2006 ÜstÜn Zeka Olİmpİyat YariŞmasi Sorusu

Perşembe...
Diyaloglar:
Erkek: Ben sana dün yalan söyledim ---> Doğru... Çünkü Pazartesi, Salı, Çarşamba yalan söylemek zorunda... Perşembe günüde doğruyu söylediği için önceki gün söylediği yalanı itiraf ediyor...
Kadın: Ben sana dün yalan söyledim---> Yalan... Çünkü kadın Çarşamba günü doğru söylemişti... Ama Perşembe, Cuma, Cumartesi yalan söylemek zorunda olduğu için bu kurduğu cümlede yerinde bir cümle oluyor...
Yani bu cümlelerin geçerli olabildiği tek gün Perşembe...
Perşembe günü olamaz çünkü 2 grubunda yalan sölemediği tek gün PAZAR...
persembe günü 1 grup yalan diğer grup DOĞRU sölediği için bastaki acıklamaya uymaz

Perşembe günü olamaz çünkü 2 grubunda yalan sölemediği tek gün PAZAR...
persembe günü 1 grup yalan diğer grup DOĞRU sölediği için bastaki acıklamaya uymaz

yanılıyorsun.. persembe günü cevap..
bak ne demiş erkek.. ben sana dün yalan söyledim.. persembe günleri erkek dogru söylüuo demekki carsamba günü yalan söylemiş.. evet erkek carsamba günleri yalan söylüyor..
kadın ne demiş ben de sana dün yalan söyledim
kadın carsamba günü dogru söylüyo ama persembe yalan atıyo demekki bugunde yalan attı ve dün yalan attim dedi..

pazar haric herhangi bir gun olabilir

tabiki cevap perşembe
erkek pazartesi salı çarşamba
kadın perşembe cuma cumartesi

açıklıyayım erkek açısından düşünelim salı , çarşamba ben dün yalan soyledim diyemez çünkü doğru söylemiş olur ama o günler yalan söyleme günleri.eğer pazartesi derse olur ama bu sefer kadın yalan soylemiş olur ama pazartesi kadının yalan soyleme günü değil.

peki ya perşembe erkek dün yalan soyledim derse doğru soylemiş olur zaten o gün doğru soyleme günü problem yok kadın dün yalan soyledımdese yalan soylemış olur kadınında zaten yalan soyleme gunu olduğu için gene bi problem olmaz . diğer günleride siz deneyebilirsiniz ama gerek yok .

cevap = PERŞEMBE

arkadaşlar bu sorunun 1 cevabı var.. oda sadece 1 koşulunda yanlış olan perşemnbe günüdür...

Cevap : Pazartesi !
Anahtar Şu İki Grupta Aslında Haftanın Her Günü Yalan Söylüyor.Sorudada Dediği Gibi İki Grubunda Yalan Söylemediği Tek Gün Pazar! Bundan Yola Çıkarak :
Cevabı Açalım :Erkek Kadına Kadında Erkeğe Pazar Günü Hiç Yalan Söylememiştir Ama İkiside Dün Ben Sana Yalan Söyledim Diyerek Pazartesi Yalan Söylemektedirler.

Perşembe. Erkek perşembe günü doğru söylediğinden dün sana yalan söyledim demiştir. Bu doğrudur. Çarşamba günü erkek yalan söylemiştir. Kadın ben de dün sana yalan söyledim demiştir. Bu yalandır. Kadın çarşamba günü yalan söylememiştir. Perşembe günü yalan söylediğine göre sorun yoktur.

bu ıkı konusma persembe gunu gerceklesıyor ve adam su an persembe gununde bulunuyor carsambayı kasdederek dun sana yalan soyledım dıyor yanı dun carsamba bu erkek ıcın kadının yalan soylemıs ıcın onun da carsambada ıznı olması gerekıyor bence cıkmaz bır yol her ıksı ıcın ortak nokta yok soruda hata war tesekkurler

perşembe günü:)

erkek doğruyu söylüyor ama kadının yalan söyleme günü kadın da yalan söylüyor yani sadece perşembe günü olur bu olay

Geri