın ...

yasa çıkacak asker karşı çıkıyor , işe bak
hangi ülkede var böyle bi olay , bu ne cüret , bu ne yerini bilmemezlik
asker de polis de bu ülkenin teminatıdır
bu 2sine güvenmeyen varsa ülkeyi terketsin , yok güveniyorsa neden silahla donatılmasından korkuyor ki ?!?

bunu yazanın aklından şüphe edimezmi? bu nasıl bir vatandaş ki ülkede iki cephe olmasını savunuyor, bu nasıl bir insanki, bölünmüşlüğü hemde silahlanmışını alkışlayabiliyor. Cehalet işte ne diyeceksin iki ayaklı cehalet...diyeceksin gülüp geçeceksin.

bunu yazanın aklından şüphe edimezmi? bu nasıl bir vatandaş ki ülkede iki cephe olmasını savunuyor, bu nasıl bir insanki, bölünmüşlüğü hemde silahlanmışını alkışlayabiliyor. Cehalet işte ne diyeceksin iki ayaklı cehalet...diyeceksin gülüp geçeceksin.

senin gibilerin niyetini de bilirim ben
istediğin yerden şüphe et ,işine gelmeyince şüphe edersiniz

eğer kalkıp da utanmadan bu ülkede darbe diye bağıranlar varsa , asker nerde vs vs diyen varsa bunu demek kadar doğal bir şey olamaz

demirel gibi bir masondan ve sizin gibilerin anladğı makul bir sonuç , hep size çalışan seçenekler sunulması gerektiği için benim dediklerim kabul edilemez ve ne kadar uçuk değil mi ?
ülke ikilemde olmasın , tekelde olsun ve o ne isterse o olsun öyle mi ?
ki onun istediğiyle seninki aynı ise al sana ballı kaymak

ama artık yemiyor bu laflar , bu hikayeler
sindirmesi zor ama napalım , ilacı var ilacı :goz:

-----------------------------------------------------------------------------

ayrıca stephard gibiler ;
sizin gibi din düşmanlarının niyetlerini gayet açık ve net bir şekilde bilmekteyiz o yüzden hiç boş yere burda kinini kusup ,birilerini ısırmaya çalışmayın
diğer mesajlarından ötürü derdini de biliyorum , amacını da , emelini de
ama yemezler :goz:

aynı şeyi zamanında özal yaptı yine aynı hırlamalar vardı
bugün de olacak ama hiç işe yaramayacak , tüh ...

ben şaka falandır diyodum da; polisin askere karşı ağır silahla donatılmasını isteyen cahil cühela takımı gerçekten varmış bu ülkede....
bu kadarına da yuhhhh...yani...bu eşeğin şeyine şeyi kaçırmaktır artık....

Kanunlardan haberi olmayıp ta Polisin ağır silah kullanma yetkisini sanki yeni bir şeymiş gibi sunmaya çalışan cahillere bakıyorum da hepsinin ortak özelliği darbeci ve ergenekoncu oluşu.

En büyük korkuları Poliste bu tip silahlar olursa güvendiği darbecilerin darbe yapma durumunda polisin onlara engel olmasıdır

Ben Demirel'i çok konuşup hiçbirşey anlatmayan birisi diye tanıyordum.

Ama iyi soru soruyormuş. Hadi bulun cevabını.

birincisi asker halka karşı silahlanmaz. bu ülkede gözü olan düşmana karşı silahlanır.ikincisi asker darbe yaparsa polis, polis yaparsa asker engel olsun demeye dünyanın her yerinde iç savaş derler. ki inşallah bu düşüncede olanların düşündüğü olmaz zaten böyle bir durumda türk halkının safı her zaman askerin yanı olur.

Hadi Polisimize ağır silahları verdik diyelim

Kullanma alanlarını sayabilirmisiniz.

Bugüne Kadar Ne Yapıyorsa Gene Aynısını Yapmaya Devam Edecek.

denklem değişince taraf olanın rahatsız olması normalll

polise agır silah verilmesinden çekinen arkadaşlar size bir kaç sorum olacak...

1- terör bu ülkeye nerden giriyor?
CEVAP: sınırdan
2- bu maddi kaynağı nerden buluyor? nasıl girdiriyor?
CEVAP: uyuşturucu, kaçakçılık ve düşman olunan komşu ülkelerden vs vs sınırdan girdiriyor...
3-terör örgütünün var olması kimin işine yarar? bitmesi kimin işine gelmez?
CEVAP: silah üretimi yapan başta israil ve amerika olmak üzere bazı devletlerin işine yarar.
kimin işine gelmez: ASKERİN işine gelmez çünkü terör biterse askerin ülkede sesi yüksek çıkmaz. çünkü gerek yoktur.( hiç olarak düşünmeyin)
sorular uzaya bilir. gelelim düşünceme..

arkadaşlar; dikkat ederseniz bu memlekette BİR KISIM insanlar, kendilerini halburüstü- ASİL olarak nitelendiren, cumhurbaşkanlığı-bilimum yargı merciileri (yargıtay danıştay vs vs kısaca TAY lar)- yüksek öğretim kurumları... özelliklede askeriyeyi elinde bulunduruyor.. ne zaman gerçek halk devletin başına gelecek olsa bir şekilde mahkemelerle, muhtıralarla, daha olmadı darbelerle 10 yılda 15 yılda bir yönetime el koyuyordu.. bu kişilerin kim olduğunu yazmaya gerek yok.. üç aşağı beş yukarı tahmin edersiniz.. daha düne kadar memleketin yarısında olagan üstü hal vardı. OHAL 4 ayda bir meclis çatısında oylanır, genelliklede asker istediği için kabul edilirdi. çünkü 4. aya doğru mutlaka bir olay vukuuu bulurdu söz konusu yerde... askerliğini yapanlar bilir...
askere giderken allah allah vatan millet sakarya gidersin, omuzlarda taşınırsın.. doğru mutfaga patates soymaya. aranızda ben 20 tane mermi attım diyen çok azdır. Antalyadan kızın kucağından alıyorlar gardaşımı, yüksek ovaya, cizreye, silopiye askere yolluyolar. 30-40 askerin arasına 3 terörist giriyor allah rahmet eylesin ŞEHİT diyerek gömüyoruz. hatırlarsınız özelliklede Tansu ÇİLLER zamanında polis ÖZELHAREKAT dağdaydı. ve çok ciddi sonuçlar alınmıştı. bu bir takım çevrelerin işine gelmedi. yukardaki sebeblerden dolayı. sonuç: bir sabah baskın ve özel harekat lav edildi. yani bitirildi.

bayağı bi uzadı:) arkadaşlar, dikkat ederseniz polis, hem kendi içinde- hem diğer kamu kurum ve kuruluşları içinde temizlik yapıyor. siyasi baskılara- askeri baskılara- yargı baskılarına- medya baskısına- kendi içindeki üst düzey amirlerin baskısına rağme çalışmaya çalışıyor.
SINIRLARI BU ZAMANA KADAR asker korudu..?. bırakın birazda polis korusun. merak etmesin CHP zihniyetinde olanlar. polis birinizin abisi. birinizin dayısı. bir diğerinizin babası. sizden biri.

NOT: ağır silahlı polisler sınır karakollarına verilecekler. jandarma gibi düşünün. kadıköyde modada yada şişlide değil.

bu gidişle 2. Halife Ordusu kurulacak.

Adamlar Dünya katında yaşamıyor Allah katında yaşadığını sanıyor, bu gerçeği atlamışsınız.

Yaniii haniii şu meşhur Mehdi gelecek yaaaa fazla zamanı olmayan kafirlerle mücadele edecek olan ......

saiti kürdi Mehdinin kitap yazacak vakti olmadığı için onun anlayacağı kitaplar yazmış (nur risaleri olarak biliniyor) .

yani şu meşhur olan Mehdinin ordu kurmak için fazla bir vakti yok o halde Allah katında yaşadığını sanan mübarek insanların gelecek olan mehdiye yol açması gerek.

Malum irana bir mehdi(homoyni) geldi , dünyayı kurtardı ....

budalalara soru soralım o zaman.....

Ülkenin sınırlarını koruma görevi neden polise verilsin ki?

Bu ülkenin sınırlarını Askerimi korumalı, polismi? özel güvenlik teşkilatımı...

Asker var ken bunlara ne gerek var....?

buyursun aklı evvel dinci yobaz fettoşçu gençlerimiz cevaplasın.

bu zamana kadar sizin zihniyet yönetti. bırakın birazda bizim zihniyet yönetsin.

Arkaşdar böyle bir kanun var zaten isteyen kurum istediği yerden silah alabiliyor mit tsk polis bu sadece varolan kanunu düzenleme..

Geri