8 Asker Rehin!!!

XareoN

New member
Reaction score
0
PKK'nın iddiası: 8 askeri rehin aldık
Dağlıca'da kanlı pusunun ardından PKK, kendisine yakın haber ajansları ve internet siteleri aracılığıyla Hakkari'deki saldırıda rehin aldığı ileri sürülen askerlerin isimlerini açıkladı.

Piyade er Ramazan Yüce -Mardin, Er İrfan Beyaz-Antep, Çavuş Mehmet Şenkul-Niğde, Er Nihat Başova-Konya/Cihanbeyli, Er İlhami Demir, Ağrı/Patnos, Er Fatih Atakul-Denizli, Uzman Çavuş Halis Tan-Adana.

Genelkurmay Başkanlığı 8 askerin kayıp olduğunu doğruladı.

Kaynak: MynetHaber

evet galiba bu gerçek dün talabani açıklamaları yaptı...

Zavallı hükümet izliyor sadece olan biteni...

Pkk Sİtesİ 8 Askerİmİzİn Rehİn OlduĞunu İddaa Edİyor.

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE BELİRTİYİM.SİTEYİ VERMEME GEREK YOK.ŞEREFSİZLER PRİM YAPMASIN.BENDE TESADÜF ESERİ GÖRDÜM VE ŞOK OLDUM.BİLMİYORUM NE KADAR DOĞRU.AMA 2 GÜNDÜR BU ASKERLERİMİZDEN HABER ALINAMAMASI BU İDDAAYI GÜÇLENDİRİYOR.İNŞAALAH BÖYLE DEĞİLDİR.BİLGİNİZE.

21 Ekimde Türk ordusunun Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Orêmar mıntıkasından Güney Kürdistan’a yönelik sınırın sıfır noktasında bulunan Şûkê, Ertis, Şatunis, Satê ve Stûnê köylerinden Güney Kürdistan’a girmeye çalışırken, gerillalarımız tarafından geri püskürtülmüştür. Orêmar mıntıkasının tümüne yayılan çatışmalarda Türk ordusuna ağır kayıplar verdirilmiştir. Yaşanan bu çatışmalarda toplam 35 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Ayrıca çatışmalarda 8 Türk askeri de gerilla güçlerimiz tarafından esir alınmıştır. Yine bu çatışmalarda 1 Adet A-6 ile 1 Adet Bomba atar ağır silahı, 3 Adet M-16 ve 3 Adet G-3 silahı ele geçirilmiştir.

Ayrıca gerilla güçlerimizin gösterdiği büyük direnişte Türk ordusu ve basınının iddia ettiği gibi çatışmalarda hiçbir gerillamızın şahadeti söz konusu olmayıp, yalnızca 3 gerillamız hafif şekilde yaralanmıştır.

Çatışmalarda esir alınan askerlerin künyeleri:

1)Ramazan Yüce
Mardin
Piyade Er

2)İrfan Beyaz
Antep
Er

3) Mehmet Şenkul
Niğde
Çavuş

4) Nihat Başova
Konya/Cihanbeyli
Er

5) İlhami Demir
Ağrı/Patnos
Er

6) Fatih Atakul
Denizli
Er

7) Halis Tan
Adana
Uzman Çavuş

8) İsmini sonra açıklayacağımız bir asker

Vay şerefsizler !!! Keşke doğru olmasa ama çok saat geçti, haber alınamaması esir alındıkları ihtimalini güçlendiriyor..

isimlerini vermeleri çok şeyi açıklıyo...askerlerimiz esir muhtemelen sagda çıkamazlar..vatan sagolsun...

İnşallah dogru değildir zannettigimiz gibi cıkmaz..Allah pkkanın belasını versn..

bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet edenler elbet birgün ekmeği yediği yerden kurşunu yiyecekler... Şehitlerimize Allah dan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum.

İsrail 2 asker için lübnanı 30 gün boyunca bombalıyor, binlerce insanın ölümüne sebeb oluyor, bizim iki haftada 30 askerimiz şehit oluyor ; ve hala somut bir adım yok...

Umarım askerler onların eline düşmemiştir. Genelkurmay ın bu konuda henüz bi acıklama yapmaması akılda soru işaretlerine neden oluyor.

bi cacık olmaz bu hükümetten adamların umrunda bile değil sanki.. Hala referandum muhabbeti tvlerde..

Esir olduğu iddia edilen askerlerimizle ilgili yeni bir haber de şöyle paylaşmak istedim..

DTP kayıp askerlerimizi pazarlık konusu yaptı !
DTP yönetimi kayıp askerlerle ilgili gelecek talepleri değerlendireceklerini bildirdi..

--------------------------------------------------------------------------------

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, Hakkari'deki birliğe silahlı saldırının ardından 8 askerle irtibatın kesilmesine ilişkin olarak, "Kayıplarla ilgili bir talep partimize gelirse, değerlendireceğimizi ifade etmek isterim" dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, DTP Genel Merkezini ziyaret ederek, Genel Başkan Vekili Demirtaş ile görüştüler.

Demirtaş, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın Hakkari'deki birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra irtibat kesilen 8 askerle halen irtibatın sağlanamadığına ilişkin yaptığı açıklamayı anımsatarak, "Kayıplarla ilgili herhangi bilginiz var mı? Bir talep gelirse, tutumunuz ne olur?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu kayıplarla ilgili herhangi bilgimiz yok. Ancak Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama yapılmışsa, ortada bir kaybın olduğu doğru demektir. Daha fazla can kaybının yaşanmamış olması... Dileriz ki kaybolan askerlerin hayatları kurtulur.

Şayet kayıplarla ilgili bir talep partimize gelirse değerlendireceğimizi ifade etmek isterim. Her koşulda insan hayatı bizim için kutsal ve bunun korunması için bugüne kadar olduğu gibi üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız."

DTP'li Tuğluk: 8 asker için girişim yapabiliriz

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, talep gelirse PKK'nın elinde olduğu ileri sürülen 8 asker ile ilgili ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Türk, sınırötesi operasyonla sorunların çözüleceğine inanmadıklarını da yineledi.

Aysel Tuğluk ise PKK'nın elinde olduğu ileri sürülen 8 asker ile ilgili girişimde bulunup bulunmayacakları sorusuna "Bize talep gelirse elimizden geleni yaparız'' yanıtını verdi.
http://www.etikhaber.com/content/view/43787/77/

İsrail 2 asker için lübnanı 30 gün boyunca bombalıyor, binlerce insanın ölümüne sebeb oluyor, bizim iki haftada 30 askerimiz şehit oluyor ; ve hala somut bir adım yok...

[/QUOT

aynen katılıyorum o amerika da ta öbür kıtadan geliyo ıragı bombalıyo biz dibimizdeki ülkeye girmek için izin istiyok nerde görülmüş...

arkadaşlar maalesef rehin askerlerimiz doğru.

Genelkurmay Başkanlığı, kendileriyle irtibatları kesilen 8 askerle hala irtibat kurulamadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'daki bir birliğimize karşı girişilen silahlı saldırıyla başlayan çatışmalar, geçen süre boyunca aralıklarla devam etmektedir. Çatışmalarda saat 13.00 itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaşmıştır. Birliğe silahlı saldırının başlamasından bir süre sonra kendileriyle irtibat kesilen 8 personelimizle, yapılan tüm aramalara rağmen halen irtibat
kurulamamıştır" denildi.

inanmıyorum yaa ulan şerefsiz kanı bozuklar töbe töbe gene beni konuşturuyorlar hay ALLAH ... ALLAH hepsinin belasını versin inşallah askerlerimizi o itlerin elinden alırız AMİN

Bu şerefsizler öyle zararlı mahluklarki bunların yeryüzünden kazınması gerekiyor bir an önce

Geri