2 bin TL maaşla paralı asker...

mchasso

New member
HH Üyesi
Reaction score
0

Sözleşmeli erler, 10 yıl kesintisiz görev yapacak. 2 bin TL maaş alacak erler bekârlardan seçilecek

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bütçe görüşmeleri sırasında açıkladığı profesyonel orduda "sözleşmeli er" modeli çalışmasının ayrıntılarına ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre yeni model kısa dönemler halinde, genç ve dinamik bir kadronun sınır bölgelerinde görev yapmasını öngörüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmaya göre askerlik hizmetini tamamlayan gönüllü erlerden fiziki kabiliyetleri uygun olanlar profesyonel orduya katılacak. 3-10 yıl arasında görev yapacak erlere 2 bin - 2 bin 250 TL arasında maaş ödenecek. 10 yıl kesintisiz görev yapan erlere 60 bin TL'ye kadar ikramiye verilecek. Görev süresini tamamlayan sözleşmeli erler daha sonra cezaevlerinin korumasından sorumlu olacak. Kısa süre sonra Bakanlar Kurulu'na sevk edilmesi beklenen

cok guzel bir olay.. hayirli ugurlu olsun..

İş te bu. Türkiyede bazı şeyler yavaş ve zor olsada değişecek

3 AYLIK EĞİTİM az bence onlara en az 1,5 yada 2 sene hem psikolojik hem fiziki ağır bir eğitim lazımki
profesyonel denebilsin.

hayırlısı olsun......

Eğer bu eğitimle gönderilecekse daha çok şehit haberi gelir Yine baştan savma işler gibi geldi

Adam akıllı eğitin bordo bereli eğitimi verin öyle yollayın

tan benlık olay valla karıyı bıle bosarım alsınlar yeterkı tokat tı toz duman bakalım sıra nereye nsp olur

tan benlık olay valla karıyı bıle bosarım alsınlar yeterkı tokat tı toz duman bakalım sıra nereye nsp olur

Karıyı boşarım derken ? eLimden geLeni yaparım adam gibi para kazanır karımı dahada mutLu ederım diyecegıne karıyıda boşarım haaaa diyorsun..HeLaL oLsun vaLLa diyecek keLime buLamıyorum..AsLında buLuyorumda işte maLum rtük..AnLarsın.. ;)

Kolay İş Değil Bence Bu İşi Yapacakların Allah Yardımcısı Olsun ...

''2 bin TL maaşla paralı asker..''

paralı asker değil. profesyönel asker.!

Turkkün hangi çagda savaş egtimi aldıgı görülmüş doguştan askeriz egitimede gerek yok diger çatışmaya egitimi orda alırlar:)

3 aylik egitimden gecen asker ne zamandan beri profesyonel asker oluyor yahu :durdurun

profesyonel degil amator parali korkak asker :closedeyes:

süresinden ziyade, verilen eğitim önemli. Ben 15 ay askerlik yaptım. toplam 9 kurşun attım. Günlük sipor dışında eğitim diyebileceğim bir çalışmamda olmadı. Bu halde bile benim gibi koşamayan bir adamı amm yaptılar.

yurt dışındaki paralı asker kavramı bizde olmaz. Elbette insanlar başvuru yaparken, alacakları ücretide düşünekler, fakat önemli olan ne biliyormusun 6 kurşun atmış standart acemi eğtimi görmüş, insanları doğuya çatışmanın ortasına göndermeyecekler. Bu gayet ciddi ve önemli bir adımdır. İşin aslını bilen insan için. Ayrıca bu işin içine girecek arkadaşlar, nasıl bir ortama girdiklerin,i bilerek seçim yapacaklar. Sonuçta her insanın harcı ve meziyeti değil, bu iş. Ben seçimini yapıp profesyönel askerliği başlayacak arkadaşların, dışarıdan konuşanlardan daha cesur olacağını düşünüyorum. Bu adımında gülünecek veya dalga geçilecek bir adım olduğunu hiç sanmıyorum...

süresinden ziyade, verilen eğitim önemli. Ben 15 ay askerlik yaptım. toplam 9 kurşun attım. Günlük sipor dışında eğitim diyebileceğim bir çalışmamda olmadı. Bu halde bile benim gibi koşamayan bir adamı amm yaptılar.

yurt dışındaki paralı asker kavramı bizde olmaz. Elbette insanlar başvuru yaparken, alacakları ücretide düşünekler, fakat önemli olan ne biliyormusun 6 kurşun atmış standart acemi eğtimi görmüş, insanları doğuya çatışmanın ortasına göndermeyecekler. Bu gayet ciddi ve önemli bir adımdır. İşin aslını bilen insan için. Ayrıca bu işin içine girecek arkadaşlar, nasıl bir ortama girdiklerin,i bilerek seçim yapacaklar. Sonuçta her insanın harcı ve meziyeti değil, bu iş. Ben seçimini yapıp profesyönel askerliği başlayacak arkadaşların, dışarıdan konuşanlardan daha cesur olacağını düşünüyorum. Bu adımında gülünecek veya dalga geçilecek bir adım olduğunu hiç sanmıyorum...

Bir komandonun hatta biraz daha ozellestireyim, bir bordo berelinin gecirdigi egitim ile bir piyadenin gecirdigi egitim tabiki bir olamaz. Ama bunun kisa sureli egitimle de olabilecegine ben inanmiyorum.

+ Gecmisteki ornekler ile parali asker olayinin ne kadar verimli oldugunu da gormus bulunmaktayiz.

Ben parali askerlige karsiyim..

3 AYLIK EĞİTİM az bence onlara en az 1,5 yada 2 sene hem psikolojik hem fiziki ağır bir eğitim lazımki
profesyonel denebilsin.

zaten norma laskerde ağitim alıcak 3 aylık alınan eğitimde normal eskerde alınmayan eğitimin ta kendisi diye dusunuyorum psikplojik eğitimde wardır ıcınde

Bir komandonun hatta biraz daha ozellestireyim, bir bordo berelinin gecirdigi egitim ile bir piyadenin gecirdigi egitim tabiki bir olamaz. Ama bunun kisa sureli egitimle de olabilecegine ben inanmiyorum.

+ Gecmisteki ornekler ile parali asker olayinin ne kadar verimli oldugunu da gormus bulunmaktayiz.

Ben parali askerlige karsiyim..

bordo berililerin(sat,sas, özel kuvvetler) aldığı eğitim tüm dünya coğrafyasında operasyon,sızma, kurtarma vs. vs. yapabilecek düzeyde veriliyor. Ve bu birlikler tüm genel kurmay içinde istisna ve özel birliklerdir. Profesyönel askerlik daha farklı birşey. Sen tüm askerlere bordo bere takalım diyorsan, birkere daha düşün. Sonuçta doğuda yapılacak iş belli ve o bölgede askerlik yapacak insanlar askerliğini hale hazırda yapmış/yapıyor olanların içinde yine belli bir yaş aralığında olanlar içinden seçilecek. Yani ikinci bir askerlik gibi. Alacakları eğitim 3ay 6 ay neyse her harükarda bizim(normal piyadelerin) 15 ayda aldığı eğitimden daha donanımlı ve etkili olacağı kesin. Eksiği fazlası varsa tartışılır. Fakat bu adım yine söylüyorum çok önemli ve ciddi bir adımdır..

Geri