18 ayda 1 trilyon kar eden başka bir türkiye vatandaşı varmı ??

fare_07

**forum haşeresi**
Reaction score
0
Kılıçdaroğlu'ndan Unakıtan'a suçlama
`Baştaki imam ne derse, cemaat uyar'

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasının kamuya acıtan bir dava haline dönüştüğünü söyledi. Hükümeti kastederek, "Baştaki imam ne derse cemaat ona uyar" diyen Kılıçdaroğlu, iktidar partisi ile CHP'nin demokrasi anlayışlarının hiç bir zaman birbirine uymadığını belirtti.

Yalova'da partisinin belediye başkan adayları ile bir araya gelen, Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi'nin yemeğine katılan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir zaman suçluların savunucusu olmadıklarını söyledi. Ergenekon Davası'nda nihai kararı yargının vereceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Eğer siz devletin içinde Fethullah Hoca tipi örgütlenmeye gitmişseniz, suçlularla aynı bakılırsa bunu kabul etmiyoruz. Bunu yapanlar Fethullah Hoca tipi örgütlenmenin güçlenmesini isteyenlerdir. Bu ülkede bizim demokrasi anlayışımız ile iktidarınki aynı değil. Kendilerinin alkışlandığı bir demokrasi var. Baştaki imam ne derse cemaat uyar. Burada Mustafa Kemal'in askerlerinin yanında olduğuma inanıyorum. Biz parti olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Ergenekon davası kamuyu acıtan bir davadır" dedi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti suçladı. Dünyanın hiçbir yerinde vergi kaçıran bir Maliye Bakanı'na rastlanamayacağını, hükümetle Deniz Feneri Derneği bağlantılarını, Gazze'ye yardımın Kızılay aracılığıyla yapılması gerektiğini ve Kanal 7 dosyasını SPK'nın hasır altı ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, CHP'nin parti programında yer alan aile sigortasının getireceği faydaları da anlattı. 400 kişilik salonda bulunan yaklaşık 700 kişi nedeniyle izdiham yaşanırken, 500 kişi de salon dışına kurulan ekrandan Kılıçdaroğlu'nu dinledi.

UNAKITANA ÇATTI

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Unakıtan'a yüklenerek başladığı konuşmasına çeşitli suçlamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bir Kemal Unakıtan klasiği vermek isterim sizlere. Sayın Unakıtan bakan olmadan önce İzmir Foça'da bir yazlık aldı. 15 milyar 600 milyona. Bu arsayı 15 ay sonra 1 trilyon 260 milyara satıyor. Karı 1 trilyon 144 milyar. Kendinize bir sorun. Bu ülkede 18 ayda bir arsanın satışıyla 1 trilyon 144 milyar kar eden bir başka Türkiye vatandaşı var mı? Olur ya kazanabilir, altın madeni çıkmıştır, petrol çıkmıştır olabilir. Ama biz ona daha masum bir soru soruyoruz. Acaba 18 ayda bu kadar para kazanırken vergisini ödedin mi? Ama şu ana kadar 'tık' yok. Kendisinden cevap veremiyor ve bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı. Çıkıp televizyona `Ey mükellefler verginizi zamanında ödeyin' diyor. E sen ödedin mi kardeşim? Bunu dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz. İster Japonya'yı, Uganda'yı, ister Şili'yi, Brezilya'yı örnek alabilirsiniz. Ama başka bir yerde, demokrasi olsun ya da olmasın bunu göremezsiniz. Naylon fatura düzenlemekten ve kullanmaktan sabıkası olan birini bakan olarak göremezsiniz. Naylon fatura niçin düzenlenir, vergi kaçırmak için. Ben eski maliyeciyim gayet iyi bilirim. Ve naylon fatura düzenlemekten ve kullanmaktan yargılanan bir insan o ülkede Maliye Bakanı olursa, o ülkede geniş kitleleri, o ülkenin sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, o ülkenin TÜSİAD'ı itiraz etmezse, o ülkede başka bir sorun vardır. O ülkede akıl tutulması vardır. Biz kendi ülkemizde böyle bir sistem yaratıyorsak, o ülkede biat kültürü var demektir. Biat kültürünü yıkmak zorundayız."

Konuşmasında Deniz Feneri davasını hükümetin hasır altı etmek istediğini belirten Kılıçdardoğu, Gazze'ye yardım için toplanan paraların ve yardımların muhtaç olanlara Kızılay eliyle ulaştırılmasının gerektiğini bildirdi. "Bu konuda ortak tepki gösterelim" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama yardım yapacaksak 100 yıllık Kızılay'ımız var. Gazze'ye Kızılay TIR'ları ilk yardımı götüren kuruluş. Yardımlarımızı Kızılay aracılığı ile yapalım. Bu tür kuruluşlara, bizim paramızı alıp han hamam yaptıranlara prim vermeyelim" diye konuştu

kaynak

maliye bakanının bizi nasıl soydugunu biliyor ve görüyoruz zaten.

maliye bakanının yaptıgı bunca düzenbazlıga ragmen , orda oturuyor olabilmesi ona sahip cıkan kesimin eseridir.

adam seni soyacak dolandıracak sende ona sahip cıkacaksın.

melih gokcek olayında da bu olayda da ve akp nin karıstıgı tüm ak!! yolsuzluk olaylarında oldugu gibi bazı kesimin mantıgı şu : götürsünler onlar dinli imanlı insanlar en azından!!

halkını soyanın , dolandıranın dini imanı olur mu olmaz mı onu bile bilmeyen bazı kesimler kendini soyan, fakirleştiren ve 2kg komur 1 paket makarnaya muhtac eden adamları nasıl savunabilir? onun fakirleşmesine sebep olan zaten bu adamlar, ama noluyor? adam secim zamanı 2 torba komuru atıyor, ondan kralı olmuyor ondan sonra. ah halkım ah... ne zaman uyanacaksınız.

hiç dikkat etmiyor musunuz, size Allah'a haliniz için şükredin, bu dünya fani, dünyevi işlere kanmayın diye nasihat veren adamların mal varlıklarına, yaptıkları yolsuzluklara, usulsuzluklere, dolandırıcılıklara, dünyevi işlere nasılda gonulden baglı olduklarına bakmıyor musunuz hiç? görmüyor musunuz bunu?

halk tamamen uyanmadıkca bu adamlar ülkeyi soyup sogana cevirmeye devam edecekler malesef. olan yine gariban halka olucak. ama şu da var ki, halkın %47 si sectiyse %53'ü de secmedi =)

şayet benim 5 kuruşumu yediyse, boğazından geçmesin, ahirette iki elim onun ve onu oraya getirenin ve onu orada tutanın ve onu savunanın yakasında olacaktır.

500 TL'yi 600 bin TL yaptı

Açıköğretim öğrencisi Gökhan Fındık, yabancı yatırımcıları izleyip önsezileri ile hareket ederek kısa zaman küçük bir servet elde etti
18 Ocak 2009 Pazar, 12:16
manset_ic_122010.jpg

24 yaşındaki Gökhan Fındık, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) adından en çok söz ettiren oyuncularından birisi. İki sene önce girdiği VOB'da ayda 100 milyon TL'lik işlem yapan Fındık, günlük işlem hacminin yüzde 5'ini tek başına gerçekleştiriyor. Sabah gazetesinin haberine göre, VOB'a adım attığı günden bu yana 600 bin liralık kazanç elde eden genç yatırımcı, bunun önemli bir bölümünü komisyon olarak ödediği için tüm aracı kurumları da peşinden koşturuyor. Açıköğretim Fakültesi işletme bölümü öğrencisi olan Fındık, sermaye piyasalarına ilk olarak İMKB ile adım atar. Genç yatırımcı dokuz ay boyunca veri ekranına bakıp, sonunda yüzde 5 getiri elde edince şansını bir de vadeli işlemler piyasasında denemeye karar verir. Borsadan kalan parası ve biraz da borçla vadeli işlemler piyasasına adım atan Fındık'ın elinde toplam 6 bin TL vardır.

6 bin TL ile başlayan yatırım macerasında ilk başlarda işler iyi gider ve para bir anda 12 bin liraya yükselir. Ama bir süre sonra işler ters gitmeye başlar. Parası bir anda bin 500 TL'ye gerileyen Fındık, her şeye rağmen devam etmeye karar verir. "Kaybedecek hiçbir şeyim yoktu. Garsonluk, pompacılık yapmıştım. Devam edebileceğim bir üniversite kariyerim de yoktu. Bu yüzden 'kader' deyip yola devam etmeye karar verdim." Gelirleri 6 bin liradan 12 bine yükselir kısa zamanda. Ama onu uçuran olay Türk siyasi hayatına damgasını vuran 27 Nisan 2007 tarihli e-muhtıra olur. "Ben siyasi tansiyon yükselmeden önce hislerime güvenip düşüşe oynamıştım. 12 binden 18 bine yükseldi param. Hemen anneme bir araba aldım" diyen Fındık, kazançlarının dışında kayıplarının da büyük olduğunu anlatıyor. "Bir günde 54 bin lira kaybettiğim oldu. Zaten hep kazanamayacağımı bildiğim için kendimi buna da hazırlamıştım" diyor. Kazandığı para ile hem ailesine maddi katkı sağladığını hem de dünyayı görme ve tanıma fırsatı elde ettiğini anlatan Fındık, "İngilizce ve Japonca öğrendim. Dünya finansal piyasalarını çok yakından izliyorum ve tüm bunlar benim yaşamıma artı değer kattı" diyor.

Yatırım kararlarını, piyasa verilerinden ziyade yabancıların hareketlerine bakarak ve önsezilerine güvenerek verdiğini anlatan Gökhan Fındık, "Çok az yanıldım, çünkü algımı piyasa uzmanlarının ve televizyon yorumcularının yönetmesine izin vermiyorum" diyor. İçinde bulunduğumuz yılın yatırımcılar açısından zor bir yıl olacağını vurgulayan Fındık, "Bence VOB'ta düşüşe oynayan kazanır. Risk almak istemeyenler ise mevduata veya devlet tahviline yatırım yaparsa şu süreci kazasız atlatabilir" diye konuştu.

Kaynak

Açıköğretim öğrencisi Gökhan Fındık, yabancı yatırımcıları izleyip önsezileri ile hareket ederek kısa zaman küçük bir servet elde etti

akp eskişehir milletvekili ve maliye bakanı kemal unakıtan türkiyede olan biteni izleyip yasalarıda kendi lehine çıkararak ve yasaları kullanarak önsezileri ile hareket ederek kocaman bir servet elde etti .

bumudur karşılığı :durdurun

açık öğretim öğrencisi gökhan fındık küçük servetini yaparken bunlarıda yapmışmı :)

2. NAYLON FATURA DÜZENLEMEKTEN SANIK BİR MALİYE BAKANI.
Sanık Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan, hiç çalışmadan, yorulmadan, oturduğu yerde bir kalemde 366 milyar lira kazanıyor.
Peki nasıl? 17 Nisan 2003 tarihinde önce mısır ithalatındaki gümrük vergisi %20′ye indiriliyor. 4 Ağustos 2003 tarihinde Kemal Unakıtan’ın oğlu 4000 ton mısır ithal ediyor. İthalat işlemi bittikten sonra, 8 Ağustos 2003 tarihinde mısır ithalinde gümrük vergisi yeniden %45′e çıkarılıyor.
Kimin hakkı yeniyor? Tabii ki halkın!
Abdullah Unakıtan, pastörize yumurta ithalatı işine de giriyor. Önce şirketi AB Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ye 2,5 milyon YTL’lik teşvik belgesi veriliyor. İşe başlamadan önce pastörize yumurtada KDV oranları %18′den %8′e indiriliyor.
Yani Maliye Bakanı, aileye çalışıyor!

3. BİR ARSA SATIŞINDAN BİR TRİLYON VERMEYEN BİR MALİYE BAKANI.
Kemal Unakıtan, kendi aldığı mülkü kendine sattı, 19 ayda 1.244.400.000.000 TL kazandı!
İzmir’in Foça ilçesinde bir taşınmaz, Kemal Unakıtan’a ait BEM Dış Ticaret A.Ş. tarafından 12 Ekim 2000 tarihinde 15.600.000.000 TL’ye satın alındı. Aynı taşınmaz, 10 Mayıs 2002 tarihinde, yani 19 ay sonra 1.260.000.000.000 TL’ye bir özel finans kurumuna satıldı. Satan şirketin ortağı Kemal Unakıtan, alan şirketin genel müdürü de Kemal Unakıtan!
Bu olağanüstü kârdan kurumlar vergi ödenmedi, şirket tasfiye edildi.

17. AKP’NİN ULUSAL YOLSUZLUK MARKASI: OFER
AKP hükümeti, yasalara aykırı olarak İsrailli işadamına 6 ayda 755 milyon dolar kazandırdı!
TÜPRAŞ’in yüzde 14,76′lık hissesi, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla, yasadışı olarak İsrailli işadamı OFER’e 446 milyon dolara satıldı. Ancak 6 ay sonra TÜPRAŞ’ın %51 ‘lik hissesi ihaleyle satıldığında gerçek fiyatın, bu rakamın çok üstünde olduğu anlaşıldı. 6 ay arayla yapılan, biri ihaleli, diğeri ihalesiz iki işlem karşılaştırıldığında, AKP hükümetinin OFER’lere 755 milyon dolar kazandırdığı ortaya çıktı. Danıştay, ihalesiz satışın yasalara aykırılığını karara bağladı. Fakat yargı kararı yerine getirilmedi.
Önce OFER’i tanımadığını söyleyen Tayyip Erdoğan, daha sonra bir kez görüştüğünü açıkladı. Ancak OFER’le birden fazla görüştüğü ortaya çıktı.
Kemal Unakıtan, Kuşadası, Galataport ve Tüpraş ihaleleriyle ilgili olarak kapalı kapılar ardında OFER ailesiyle pek çok kez görüşmeler yaptı. OFER’in özel uçağıyla Hong Kong’a gitti. Umanların özelleştirilmesiyle ilgili olarak, Mehmet Kutman adlı bir işadamından ihale tekliflerini gizli yazılarla aldı.
Hükümet, Türk halkından yana değil, OFER’den yana tavır alıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, OFER’i koruyor.

http://akpartigercegi.wordpress.com/akp-ve-yolsuzluk/

Komik çocuk örnek olsun. İş bilenin kılıç kuşananındır. Şimdi bana google toplama bilgileri ile cevap vermişsin. akpgerçeği felan feşmekan com sitesi.... Türkiye fırsatlar ülkesidir. Zeki olan akıllı olan her zaman kazanır. Senin sitelerin benim için kaynak değil biz bunları 22 temmuz dan önce de defalarca gördük.. Boş safsatalar uğraşma. Aynı ağızda aynı sakızlar. Buna karşalık Kılıçtaroğlu kim Yalçın Küçüğün avukatlığıa soyunmuş politikacı Yalçın Küçük gibi terörist başı ile Atatürk aynı kefeye koyan şizofrenik vaka. Senin yaşın kaç bilmem ama Chp kapalıyken aynı zevattan insanlar Shpdeydi. Shp de kimler vardı. Sırrı Sakıklar Leyla Zanalar Orhan Doğanlar. Bileme anladın mı.Gerçekler acıdır. Ama bu memlekete en çok zarar veren sizin savunduğunuz insalardır. Bakınız çıkan bombalar c4 ler patlayıcalar.... Sen şimdi yine smiller.Atarak form da kör varmış gibi büyük yazılar yazarak kendini masturize et..

Komik çocuk şaklabanlık yapacağına örnek olsun. İş bilenin kılıç kuşananındır. Şimdi bana google toplama bilgileri ile cevap vermişsin. akpgerçeği felan feşmekan com sitesi.... Türkiye fırsatlar ülkesidir. Zeki olan akıllı olan her zaman kazanır. Senin sitelerin benim için kaynak değil biz bunları 22 temmuz dan önce de defalarca gördük.. Boş safsatalar uğraşma. Aynı ağızda aynı sakızlar. Buna karşalık Kılıçtaroğlu kim Yalçın Küçüğün avukatlığıa soyunmuş politikacı Yalçın Küçük gibi terörist başı ile Atatürk aynı kefeye koyan şizofrenik vaka. Senin yaşın kaç bilmem ama Chp kapalıyken aynı zevattan insanlar Shpdeydi. Shp de kimler vardı. Sırrı Sakıklar Leyla Zanalar Orhan Doğanlar. Bileme anladın mı.Gerçekler acıdır. Ama bu memlekete en çok zarar veren sizin savunduğunuz insalardır. Bakınız çıkan bombalar c4 ler patlayıcalar.... Sen şimdi yine smiller.Atarak form da kör varmış gibi büyük yazılar yazarak kendini masturize et..

herhalde seninde yaşın tutmuyo çünkü chp kapalıyken shp varken leyla zanalar sırrı sakıklar shp de değil HEP deydi. yani halkın emek partisi. millete hakaret edeceğine az öğrenmeye çalış

Şimdi bana google toplama bilgileri ile cevap vermişsin. akpgerçeği felan feşmekan com sitesi.... ..

bilgiler doğru değilse aksini ispatlarsın . kusura bakma unakıtan ve akp kendi sitesine yaptığı olumsuz faaliyetleri koymuyor .bizde onların sitelerinden alıntı yapamıyoruz . adam kendi sitesinde ben ak değil karayım dermi .bu ne biçim mantık :eek:ha

o zaman git unakıtanla ilgili şeylerin aksini ispatla laylaylomu bırak

Türkiye fırsatlar ülkesidir. Zeki olan akıllı olan her zaman kazanır. Senin sitelerin benim için kaynak değil ..

bizde ondan bahsediyoruz zaten . unakıtanda en zeki maliye bakanı . senin örneğine karşılık bi örnekte ben verdim neden zoruna gitti anlamadım . zoruna gittiyse hesabını bana değil akp ye sor .bunu yapacağına hala bana laf yetiştirme derdindesin .anca insanları karalarsınız ve hakaret edersiniz zaten

Ama bu memlekete en çok zarar veren sizin savunduğunuz insalardır. ..

benim savunduğum insanları sen tanıyormusun .beni tanımadan etmeden boş boş ileri geri konuşma hakkımda

Sen şimdi yine smiller.Atarak form da kör varmış gibi büyük yazılar yazarak kendini masturize et..

kör yok ama siz anlayasınız diye büyük yazıyorum . gözünün içine sokayım senin .diye büyük yazıyorum . belki görürsün diye .biliyorum boşa uğraştığımı ama bizimkide bi umut işte napalım

Sayın Kemal Unakıtan o mevkiyi haketmeyen biridir.
O yüzden iktidar onu bu mevkiye layık görmüştür.

Bunları savunanlarda onlar kadar bu işte sorumludur.

ilginc bir milletiz. Gariptir niye kendimizi kaziklayanlari seviyoruz ki. Hayir onu gectim artik bir kesim sevmeyi gecti kendini kaziklayana körü körüne tapacak seviyeye gelmis. Sirf kendi partisi diye insan hep mi tarafli bakar hic mi sorgulamaz. Resmen takim tutar gibi parti tutuyorlar.

yorumlara şöyle baktım da birisi türkiye fırsatlar ülkesi demiş......ne garip bir yapımız var
bu arada unakıtan yumurta arsa götürüyor yok mu bunları suç duyurusu kabul edip soruşturma acacak bir savcı ...........vatan gibi bir gazetede çıkıyor bir sürü haber bakan yok
way be

ben 2000 ytl verim 2 trilyon yapsın 1 i benim 1 i onun olsun

ilginc bir milletiz. Gariptir niye kendimizi kaziklayanlari seviyoruz ki. Hayir onu gectim artik bir kesim sevmeyi gecti kendini kaziklayana körü körüne tapacak seviyeye gelmis. Sirf kendi partisi diye insan hep mi tarafli bakar hic mi sorgulamaz. Resmen takim tutar gibi parti tutuyorlar.

Bahsettiğin kimseler Bir amaca biat etmiş kimseler olduğunu
düşünüyorum...

Geri