74 yaşındaki dede bilgisayar öğreniyor

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
Haftada 3 gün verilen kursa, 74 yaşında bilgisayar öğrenmeye karar veren Hasan Kurucu da katıldı.

IHA_20080806_22219.jpg

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, "Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor" projesi kapsamında yeni bir kurs açtı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde "Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor projesi" çerçevesinde bilgisayar kursu başlattı. Kursa, 9 yaşından 74 yaşına, babayla kızından yaşlılara kadar birçok kişi bilgisayar öğrenmek için ilgi gösterdi. Haftada 3 gün olmak üzere 3 ay sürecek kursun ilk gününde, bilgisayarın kullanımı, hangi parçalardan oluştuğu gibi konular teorik olarak aktarıldı. Daha sonra her kursiyer bir bilgisayar ortamında yazı yazmayı öğrendi.

Kursiyerlerdenen ilgi çekeni Hasan Kurucu oldu. 74 yaşında bilgisayar öğrenmeye gelen Hasan Kurucu, bilgisayar öğrenme merakıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. Hasan Kurucu, daha önce daktilo kursuna gittiğini bu nedenle bilgisayarın klavyesini kullanmakta fazla zorlanmadığını söyledi. Şiire merakı olduğunu ve 74 yaşına kadar bin dolayında şiir yazdığını ifade eden Hasan Kurucu, "Benim şiirlerim makalelerim var. Onları bilgisayar ortamına aktarmak ve bunları tüm şiire merak duyanlarla paylaşmak istiyorum.

Bilgisayar,benim dünyaya açılan bir kapım gibidir. Öğrenmenin yaşı yok, öğrenip bende bilgisayardan faydalanacağım. Hayatım maceralarla doludur. Liseyi dışarıdan bitirdiğim gibi azimle bunu da öğreneceğim" dedi. En küçük kursiyer Sultan Göze (9) de bilgisayarı biraz bildiğini geliştirmek için kursa katıldığını söyledi. Bu arada, anne Ayşe Bulut (48) ile kızı Sema Bulut'un (18) da birlikte bilgisayar öğrenmek için kursa katılması dikkat çekti.

Kaynak

Geri