23 Centlik Asker

BENİM SANA BAŞKA BİR KONUDA SATTIĞIM BU PUTĞERESTLİK LAFINI ŞİMDİ BİZEMİ SATIYORSUN KARGITI..SENDE ATATÜRKÜ HELVA YAPMIŞSIN AZ SONRA YİYECEKSİN BELLİ...

Işe Birde Farkklı Bir Yönden Bakalım ;senin Kore Savaşına Yolladığın Askerin Gitme Gününde Sevkiyat Yapılırken O Orduya Cuma Günü Bir üst Rütbeli Namaz Kıldırıyordu Bir Fotoğrafta..aynı Alparslanın Ordusu Gibi Fatihin Yavuzun Ordusu Gibi..şimdi O Orduya Mensup Birinin Geçenlerde üst Rütbe Biri Vefat Etmiştide Hoca Er Kişi Niyetine Diye Bağırınca Arkalardan Birisi Er Değildi Orgeneraldi Diye Bağırıyordu.. Ilginç Diilmi.:) Ha Ordunun Her Kesimi Böle Değil Elbette Ama Böle Olanlar Yaş Kararında Ayıklanıyor..ayıklananlar Ordudan Atılıyor Ama Kayıklananlar Da Işte Böle Ergenekonda Mayıklanıyor...

eğer yalancı değilsen bunu kanıtla .hangi mesajında bana sattın kanıtla...

nicim karqta dır

koreye ben asker yollamadım benim adım menderes yada putperest değil karıştırdın hatları galiba

ayrıca araplarla türkleri birbirine karıştırdın bunu avrupalı dostlarınızda yapıyor

ulan senın yasın kadar sıyaset yaptım,ordan burdan duyupta onu bunu okuyupta karsıma gecıp konusmıcaksın...
Daha yazı yazmayı beceremıosun,ınsanları asagılıyorsun bana burda demogojı yapıyorsun..

Sen kımsınkı? Arapları,Fılıstınlılerı,Irakları ınsandan saymayıp,kımlıksız dıosun?Nesınkı sen?
Turk'e yakısmaz böle laflar.
Avatara Ataturk resmı koyup,burda 1-2 bıdı bıdı edıp Ataturkcu olunmuyo,zaten olsan ınsanları asagılamazsın,Dın ımana gelınce.
Osmanlı bu toprakları ıman gucuyle aldı,para gucuyle deıl :)
Fatıh Sultan Mehmet Han o hisarlari bosuna yaptırmadı bı bakıs at Hz.Muhammed yazdıgını goruceksın.Bunların neyle oldugunu farkedemıcek kadar cahil degilsin biliyorum.
Ataturk'e gelınce böyle buyuk bır lıderı senın gıbı ınsanlar 2 paralık edıyo,ona acıyorum,ona uzuluyorum,O buyuk ınsan savasta bıle olmeyı emredıyorum dıyor,oldurmeyı deil..........

katılıyorum.
avatara atatürk resmi koyup, batıya tapanlarla doldu forum.

ulan senın yasın kadar sıyaset yaptım,ordan burdan duyupta onu bunu okuyupta karsıma gecıp konusmıcaksın...
Daha yazı yazmayı beceremıosun,ınsanları asagılıyorsun bana burda demogojı yapıyorsun..

Sen kımsınkı? Arapları,Fılıstınlılerı,Irakları ınsandan saymayıp,kımlıksız dıosun?Nesınkı sen?
Turk'e yakısmaz böle laflar.
Avatara Ataturk resmı koyup,burda 1-2 bıdı bıdı edıp Ataturkcu olunmuyo,zaten olsan ınsanları asagılamazsın,Dın ımana gelınce.
Osmanlı bu toprakları ıman gucuyle aldı,para gucuyle deıl :)
Fatıh Sultan Mehmet Han o hisarlari bosuna yaptırmadı bı bakıs at Hz.Muhammed yazdıgını goruceksın.Bunların neyle oldugunu farkedemıcek kadar cahil degilsin biliyorum.
Ataturk'e gelınce böyle buyuk bır lıderı senın gıbı ınsanlar 2 paralık edıyo,ona acıyorum,ona uzuluyorum,O buyuk ınsan savasta bıle olmeyı emredıyorum dıyor,oldurmeyı deil..........

Önce insan ol.Hitap etmeyi bil.sanada uygun hitap edilmesini bekle.Bende sana layık olduğun şekilde hitap etmek isterdim ama senin seviyene istesemde düşemiyorum.Sen kimsimsin?Madem sen kimlik testi yapıyorsun önce bir secereni dök.İnmisin cinmisin ne malsın bilelim.generalimin yaşı 46 demek 46 yaşta senin karşına geçip konuşmak için yetmiyor seviyesiz adam.

İnsanlar aşagılanmıyor orada bilinen ve inanılan gerçekler ortaya konuyor.Eger farklı düşünüyorsan hayır durum öyle bildiğin gibi degil dersin ve hakaret etmek yerine fikrini söylersin de seni adam falan sanırız.

Evet bende katılıyorum kimliksiz onlar.Sadece onlar da değil kimliksiz.tarih kitaplarını okumayıp,Lawrance'ların gazına gelip,Türkleri arkadan bu insanları savunanda aynı zamanda kimliksizdir.Çünkü kimlik insan ne oldugunu bilmez.Onlar da kimliklerini bilemediler ve bugün emperyalizmin kucagında çırpınıyorlar ki yarın bizde kimligimizi kaybettiğimizde düşeriz onların haline.
sen Atatürk falan anlatma yemezler.Koskoca emperyalizme karşı yazılan bir yazıdan bile çıkarıp savunabildigin arap milliyetçiliği ki Atatürk'ten ne anladıgın,daha dogrusu anlayıpta,düşmanlığını takiyye karakteriniz geregi ters yönden aksettirdigin çıkıyor ortaya.Saidi-Kürdi yazmış ya general bütün hıncınız müritler olarak ona.Siz şimdi şunu söyleyin açıkça ama yazının asıl konusu emperyalizmle mi berabersiniz bu savaştayoksa Anti-emperyalist önder Atatürk'ün yolunda emperyalizme karşımı savaşacaksınız?
Gerçekten tebrik ederim seni.Atatürk'ten sonuçta ne anladıgını koymuşsun ortaya "O buyuk ınsan savasta bıle olmeyı emredıyorum dıyor,oldurmeyı deil....." zaten alışkınsınız önyargılarınızdan her lafı tersten almaya.Orada Atatürk'ün anlatmaya çalıştığı,savaşın ilk anlarında düşman sayısının fazlalıgı ve teknolojik üstünlügünü kastedip,şartlar zor büyük ihtimal ölecegiz.Biz ölünceye kadar geçen sürede arkadan gelecek güçlere avantaj sağlayalım demektedir.Yoksa ne emri altındaki askerleri boşu boşuna kendilerini öldürtmelerini isteyecek kadar ne sadist,ne de düşmanı öldürmeyin diyebilecek kadar salak bir komutan ve önderdir.

arkadaşım emeğine sağlık ama bize 23 cenlik diyen adamada katılmıyor değilim ben bir askerim yani bu benim mesleğim inan bana afkanistana filistine yada şavaşın olduğu her hangi bir yere gidermisin deseler inan hemen giderim yani orda savaş var evet ölmek var öldürmek var ama bizimde paraya ihtiyaciımız var çevremde askerlikle uğraşanların hepsinin ailesi fakir insanlar yani ne çocuklarını öyle ünüversitelerde okutacak paraları var ne onlara bir iş kuracak paraları bu yüzden küçük yaşta askeri okula verip bizim hayatımızı kurtarmışlar ama ben çocuğumun asker olmasını istemem çünkü ben bu işe girdim Türkeye için canımı seve seve veririm bu vatana bir vefa borcam var ama bir afkanistan bir kore bir filistin bir somali benim neyime buralara yanlızca benden sonraki neslime iyi bir gelecek bırakmak için gitmek istiyorum yani 23 cente...:hhuzgun:hhuzgun:hhuzgun:hhuzgun:hhman:

Kusura kalma bizde askeriz ama hiç bir zaman kişisel çıkarlarımızı Toplumsal çıkarlardan önde tutmadık.Allah'a şükür O tür insanlardan şimdi ekonomik olsun,saglık olsun nispeten daha iyi durumdayım.Herkesin yaradan gönlüne göre veriyor.

Önce insan ol.Hitap etmeyi bil.sanada uygun hitap edilmesini bekle.Bende sana layık olduğun şekilde hitap etmek isterdim ama senin seviyene istesemde düşemiyorum.Sen kimsimsin?Madem sen kimlik testi yapıyorsun önce bir secereni dök.İnmisin cinmisin ne malsın bilelim.generalimin yaşı 46 demek 46 yaşta senin karşına geçip konuşmak için yetmiyor seviyesiz adam.

İnsanlar aşagılanmıyor orada bilinen ve inanılan gerçekler ortaya konuyor.Eger farklı düşünüyorsan hayır durum öyle bildiğin gibi degil dersin ve hakaret etmek yerine fikrini söylersin de seni adam falan sanırız.

Evet bende katılıyorum kimliksiz onlar.Sadece onlar da değil kimliksiz.tarih kitaplarını okumayıp,Lawrance'ların gazına gelip,Türkleri arkadan bu insanları savunanda aynı zamanda kimliksizdir.Çünkü kimlik insan ne oldugunu bilmez.Onlar da kimliklerini bilemediler ve bugün emperyalizmin kucagında çırpınıyorlar ki yarın bizde kimligimizi kaybettiğimizde düşeriz onların haline.
sen Atatürk falan anlatma yemezler.Koskoca emperyalizme karşı yazılan bir yazıdan bile çıkarıp savunabildigin arap milliyetçiliği ki Atatürk'ten ne anladıgın,daha dogrusu anlayıpta,düşmanlığını takiyye karakteriniz geregi ters yönden aksettirdigin çıkıyor ortaya.Saidi-Kürdi yazmış ya general bütün hıncınız müritler olarak ona.Siz şimdi şunu söyleyin açıkça ama yazının asıl konusu emperyalizmle mi berabersiniz bu savaştayoksa Anti-emperyalist önder Atatürk'ün yolunda emperyalizme karşımı savaşacaksınız?
Gerçekten tebrik ederim seni.Atatürk'ten sonuçta ne anladıgını koymuşsun ortaya "O buyuk ınsan savasta bıle olmeyı emredıyorum dıyor,oldurmeyı deil....." zaten alışkınsınız önyargılarınızdan her lafı tersten almaya.Orada Atatürk'ün anlatmaya çalıştığı,savaşın ilk anlarında düşman sayısının fazlalıgı ve teknolojik üstünlügünü kastedip,şartlar zor büyük ihtimal ölecegiz.Biz ölünceye kadar geçen sürede arkadan gelecek güçlere avantaj sağlayalım demektedir.Yoksa ne emri altındaki askerleri boşu boşuna kendilerini öldürtmelerini isteyecek kadar ne sadist,ne de düşmanı öldürmeyin diyebilecek kadar salak bir komutan ve önderdir.

Bak Arkadasım Benım Canakkale'de Dedem sehit düşmüştür..Sehit dustugu olduruldugu halde ben o ınsanlara kin gütmüyorum,kimliksiz serefsiz namussuz demiyorum..
Kimliksizin anlaminida bilmezsin sen onun icin acikladim....
Yazı konusunda arkadası ılk basta uyardım,uslubunu bozdugu ıcın anlıcagı sekılde cevap verdim..
Sıyasetın yaşı olmaz bu 1
Sıyasetın Kuralı olmaz bu 2
Sıyaset ezbere dayalı yapılmaz bu 3
Sıyaset yapıcaksan tek taraflı gorus savunmıcaksın,Devletın cıkarları dogrultusunda karar verıceksın bu 4
senın cenenı kapatacak bırcok ornek daha verebılırım,ama kalbını kırmak ıstemıyorum,Benım herturlu dusunceye saygım vardır,Uydurma,kaynagı belırsız,aklından gecenlerı yazma gıbı stratejılere karnımız tok.Bız bu fılmı cok ızledık..
Tarih tekerrurden ıbarettır,ne ekersen onu bıcersın.
Emperyalızm,kemalızm,komunızm dıyıp dıyıp duruosunuz,be adam ulkeye bunu getırıp sokan kım?Ataturkcuyum dıosunuz,secerenıze bakıoruz komunıst cıkıosunuz..
Komunıstler Ataturkcu olamazmı tabıkıde olur,bu ınsanın takdirine kalmış bişey.Ama nasilki laiklik DIN VE DEVLET ISLERININ BIRBIRINDEN AYRILMASIDIR..KOMUNIZMLE ATATURKUDE BIR TUTMAYIN ATATURK'UN ARKASINA SIGINIP BAŞKA CIKARLAR DOGRULTUSUNDA HAREKET ETMEYIN
Bana Ataturkten bahsetme dıosun :) Rahmetlinin anasının babasının soyadını bıle bılmezsınız anca çene,anca yuruyus,anca pankart acarsınız.
EKMEK YEDIGIN YERE PISLEMICEKSIN ARKADAS,SEN HICBIR INSAN IRKINI ASAGILAYAMAZSIN,BEN ISRAIL INSANLARINDAN NEFRET EDERIM,AMA ASAGILAMAM CUNKU KURAN'DA BENIM ADIM GECMIYOR ONLARIN ADI GECIYOR,IYIDE OLSA KOTUDE OLSA MUKADDES KITAPTA ISMIN IRKIN GECMESI NE GUZEL BISEY,SEN BUNU ANLIYAMICAK KADAR KUCUK DUSUNUYOSUN.
Tabırı caızse atgozlugunu takmıssınız,dosdogru yuruyosunuz.

Unutmayın ınsanları asagılamak sızın gorevınız degıl,Kuran'ı ac maide suresının 54. ayetını oku

ALLAH BI KAVMI YOK ETMEK ISTEDIGI ZAMAN USTUNE TURKLERI SALARMIŞ SEN SIKMA CANINI........

SIMDI SELAMETLE

EDIT:AYRICA BANA MAL DIYE HITAP ETME,BIRGUN DONER O MAL SENI PAZARDA 5 PARA ETMICEK SEKILDE PAZARLAR

yazın çok saçma ve o nedenle,cevap verilecek nitelikte görmediğimden kısa kesiyorum.nereden cevaplamaya kalksam yazının her tarafı çelişki.en iyisi girmiyelim konuya cahille tartışırsam cahil oldugum sanılır.

seni aşagılamıcam cunku susmakta bı erdemlıktır,ben atgozluguyle yorum yapmam
saygılar

afrikanın ve orta asyanın büyük bir bölümünün haritası ingilizler tarafından cetvelle cizildi...burdan yola çıkarsak arapların nasıl bir millet olduğu anlaşılır..(kaynak isteyenler atlasa bakabilirler)

Bir sepet elmayı iki üç çürük için çöpe atmaya evet diyorsanız araplar için söyledikleriniz doğrudur.
Ama unutmayınki kıbrıs barış harekatında yanımızda olan sadece beğenmediğimiz libyanın arabı
Kaddafiydi.Hainliğin bahanesi olmaz.Ama haininde milleti,devleti,ırkı olmaz.
Bugün aynı topraklarda yaşadığımız ermeni vatandaşlarımızın 1915 lerde yaptıklarına bakarsak
hepsini doğramamız lazım,ama o olayların suçlusu bugün vatanını milletini bizim gibi sevebilen
ermeni yurttaşlarımızdır diyebilirmiyiz.

Bir sepet elmayı iki üç çürük için çöpe atmaya evet diyorsanız araplar için söyledikleriniz doğrudur.
Ama unutmayınki kıbrıs barış harekatında yanımızda olan sadece beğenmediğimiz libyanın arabı
Kaddafiydi.Hainliğin bahanesi olmaz.Ama haininde milleti,devleti,ırkı olmaz.
Bugün aynı topraklarda yaşadığımız ermeni vatandaşlarımızın 1915 lerde yaptıklarına bakarsak
hepsini doğramamız lazım,ama o olayların suçlusu bugün vatanını milletini bizim gibi sevebilen
ermeni yurttaşlarımızdır diyebilirmiyiz.

İstisnailer kaideyi bozmaz arkadaşım.Libya lideri anti-emperyalisttir.bAHSEDİLEN KISIMDA İSMİ YOKTUR.iRAN aNTİ -EMPERYALİSTTİR ONUN DA İSMİ VERİLMEMİŞTİR.VERİLENLER EMPERYALİZMİN OYUNUNA GELİP ONLARIN ÇARKLARINDA ÖĞÜTÜLENLERDİR SANIRIM YAZARA GÖRE.

İstisnailer kaideyi bozmaz arkadaşım.Libya lideri anti-emperyalisttir.bAHSEDİLEN KISIMDA İSMİ YOKTUR.iRAN aNTİ -EMPERYALİSTTİR ONUN DA İSMİ VERİLMEMİŞTİR.VERİLENLER EMPERYALİZMİN OYUNUNA GELİP ONLARIN ÇARKLARINDA ÖĞÜTÜLENLERDİR SANIRIM YAZARA GÖRE.

Öncevatan;benim düşüncemi oldugu gibi tahmin etmiş belirtmiş vegereken cevabı vermişsin.Teşekkür ederim.

Her arap Kaddafi kadar olsa zaten emperyalistlerin arapları sömürmesi de,arapların genel karakterişstik özelligide olmazdı.Yanlız Erbakan gibi Koskoca Türkiyeyi yönetmeye kalkan bir acuzede,bugünkü arap kılıklılar da bu topluma yakışmıyor.

Geri