Dostum anladığım kadarıyla bi internet kafe işletiyorsun.Sana acil ve basit bir çözüm olarak şunları anlatmak istiyorum.Belki bunları biliyorsundur yapmışsındır ama ben anlatıyorum.
Ağda bilgisayarların birbirini görmesi için öncelikle çalışma gruplarının aynı olması,bilgisayar isimlerinin farklı olması ve hepsininde aynı ip'den başlayarak serilenmesi lazımdır.
Senin kontrol edeceğin ilk şey bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler demek.Yukardan "bilgisayar adı" nı seçmek ve çalışma grubu yazan yerde bütün makinelerde aynı şey olmasını sağlamak.Bir başka basit kontrol de ağ bağlantılarıma sağ tıklayacaksın özellikler diyeceksin yerel ağ bağlantısına sağ tıklayacaksın özellikler diyeceksin "Yükle" seçeneğine tıklayacaksın iletişim kuralını seçeceksin ve NWLink IPX/SPX/NetBIOS uyumlu ............... olarak görünen iletişim kuralınıda ekleyeceksin.
IP numaralarına gelince.Eğer bütün makineler internete bağlanıyorsa zaten iplerini doğru yazmışsındır yada otomatik ip vermişsindir.
Bu ayarları bi kontrol et bakalım ne olacak.Ben saatlerce uğraştığımı hatırlıyorum böyle şeylerle ağ işi gerçekten ayrı bi olay.Kolay gelsin.Eğer çalışma grupları aynı değilse yine yaz buraya ağ kurmadan da söz ediyim kısaca.