35 yıl yattı, suçsuz olduğu anlaşıldı

icemen

New member
Reaction score
0
35-yil-yatti-sucsuz-oldugu-anlasildi.jpg

ABD'de 35 yıldır hapis yatan bir adam, suçsuzluğu DNA testiyle kanıtlanınca serbest bırakıldı.

James Bain, 1974'te 9 yaşındaki bir erkek çocuğunu kaçırıp tecavüzden ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Suçsuz olduğunda ısrar eden ve DNA testi isteyen Bain'in bu talebi, yıllar sonra davaya müdahil olan Florida Masumiyet Projesi sayesinde yerine getirildi.

Yapılan DNA testi sonucunda Bain'in suçu işlemesinin imkansız olduğu ortaya çıkınca hakim mahkumun serbest bırakılmasına hükmetti.

Serbest bırakılır bırakılmaz annesini telefonla arayan 54 yaşındaki Bain, kızgın olmadığını, okuluna devam etmeyi planladığını söyledi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• 35-yil-yatti-sucsuz-oldugu-anlasildi.jpg
    35-yil-yatti-sucsuz-oldugu-anlasildi.jpg
    11.5 KB · Görüntüleme: 54,343
bu adama yükLü bir tazminat ödeyecekLerdir diye düşünüyorum
bizim üLkemizde oLsa pardon deyip geçiştirirLerdi=)

bizim ülkede olsa pardon demezlerdiki belli olmasın hatamız diye adamı ömür boyu yatırlardı :). bu arada adama tazminat verseler ne ki? ancak son günlerini iyi geçirir..

35 yıl için ödenecek tazminat ne kadar olursa olsun, giden zamanın, sağlığın, "Hayatın" yerini tutmaz. Dile kolay 35 yıl = Yarım ömür.

Evet Çok haklısın bizim ülkede olsa( -ki oldu) pardon denilip gönderildi, 5 yıl sonrada filmi çekildi. Ferhan Şensoy basından bu kısmı alıp filmini (başalıydı da bence) çekmeseydi de çok ama çok az kişinin bileceği bir haber olarak kalacaktı.

Ama buradan Şunu anlıyoruz böyle şeyler sadece türkiyede olmuyormuş.

yazık olmuş suçsuz yere tecavüzcü olarak yarım ömür yatmış boş yere

Allah kimsenin basina vermesin, o 35 yil nasil geri gelir, cok yazik olmus. tv'de görmüstüm adam hayatinda ilk defa cep telefonla ailesine ve yakinlarina haber veriyordu

çok yazık her ne kadar tazminat verselerde sağlığın huzurun yerini tutamaz.Allah kimsenin başına vermesin...

aynı bizim memleketimizin 12 eylül manzaraları, yazık ya

Geri