3D FiLmLer Çağı BaşLıyor

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
James Cameron'un 3 boyutLu Avatar fiLmi gişede büyük başarı kazanınca, fiLm yapımcıLarı bu yeni teknoLojiye daha sıcak bakar oLdu.Yakın geLecekte hangi 3 boyutLu fiLmLer vizyona girecek?

3d1262754764.jpg

3 boyutlu film teknolojisi, yakın gelecekte sinema salonlarını ve evlerde oturma odalarını şenlendireceğe benziyor. 3B özellikli televizyonlar ile 3D Blu-ray teknolojisinin buluşacak olması, ev konforunda etkileyici görsel şölenler yaşayacağımız anlamına geliyor.

Şüphesiz ki, bu teknolojinin gündemden düşmemesini sağlayan bir numaralı faktör, James Cameron'un büyük övgü alan Avatar filmi. Oscar'a da aday gösterilen yapım, içerdiği 3 boyut tekniğiyle, sinema salonlarında izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

3dshark1265284431.jpg

BekLenen 3 BoyutLu FiLmLer HangiLeri?

Şimdilerde sinema sektörü, James Cameron'un gündeme taşıdığı bu teknik üzerinde çalışıyor. Öyle ki, bu yıl vizyona girecek olan Clash of the Titans'dan (1981 yapımı orijinal film yeniden çevriliyor) tutun da, Harry Potter and the Deathly Hallows 1&2'ye ve hatta 2011'de vizyona girecek olan Transformers 3'e kadar, birçok beklenen isim, 3 boyutlu olarak karşımıza çıkacak.

Ekli dosyalar

• 3dshark1265284431.jpg
    3dshark1265284431.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 19,671
(okuldakini saymazsak) ilk buz devri 3 ile başladım 3D filme ve çok güzeldi Daha sonra birsürü 3D filme gittim ve birsürü sünüde evde blu-ray 3D olarak indirip HD LCD de izledim (Gözlük setide aldım valla süper oluyo) ses sistemimiz falan yok ama sesi son ses açıp ortamı karartınca sinema gibi oluyo tek sorun sadece 1 gözlük olması ve ailecek izleyememiz :D onun dışında gayet güzel bir teknoloji illa ki sinemaya gitmenize gerek yok evde bilgisayarınızdada izleyebilirsiniz (tabi 4-5GB indirmeyi göze alıyorsanız) tabi sinemanın yeri ayrı....

sinema her zaman, bir şekilde kendini yeniliyor, geliştiriyor

Bu 3D filmelrinde oyuncular artık filmin içinde kim oynuyosa ,insan veya hayvan farketmez ekran dışına çıkıyorlar nasıl oluyor anlamadım doğrusu gidip görmek lazım yakından
teknoloji hayranıyım ama imkanım yok .teknolojiden sınırlı bi şekilden faydalanabiliyorum .

Anlaşılan 3D renkli televizyon gibi bir devrim olacak.

(okuldakini saymazsak) ilk buz devri 3 ile başladım 3D filme ve çok güzeldi Daha sonra birsürü 3D filme gittim ve birsürü sünüde evde blu-ray 3D olarak indirip HD LCD de izledim (Gözlük setide aldım valla süper oluyo) ses sistemimiz falan yok ama sesi son ses açıp ortamı karartınca sinema gibi oluyo tek sorun sadece 1 gözlük olması ve ailecek izleyememiz :D onun dışında gayet güzel bir teknoloji illa ki sinemaya gitmenize gerek yok evde bilgisayarınızdada izleyebilirsiniz (tabi 4-5GB indirmeyi göze alıyorsanız) tabi sinemanın yeri ayrı....

merhaba bende evde 3d cekilmiş filmleri izlemek istemekteyim ama yöntem hakkında bilgim yok siz kısaca anlatmışsınız ama mumkünse detaylı bir acıklama verebilirmisiniz

Geri