Ağdan bilgisayar kapatma

RoLaN

New member
Reaction score
0
BEYLER İNTERNET CAFEDE OTURDUĞUNUZ PCDEN BAŞKA BİRİNİN PCSİNİ KAPATABİLİR VEYA YENİDEN BAŞLATABİLRİSiniz.
BUNUN İÇİN;
BAŞLAT>>ÇALIŞTIR>>>>CMD yaz>>>ENTER>>MSDOS EKRANINDA SHUTDOWN YAZ>>>>ARDINDAN SHUTDOWN -i yaz>>>CIKAN EKRANDAN GÖZ AT DİYİP BİR PC SEÇİN>>>VE GERİSİ SİZE KALMIŞ İSTER YENİDEN BAŞLATIN PCYİ KAPATIN PCYİ KAPATMAYA ZAMANLAYIN.. :Skull-175
KOLAY GELSİN..

emege saygı...

'shutdown-i' iç yada dış komut,çalıştırılabilir program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor.

diye bir hata verdi...
yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

Arkadaşlar komutu

Kod:
shutdown -i

şeklinde yazmalısınız.

Saygılar...

evet arkdaşın dediği gibi SHUTDOWN -i yani shutdown ile " -i " arasında bi bosluk war

ben yurttan bağlanıyorum,ve yurttaki agları görüyorum yalnız dediklerinizi yapıp sonra bilgisayar seçmek için gözat deyince 'dizin servisi şuanda kullanılamaz' diyor.çözümü varmı

Nutrygina' Alıntı:
ben yurttan bağlanıyorum,ve yurttaki agları görüyorum yalnız dediklerinizi yapıp sonra bilgisayar seçmek için gözat deyince 'dizin servisi şuanda kullanılamaz' diyor.çözümü varmı

Evet bendede aynısı oldu..
Çözüm nedir acaba sevgili arkadaşlar..

Nutrygina' Alıntı:

kardeş azına sağlık
herkez aynı kodları soluo ve dediğin gibi oluo bence yapan lar yalan sölüo
oluo hep aynı şeyi dio göz at diyince bilen biri warsa adam akıllı anlatsın yoksa yalandan yere millete zaman harcatmasın yaaa

evet arkadaşlar gözat dediğimizde hata veriyor sonrası olmuyor kapatan arkadaşlar neredesiniz sizlerde mi orada takıldınız.

tşkler arkadaslar aama ben gözat dediyimde"""dizin servisi su anda kullanılmaz " diyor bunu neden diyor

Adam biLmioki Neden Hata Verdiğini CevapLasin :D KopyaLa Yapıştır oLayı Başka Bişi değiL Denememişki :D

Teşekkürler
gözat deyince
dizin servisi şuan kullanılamaz diyor napmak lazım yardımınız için teşekkürler

Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi ama denemedim...

Bu dizin servisi kullanılamaz ile ilgili olarak...

Administrator tarafından bir kısıtlama olabilir ve bu yüzden o hatayı alıyor olabilirsiniz...

Komut satırında net view yazın,ağ da olan bilgisayarlar NETBIOS adları ile görünecektir...

Sonrasında da komutu şu şekilde yazıp,birde öyle deneyin...

Misal olarak bir pcadı yazıcam...

Kod:
C:\>shutdown /s /m \\pcadı

Umarım işinize yarar...

Saygılar...

olmuyor maalesef her seferinde dizin sorununu çıkarıyor

Hizmetler kısmından Ağ DD ve AĞ DDE hizmetlerini başlatın ve ağ kısmı ile ilgili tüm servisler başlamış olsun tekrar deneyin muhtemelen ağ üzerindeki bilgisayar tanımlama ve ağ erişim hizmetler durdurulmuştur. Deneme imkanım olmadı ama umarım çalışlır :)

Geri