3 Kapı

anakinrick

1.618
Reaction score
0
Bir yarışma programındasınız. Karşınızda 3 kapı var. Bu kapılardan birinin ardında Büyük Ödül var. Sunucu Ödülün hangi kapının ardında olduğunu biliyor. Sizden ödüllü kapıyı seçmenizi istiyor. Daha sonra kendisi boş olan kapılardan birini açıyor. Yani son durumda sizin şetçiğiniz kapı ve diğer kapı var. Sunucu son kez size seçiminizi değiştirme hakkı veriyor.

Kapıyı değiştirmeli misiniz? Değiştirmemeli misiniz?

Ödülü kazanmak için en iyi seçim nedir? Yoksa eşit midir?

eşittir verilen bilgiler doğrultusunda hiç bir şeyin bir kesinliği yoktur. o da olabilir diğeri de fifti fifti

ilk actırmak ıstedıgın kapı her zaman dogru kapıdır. sakın sasırmayın.

bu durum da eşit gibi duruyo ve sunucunun o ödülü ne kadar vermek istediğiyle alâkalı. eğer yanlış kapıysa değiştirme hakkı veriyor. sunucuyu çok iyi yanımak lazım ilk kapıyı iyi niyetli mi açtı acaba yoksa sadece biraz sonra vereceği kapı değiştirme hakkı için güven mi kazanmak istedi. bence sunucu önce güven kazanıp daha sonra değiştirme hakkı verdi ki yarışmacı güvensin değiştirsin ve ödülü alamasın. o yüzden ilk seçilen kapıdadır ödül. sunucu aynı M.Ali Erbil gibiymiş :)

degiştiririm cünkü ilk secimimde sansım %33.333 kaybettigim %66.66 birini acarsa diger kalan kapıda sansım %66.66 olur degiştirmeyi kabul ederim ve böyle bişey sundugu için tesekkür ederim:)))

bu cvp dogru mu??

degiştiririm cünkü ilk secimimde sansım %33.333 kaybettigim %66.66 birini acarsa diger kalan kapıda sansım %66.66 olur degiştirmeyi kabul ederim ve böyle bişey sundugu için tesekkür ederim:)))

bu cvp dogru mu??

google amcaya sormadıysan :goz: tebrikler =))

doğru cevap değiştirmek arkadaşlar çünkü kutuyu ilk aldığımız A B C kutularını alırsak doğru kutunun seçtiğimiz A kutusu olma şansı %33 B ve ya C de olmsa şansı ise %66dır

C kutusunun açıldığını düşünürsek B kutusuna kalan yüzde 66 olucaktır yani ödül %33 =A %66=B'dedir
...

hayır sormadım ama bi film izlemiştim bu tip bi soru vardı:DDD

google amcaya sormadıysan :goz: tebrikler =))

doğru cevap değiştirmek arkadaşlar çünkü kutuyu ilk aldığımız A B C kutularını alırsak doğru kutunun seçtiğimiz A kutusu olma şansı %33 B ve ya C de olmsa şansı ise %66dır

C kutusunun açıldığını düşünürsek B kutusuna kalan yüzde 66 olucaktır yani ödül %33 =A %66=B'dedir
...

ewt bend eöle düsündüm

eşittir tabiki ilkokul olasılık matematiğini kullanarak bıle cozebılırsızın cozulecek bı tarafıda yok hani.

spikerin teklifini kabul ederim ve şansımı arttırmış olurum :)

çok saçma bir soru bence son durumda 2 kapı vardır öncesi ne olursa olsun son durumda şans %50dir.
fifti fifti önceki durum isterse önceden 100 kapı olsun son durumu etkilemez

bu soruyu 21 adlı fılmde matmetık ogretmenı Kevin Spacey soruyor tabı soruyu bızım delıkanlı bılıyor arkn dedıgı gıbı guzel fılm ızleyın ama soru fılmden alıntı bırebır

dayı sen 21 diye bi filme seyrettin mi? bana oradan almışsın gibi geldi de:)

evet o filmi bende izledim bir üniversitede hocası soruyordu hatta filmin adı yanılmıyorsam 21 ( black jack ) tek fark hoca kapıların arkasında araba war diyordu :)

Geri