Ağda PaylaşımSorunu

doğukann

New member
Reaction score
0
internet cafede çalışorm ve anamakinede müziklere paylaşım verdiğim zaman diğer bilgisayarlar gormuyor.Yalnız paylaşım verdğim zaman anamakinedeki müziklere anamakineden ağ bağlantılarım çalışma grubu diorum ve anamakinede görüyor.Tek sorunum diğer pc lerin gormemesi.Bilen birinin acil yardımına ihtiyacım var.Post kasmak için lütfen boş mesaj atmayınız

Dostum anladığım kadarıyla bi internet kafe işletiyorsun.Sana acil ve basit bir çözüm olarak şunları anlatmak istiyorum.Belki bunları biliyorsundur yapmışsındır ama ben anlatıyorum.

Ağda bilgisayarların birbirini görmesi için öncelikle çalışma gruplarının aynı olması,bilgisayar isimlerinin farklı olması ve hepsininde aynı ip'den başlayarak serilenmesi lazımdır.
Senin kontrol edeceğin ilk şey bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler demek.Yukardan "bilgisayar adı" nı seçmek ve çalışma grubu yazan yerde bütün makinelerde aynı şey olmasını sağlamak.Bir başka basit kontrol de ağ bağlantılarıma sağ tıklayacaksın özellikler diyeceksin yerel ağ bağlantısına sağ tıklayacaksın özellikler diyeceksin "Yükle" seçeneğine tıklayacaksın iletişim kuralını seçeceksin ve NWLink IPX/SPX/NetBIOS uyumlu ............... olarak görünen iletişim kuralınıda ekleyeceksin.
IP numaralarına gelince.Eğer bütün makineler internete bağlanıyorsa zaten iplerini doğru yazmışsındır yada otomatik ip vermişsindir.

Bu ayarları bi kontrol et bakalım ne olacak.Ben saatlerce uğraştığımı hatırlıyorum böyle şeylerle ağ işi gerçekten ayrı bi olay.Kolay gelsin.Eğer çalışma grupları aynı değilse yine yaz buraya ağ kurmadan da söz ediyim kısaca.

tamam bakıorum çalışma grubu yazan yer WORKGROUP yazıyor anamakinede diğerlerinde PC yazıyor onu deiştiriorum olsada olmasada cvp yazcam

Workgroup yazan yerin hemen altında değiştir var ordan diğerlerine de aynısını yaz ve yeniden başlat makineleri.

Olur olur biraz daha gayret.Makineleri yeniden başlatmayı unutma.Workgroup yap hepsini.Ordan olmadıysa.Ağ bağlantılarıma çift tıkla ev ve küçük işyeri ağı kur'dan dene birde.Saatlerce uğraşabilirsin demiştim ben.

Olmuyor abi olmuyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:(:(:(

Walla görmeden anca bu kadar yardım edebiliyorum.Ağın birbirini görmemesi çok geniş bir sorun.Hadi hata verse sen kodunu söylesen o şekilde bir yardım ediyim desem oda mümkün değil.Şu anda burdan yapabileceğim en büyük yardım bu malesef.Çalışma grubunu aynı yaptıysan ve iletişim kuralını yüklediysen sorunu başka yerlerde aramak lazım.IP numaralarına bak.Modeminin markası nedir onuda bilmiyorum ki ağ geçidiyle ilgili bilgi vereyim.Nerdeysen geliyim yardım ediyim diyecem :) ama asker olmanın kötü yanları işte :p

tamam hallettim abi allah kazadan beladan korusun seni teşekkür ederim

Oki Doki...Damdan düşenin halinden anlarız zamanında çok gökdelenlerden atladık.Burdayım yine

Geri