32 bit windows 7 de 4gb ram kullanma...

tersinir

New member
Reaction score
0
başka yollarıda var ama program işimizi kolaylaştırıyor... kullanınımı çok basit.. sadece çalıştırıp dos ekranında yes deyip sonra bilgisayararımızın yeniden başlamasını beklemek..

:thumbdown:indir...:thumbdown:​

resimler ispatıdır...

378862Ekran-Alintisi.PNG

123065Ekrani.PNG

:thumbdown:indir...:thumbdown:​

PC ye bi zararı olmasın...

Kullanilabilir kismina bakarsan bi ise yaramayacagini gorebilirsin.

sadece goruntu isi..

32 bit isletim sistemi mantigina aykiri bir durum.

baslat calistir a gir

msinfo32 komutunu calistir. sonra bana ordan bi resim at ben anlayacagim seni.

imkansizi istemeyin lutfen ;)

32 bit isletim sistemi mantigina aykiri bir durum.

baslat calistir a gir

msinfo32 komutunu calistir. sonra bana ordan bi resim at ben anlayacagim seni.

imkansizi istemeyin lutfen ;)

393810Ekran-Alintis2.PNG

ikinci resimdeki.. grafikteki kullanılan bellek ile kullanılabilr belleği toplasan toplam fiziksel belleğe ulaşırsın... diyelimki bu görüntü... hiç görünmemesinden iyidir... :durdurun

Microsoft Windows 32 Bit İşletim Sistemlerinden bahsedecek olursak; Bazı sürümler için PAE teknolojisi kullanıma sunulmuştur ve bu şekilde 4 GB. RAM kullanabilirler. Bu nasıl olur? Eğer donanımınız destekliyorsa (PAE ve DEP destekli bir işlemci, NUMA ve Memory Remapping destekli bir anakart ve kullandığınız diğer bileşenlerin sürücüleri) Windows üzerinden PAE’yi etkinleştirirsiniz (aşağıdaki linklerde detayı bulunuyor) böylece sistem 2^32 bit adresleme yapmaya başlar ve 4 GB. görmenizi sağlar fakat yukarıda yazdığım donanım kısıtlamalarından dolayı bu çoğu zaman beklenen sonucu vermez ama teoride böyledir. 4 GB. görüntüleyememenin sebebi de kullandığınız parçaların (NIC, VGA ve sistemdeki her türlü bileşen, bunu Device Manager/Aygıt Yöneticisi kullanarak görebilirsiniz) fiziksel bellekte belli bir alanı kendilerine ayırmak zorunda olmasıdır. 4 GB. raporlanan bir belleğin normalde 32 Bit işletim sistemlerinde 3.1 GB, 3.2 GB, 3.7 GB. gibi görünmesi normaldir. PAE ile bu değer 4 GB.’a çıkarılabilir ama garantisi yoktur.

Benim kişisel tavsiyem 4 GB. ve üzeri RAM kullanacaksanız 64 Bit bir Windows İşletim Sistemi seçmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır.

Olayi cozumledim dostum ;)

PAE enabled yapildigi anda 4gb ve uzerini goruyor ama alinti yaptigim arkadasin da dedigi gibi %100 net bir sonuc yok.

Ben simdi format atiyorum 64 bit e geciyorum 3dmark sonuclarini not edip tekrar bir test yapmayi planliyorum :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

detayli bilgiyi buradan da alabilirsin.

deneme yanılma yöntemi asırlardır kullanılmıştır bizde bu eski yöntemi kullansak hiç fena olmayacak ama açıkçası bana 3 GB ta yetiyor tabi neden 4GB olmasın gibi bir durum var sonuçta çift sayıları daha çok severim :D neyse upload bikaçgüne biterse denerim :D (1MBit net ile olucağı bu :D )

Microsoft Windows 32 Bit İşletim Sistemlerinden bahsedecek olursak; Bazı sürümler için PAE teknolojisi kullanıma sunulmuştur ve bu şekilde 4 GB. RAM kullanabilirler. Bu nasıl olur? Eğer donanımınız destekliyorsa (PAE ve DEP destekli bir işlemci, NUMA ve Memory Remapping destekli bir anakart ve kullandığınız diğer bileşenlerin sürücüleri) Windows üzerinden PAE’yi etkinleştirirsiniz (aşağıdaki linklerde detayı bulunuyor) böylece sistem 2^32 bit adresleme yapmaya başlar ve 4 GB. görmenizi sağlar fakat yukarıda yazdığım donanım kısıtlamalarından dolayı bu çoğu zaman beklenen sonucu vermez ama teoride böyledir. 4 GB. görüntüleyememenin sebebi de kullandığınız parçaların (NIC, VGA ve sistemdeki her türlü bileşen, bunu Device Manager/Aygıt Yöneticisi kullanarak görebilirsiniz) fiziksel bellekte belli bir alanı kendilerine ayırmak zorunda olmasıdır. 4 GB. raporlanan bir belleğin normalde 32 Bit işletim sistemlerinde 3.1 GB, 3.2 GB, 3.7 GB. gibi görünmesi normaldir. PAE ile bu değer 4 GB.’a çıkarılabilir ama garantisi yoktur.

Benim kişisel tavsiyem 4 GB. ve üzeri RAM kullanacaksanız 64 Bit bir Windows İşletim Sistemi seçmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır.

Olayi cozumledim dostum ;)

PAE enabled yapildigi anda 4gb ve uzerini goruyor ama alinti yaptigim arkadasin da dedigi gibi %100 net bir sonuc yok.

Ben simdi format atiyorum 64 bit e geciyorum 3dmark sonuclarini not edip tekrar bir test yapmayi planliyorum :)

Physical Address Extension - Wikipedia, the free encyclopedia

detayli bilgiyi buradan da alabilirsin.

cevabını zaten kendin vermişsin...
ben 64 bit in driver sorunu yüzünden.. 32 bit kullanıyorum... bu yüzden 4gb kullanabilmek önemli benim için.. 700 küsür mb kullanamamak sinir bozucu birşeydi... neydeki yasak kalktı ramler özgür artık ...:durdurun

cevabını zaten kendin vermişsin...
ben 64 bit in driver sorunu yüzünden.. 32 bit kullanıyorum... bu yüzden 4gb kullanabilmek önemli benim için.. 700 küsür mb kullanamamak sinir bozucu birşeydi... neydeki yasak kalktı ramler özgür artık ...:durdurun

pek saglikli degil diye yedeklerimi aldim 64 bit e gecis yapicam. 700 mb icin islemcimi bu kadar zorlattiramam :)

işlemciyi esas 64 bitte zorlarsın... ona görede performans alırsın..
bellek genişliği arttıkça işlemci rahatlar. bunu biliyorsundur herhalde.. işlemciyi zorlayan bir tarafı yok.. 3 gündür kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım... ufak da olsa bir performans artışı var.. bu işlemde bir sorun olsa şimdiye kadar yaşardım... bir şey olacak olsa bile çok çok sistem çöker.. bunu da windowsun cd ile eski haline getirebilirsin... 700 mb ta gelince o psikolojik birşey... sisteme dahil olunca sanki çok büyük bir fayda sağlıyacak, sanki yeni birşey icad etmiş gibi.. sen hiç böyle bir hisse kapılmadın mı dostum... sanırım maksat anlaşıldı... :)

4Gb'ı görmen sadece görüntü arkadaşım. 32bit mantığı gereği 3.2 GB'tan üstü sistem tarafından değerlendirilmez ve kullanılmaz. Microsoft'a bile bir sürü soru soran, şikayette bulunan oldu vista ile birlikte. Notebook'umuz 4GB Ram ama vista sadece 3,2 görüyor dedi millet. Sonuçmu microsoft aynı senin bu koyduğun programdaki yazılımı Service Pack güncellemesi içine gömdü. İnsanlar Pc'leri güncellendiğinde bir baktılar ki Ram artık 4 Gb olarak gözüküyor. Herkes sustu. Micorosoft bile bu işi görsele dökmeyi seçiyorsa bu program fason... Ya da microsoft ve pc üreticileri sorunlu :) adam zaten 32 bit 3,2 GB ram destekliyor diye rami aynı oranda tutar.PAE (Physical Address Extension) modu aktif olduğunda 4 GB belleği kullanabiliyor gibi gözükür ama özellikle DMA (direct memory access) veri transflerlerinde bir takım sorunlar oluşur. Çatır çatır Mavi ekran görürsün. Yani ÇALIŞMAZ.

32 Bit ile Maksimum Yararlanabileceğin Bellek 3,19

4Gb'ı görmen sadece görüntü arkadaşım. 32bit mantığı gereği 3.2 GB'tan üstü sistem tarafından değerlendirilmez ve kullanılmaz. Microsoft'a bile bir sürü soru soran, şikayette bulunan oldu vista ile birlikte. Notebook'umuz 4GB Ram ama vista sadece 3,2 görüyor dedi millet. Sonuçmu microsoft aynı senin bu koyduğun programdaki yazılımı Service Pack güncellemesi içine gömdü. İnsanlar Pc'leri güncellendiğinde bir baktılar ki Ram artık 4 Gb olarak gözüküyor. Herkes sustu. Micorosoft bile bu işi görsele dökmeyi seçiyorsa bu program fason... Ya da microsoft ve pc üreticileri sorunlu :) adam zaten 32 bit 3,2 GB ram destekliyor diye rami aynı oranda tutar.PAE (Physical Address Extension) modu aktif olduğunda 4 GB belleği kullanabiliyor gibi gözükür ama özellikle DMA (direct memory access) veri transflerlerinde bir takım sorunlar oluşur. Çatır çatır Mavi ekran görürsün. Yani ÇALIŞMAZ.

32 Bit ile Maksimum Yararlanabileceğin Bellek 3,19

kardeşim konuyla ilgili mesajları iyi analiz et... tes ettiğimi yazdım... hatta test programının bile görüntü olabileceğini düşünüp. rami dolduracak 200 civarı explorer sayfası açtım.. 3900 mb geçince sanal bellek devreye girdi.. bunun üzerine nekadar daha sayfa açtıysam 4000 mb sonra dediğim gibi sanl bellek devreye giriyor.. yani buradan anlaşılan çatır çatır... 4 gb kullanıyorum görüntü değil arkadaşım... bilmem anlatabildimmi... bunun böyle olmasının sakıncasıda yok... ek olarak arkadaşın PAE ilgili mesajını oku... dostum... hala görüntü dersen şaşarım...:001_huh:

deneme yanılmayı kullandık yanıldık umarım buşey sistemden kaldırılıyordur başlarken 2 w7 kuruluymuş gibi başlatıyo sol alt tarafta yazılar var (küçük) ve 4 GB ı kullanamıyosun yani sadece ibre yüksek gözüküyo ama okadara çıkamıyosun

bu şeyi nasıl kaldırabilirim ki umarım kaldırılmı yolu vardoır derhal istiyorum

Geri