93 yıl sonra Mehmetçik'ten toplu namaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aktivist

Banned
Reaction score
0
93 yıl sonra Mehmetçik'ten toplu namaz

ÇANAKKALE'DEN 93 YIL SONRA ÇEKİLEN FOTOĞRAF; MEHMETÇİK TOPLU NAMAZA DURUYOR..[/​
B]

Sosyal paylaşım sitelerinde bugün sıkça kullanılan bu fotoğraf büyük tartışmalara neden oldu. Nerede çekildiği tam olarak bilinmeyen bu fotoğrafta askerler 5 sıra halinde namaza durmuş olarak fotoğraflanıyor..

93 YIL SONRA BİR İLK

Fotoğrafın Doğu veya Güneydoğu Anadolu gölgesinde çekildiği tahmin ediliyor. Kamuflajlarının üst kısmını ve botlarını çıkarmış halde, bir yapının düz çatısına serilen kilimler üzerinde namaza duran askerlerin görüntüleri, bundan tam 93 yıl önce Çanakkale Savaşı öncesinde topluca namaza duran askerlerin görüntülerinden sonra bir ilk olma özelliği taşıyor.

İşte o fotoğraf

ENSONHABER

Bende yaptım bu askerliği hiç kimseye namaz kılmıcaksın denmiyordu şimdi neyin reklamını yapıyorlar DİN le reklammı yapıyorlar ?

bunlar akıllarınca orduyu düzelttik demeye çalışıyorlar.. kendi gibi zır cahilleride inandırıyorlar... orduda isteyen namazını kılar arkadaşım ister cemaatle hep beraber kılar ister evinde kılar.. bugüne kadarda böyleydi.. zaten ordu dinsizdi naralarını atan yine sizdiniz.. şimdi kalkıpta din dersi vermeyin

5 yılı aşkın bir süre orduda kaldım. Bu forumda yazılan asker ve ibadet üzerine yazılan bir çok şeyi görmedim bile. Ne oruç nede namaz konusuyla ilgili bir tane sorun görmedim, yaşamadım. Bunları kim türetiyor, neden ısrarla yayıyor anlamış değilim. Yani anlıyorum tabide nasıl böylesine fitne olabiliyorlar, üstelik din adına. Allah affetsin. Amerikalı ve ingilizin isteği demekki Allahın isteğinden daha önde geliyor.

Kendi camimizi bomalamanın planı yapmış psikopat balyozulardan ordumuzun temizlenmeye başladığının gösrergesi olabilir mi bilemiyorum ama ordumuzun çok yavaşta olsa milletin ordusu olma yönünde adımlar attığını görüyorum

Ordumuzdaki darbeciler temzilendikten sonra millet ordusyla tekrar barışacak ve birlikte daha güzel işler yapılacak.Ancak darbecilerin kökünün iyice kazınması lazım

ordumuzda namaz kılana kimse birşey söylemiyor.

herkes zamanında olmasa da kazasını sonradan kılabiliyor.

zaten sivilde de iş esnasında işverenlerde çoğu iş yerinde namaz kılmaya izin vermiyorlar.

destek bulamayınca nasılda yalandan davalara başvuruyor.. :) bugüne kadar kardakta ırakın kuzeyinde kıbrısta savaşan Türk ordusu değil sanki.. Eski boş işler bakanı beşirin ergenekondan yargılanan komutanlardan medet umdugu günleri unutmuş.. Ergenekon sanıgı teğmenin bitliste görevini yaptıgından haberi yok.. Bİr tek yalandan haberi var onuda sıkışınca kullanıveriyor hemen... :)

Şahsi kanaatim: Çok güzel bir görüntü...

Lakin olay şu: reklam ve milletle dalga geçmek :)

nerede çekildiği bilinmiyormuş :) ee o zaman belki asker kıyafeti giymiş dinine bağlı müslüman teröristler olabilirmi?

herkesin dini ve parası kendine kardeşim,

elalemin makinasıyla gerdeğe ancak beceriksizler girer :)

erdoğan geldi ya herşey ilk oldu .namaz,din olunca o ilkleri hiç kaçırmıyorsunuz bide öbür ilklere bi göz atsanız ? hele siz bi durun abd askeri ülkenin doğusuna gelsin de o zaman ilk neymiş göreceksiniz.

namaz kılanlarda her türlü alavere dalavere var çünkü şeytan onlardan hiç ayrılmıyor, nerde bir inbelik varsa mutlaka namaz kılan biri çıkar ardında.

Ben koysam koydum derim fesatlık yapma, muhtemelen namaz kılan birisin ve fesatlık yapıp günahımı alıyorsun.

iki şeyden uzak durmak gerek

1- namaz kılandan
2- şeytandan

ALLAHIN emir ettigi namazi sevmeye bilirsin hesabini sen vereceksin fakat namaz kilanlara saygili olmaya davet ediyorum....

Mod arkadaşlar bu işte bi terslik yokmu milletin kutsalına pervasızca saldıran medieva gibi şahısların mesajları kapı gibi duruyor bizim mesajlar nakavt .demokrasi bu dur diyorsanız yapilacak bişey yok herkese kolay gelsin

Bahsettiğiniz mesajlar durmuyor. Tekrar inceleyin isterseniz konuyu.
O şekilde bir tavrımız söz konusu olamaz.
Sizin mesajlarınızda da alıntı olduğu için sildim.

Bu kadar yanli bir haber olur mu ya... duyanda ordu dinsiz diyecek dunyada bu kadar disipline vatan icin olmeye hazir bir asker bir ordu daha yoktur

Vatan sevisi imandandir...Allah ordumuzu bu necip milleti korusun...

Sevgili zorbeg kardeşim, burada asıl dikkatini çekmesi gereken bu ve benzeri kişilerin nasıl konuları açıp durdukları. Böylesi konular, farklı düşünen insanları mutlak bir şekilde bir tartışmanın içine ister istemez çeker. Paylaşımı yapan kardeşimizin muhtemelen sahip olduğu değerler düşük, karekteri ingiliz fitnesiyle yoğrulmuş. Kaliteli ortamlarda farklı düşünceler, saygı çerçevesinde ele alınabilir. Tartışılabilir. Fakat insanların değerlerine yönelik tavır sergileyerek bir ortama gelirseniz oradaki seviyeyi düşürürsünüz. Üstelik paylaşılan konunun özü gerçeğide yansıtmamaktadır. Forumda belli bir kesim de durmadan hacılı hocalı, kuran kursuna gelen çocuklara sarkıntılık eden din adamları, sarhoş imam gibi çarpık konular açsa o zaman derim ki ehh olacağı bu. Sen adamın kutsalına saygı göstermezsen oda senin vatanına, bayrağına, diline, askerine adi bir tavırla duruş sergiler. Konuyu başlatan, zaten havada hakaretler uçuşsun istiyor. Bu fitne ingiliz ve amerikalıları oldum olası sevmedim.

Ayrıca bir milletin tek kutsal değeri din değildir. Vatan toprağıdır, bayrağıdır, dilidir, bunları canıyla koruyan askeridir. Hz. Muhammedi terörist, eli kanlı katil diye nitelendiren danimarkalılara kızıyoruz ve haklıyızda, fakat sen tarihte islamiyetten öncede varolan, tarihe malolmuş, üstelikde islamiyetede çok hizmetleri bulunmuş bir milletin destanını, manevi değerini bir terör yaftasıyla ilişkilendirerek hayasızca ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ denilmesini, bu cümlenin kullanılmasını normal buluyorsan, hiç rahatsız bile olmuyorsan ne diyeceğiz. Yani ne diyeceğiz derken doğrudan seni suçlar mahiyette konuşmadım. İnsanların değerlerine saygısız davranarak itibar kazanılmaz demek istedim. Kaliteyi ve bilgi paylaşımını yakalayamayız demek istedim. Hayatın her kesiminde karşımıza akıl sağlığını yitirmiş veya niyeti kötü insanlar çıkabilir, fakat bizler olabildiğine sağduyulu kişilersek bu badireleri savuşturabiliriz. Hackhelli çok seviyorum.

cümlelerin biraz değil bayağı ağır olmuş,

nasıl hemen millet Van depremi ile sarsılıp şehitlerin acısı ile ortamın şekli değiştiyse,seninde başına gelenler yorum açını değiştirmiş düşüncesindeyim ve hatta

şu yorumların belki daha ağırını ben yaptım (töbe töbeeee) :durdurun

ama pire için yorgan yakmanın alemi olmuyor ve her zaman küp yarılıp sirke saçılıyor.

Namaz emri,farz ve vacipler yani din adına her şey ilgili bölümde paylaşıldı,burada siyasi eleştriler ve yorumların ötesine geçmemeye özen gösterirsek daha yapıcı olur kanaatindeyim.

Zaten en yumuşak karnımız din mevzusudur, elemanlar fettullahtan fetvalı, döndürüp dolaştırıp dine getiyorlar, döndürüp dolaştırıp allaha getiriyorlar artık gınaaaaa geldi bende döndürüp dolaştırıp dine getiriyorum döndürüp dolaştırıp allaha bağlıyorum yani elemanların yaptığı şerefsizliğin aynısını yapıyorum .

Ordumuza dil uzatanların allah dediğine din dediğine bakmamak gerek zira günümüzde hayvanlarda allah diyor ama hayvanlıkları değişmiyor yani köpeğin allah diye çemkirmesi köpekliğini değiştirmez. ( inanmazsan gogulda allah diyen karga/aslan/kuş/köpek/inek yaz sonuçları gör, hiç birinin hayvanlığı değişmiyor.). Ayrıca iman ağızlarda değil kalplerdedir, ağzını eğip büken arap taklidi yapan araplar gibi selamlaşan bir sürü zevat makam, mevki, zenginlik ve iktidar içinde olduğu şu günümüzde yanlış olan her şeyin üzerine gitmemiz gerekir, buna sapık din anlayışlarıda dahil....

MODERATÖR olmanız insanlara hakaret etme hakkı vermez arkadaşım.

Size karşı kullanılmasını istemediğiniz kelimeleri siz de başkalarına karşı kullanmayın.

ORUÇ TUTTURMADILAR diyen var mı demişsin, evet yeminle askerlik yaptığım dönemde alay komutanı oruç tutmayı YASAKLADI!

Bir hafta kadar devam etti, ama askerlerin bir kısmı sahura kalkmadan oruç tutmaya kalktı ve eğitim alanında rahatsızlanmaya başladılar.

O zaman alay komutanı tutun tutacaksanız bari dedi, akşamki yemeği sahurda da verdiler.

Şunu söylüyorum:

Komutana göre değişiyordu.

Hiç kimse oruç tutma yasağı yoktu da diyemez hiç kimse orduda tümden oruç tutmak namaz kılmak yasaktı da diyemez.

Hiç kimse bu ordu dinsiz de dememeli hiç kimse ordua dini konularda yasak vs. yok da dememeli.

Sizin yok demenizle yok olmuyor çünkü, gerçekler acıdır ve açıtır!

Biz bunları yazarken ordu düşmanılğından değil tam tersi ordumuzun içindeki bazı kişilerin yanlışlıklarının yok olmasını istiyoruz, ordumuz bizim ordumuz, tsk bizimdir, lütfen her eleştiri yapaın ordu düşmanı olarak görmeyi bırakın artık.

Moderator oldukları için korkusuzca rahat hakaret ediyorlar. Sözüm bu sefer meclisten dışarı. Her moderatör yapmıyor tabi ama bu ve bunun bir arkadaşı korkusuzca hakaret ediyorlar. sen de aynı karşılığı verince tabi otomatikman sen ceza alıyorsun

Ayrıca bir milletin tek kutsal değeri din değildir. Vatan toprağıdır, bayrağıdır, dilidir, bunları canıyla koruyan askeridir. Hz. Muhammedi terörist, eli kanlı katil diye nitelendiren danimarkalılara kızıyoruz ve haklıyızda, fakat sen tarihte islamiyetten öncede varolan, tarihe malolmuş, üstelikde islamiyetede çok hizmetleri bulunmuş bir milletin destanını, manevi değerini bir terör yaftasıyla ilişkilendirerek hayasızca ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ denilmesini, bu cümlenin kullanılmasını normal buluyorsan, hiç rahatsız bile olmuyorsan ne diyeceğiz. Yani ne diyeceğiz derken doğrudan seni suçlar mahiyette konuşmadım. İnsanların değerlerine saygısız davranarak itibar kazanılmaz demek istedim. Kaliteyi ve bilgi paylaşımını yakalayamayız demek istedim. Hayatın her kesiminde karşımıza akıl sağlığını yitirmiş veya niyeti kötü insanlar çıkabilir, fakat bizler olabildiğine sağduyulu kişilersek bu badireleri savuşturabiliriz. Hackhelli çok seviyorum.

Arkadaşım yazdıklarının altına aynen imzamı atarım,Ancak birileride konuya muhalefet edeceğim derken nerdeyse ırzımıza geçecek.ben bu mantığı anlamıyorum medieva nikli üyenin yazılarına bi bakarmısın şeytanla namaz kılanı bir tutuyor o yetmiyormuş gibi neredeyse bizi ordu düşmanı ilan edecek biz bu tezgahlardan 70 li yıllarda geçtik anlaşılan arkadaşın yaşı epey küçük bildikleride duyumdan ibaret ama biz o günleri bizzat yaşadık onun için bir konu fikrimize ters bile düşse edebimizi bozmadan ya okur geçeriz ,ya teşekkür ederiz yada olgun bi şekilde konuya müdahil oluruz ben altı senedir foruma üyeyim hiç kimseye hakaret etmedim adam daha dün üye olmuş ne din bıraktı ne iman isyanım buna kusura bakmayın selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri