ABD’yle ittifak tehlike yaratıyor

Electric88

New member
Reaction score
0
08erdogan-obama.jpg

Türkiye’ye karşı Rusya-İran-Irak-Suriye cephesi

AKP-ABD ittifakı, Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atıyor. Türkiye’ye karşı Rusya-İran-Irak-Suriye cephesi oluşurken bu durum Türkiye ekonomisini de vurmaya başladı

AKP iktidarının ABD ile birlikte BOP çerçevesindeki faaliyetleri giderek daha tehlikeli bir boyut kazanmaya başladı. Türkiye’nin ABD’nin taşeronu olarak bölgede yürüttüğü faaliyetler Türkiye’ye karşı tepkileri büyütürken, komşu ülkeler Türkiye’ye karşı kendi aralarındaki ilişkileri sıklaştırdılar. Rusya-İran-IrakSuriye arasında diplomasi trafiği hızlanırken Türkiye’ye karşı ortak tutum alma konusunun da gündeme geldiği bildirildi. Suriye ve İran’dan sonra Irak Merkezi Hükümeti de Türkiye’ye karşı tutumunu sertleştirdi. Başbakan Maliki Türkiye’yi sert bir şekilde uyararak Irak’ın iç işlerine müdahale etmemesini istedi.

ABD’yle ittifak tehlike yaratıyor

Türkiye Soğuk Savaş sonrası ortamda daha özerk davranan, etkileme sahasının farkında olan bölgesel bir güçtür. Bu nedenle kendi süper güç olma pozisyonunu devam ettirmek isteyen ABD’nin, özellikle Bush yönetimine bir tepki ile iktidara gelen, dış politikada yumuşak güce, diyaloga, işbirliğine önem vermesi beklenen ABD’nin Türkiye’yi yok sayma lüksü olmayacağı gibi, Türkiye’de de kim iktidara gelirse gelsin günümüzdeki şartlar devam edip sürpriz bir gelişme olmadıkça ABD’yi yok sayma lüksü olmayacaktır. Bu nedenle Türk ABD ilişkileri yakın olmaya devam edecektir. Çünkü resmin tamamı görüldüğünde hala örtüşen çıkarlar, çatışan çıkarlardan fazladır. Diğer taraftan, Amerikan Başkanı’nın Türkiye ziyareti bir taraftan Türkiye’nin kültürel, tarihsel, coğrafi açıdan öneminin altını çizerken, diğer taraftan dış politikada takip ettiği şahsiyetli, Ankara merkezli politikanın bir başarısı ve belki de gerçekten bölgesel güç olduğunun ve ufukta küresel güç olabilme vizyonu bulunduğunun bir teyidi de kabul edilebilir.

abd ile ilişkilerin yakın olduğunu kabul ediyorsun fakat abd gibi bi emperyalist bi ülke ile ilişkilerin iyi olmasının ne gibi zararlar getireceğini bilmiyorsun galiba.müslüman ülkelerle aramız açıldı,komşularla sıfır sorun muhabbeti yalan oldu.abd ile yakınlaşma hiçbirşekilde kabul edilemez.baştaki hangi parti olursa olsun çünkü abd bizi sakız gibi çiğner bi müddet sonra atar.yani bu ilişki tamamen abd çıkarlarına yarar,başka bi işe yaramaz.ama nedense emperyalist ülkelerle yakınlaşma hiçbir şekilde kabul edilmemesi gerekirken,tamamen karşı çıkmamız gerekirken,sizler maşallah normal bişeymiş gibi konuşmanız anca ülkeye zarar getirir.e komşu müslüman ülkeler bizim bu yakınlaşmamızı tehlikeli görürken sizlerin böle demesi sizin bi çıkarınız mı var bu işten diye aklıma soru işareti koymuyor değil.geçmiş tarihe de baktığınız birçok hadisede müslümanım diye geçinenler allah kelimesi ağzından düşmeyenler emperyalist ülkelerle birçok kez işbirliği içinde olmuştur,o yüzden en tehlikeli durumda bu durumdur.küresel güç olmadır,politik başarılar falan hepsi birer düzmecedir,gerçek olan hakiki olan halktan nelerin gizlendiğidir.

anladım sende haklısın..ABD diye bir devlet yoktur...ve hemen tüm bağlantıları kesmeliyiz..!
yıllardır solcular hep aynı teraneyi okumuşlardır...aslında halkın 1 kereliğinede olsun iktidar yapıp görmeli ve bakmalıyızki bu ABD ile ne yapacaklar bakalım yok sayabileceklermi..bu solcularımız. Müslüman devletlerlemi kuvvetli bağ kuracaklar ABD ilemi yoksa Rusya veya Çinlemi..bakalım solcular ikitidar olursa Türkiye mükkemmelmi olacak aslında bir denemek lazım...

iyi de ben solcu değilim ki, niye kafanda solcuymuşum gibi düşünüp solcular üzerinden saldırıyosun anlamadım.demekki kafanda antiemperyalist sadece solcular olabiliyor gibi bi izlenim kalmış.israil ile mavi marmara hakkındaki davaların dondurulduğunu biliyormusun ? haber yapmıştık da zahmet edip okudunmu bilmem ? belki işine gelmemiştir.yani burda demek istediğim herşey düzmece.müslümanım diye geziyosunuz ama müslüman ülkelerle düşman gibi olmamızı sağlan akp hükümetini canla başla savunuyosunuz.nasıl müslümansınız onu hiç anlamadım.emperyalizmle birlikte savaş vermemiz gerekirken sizin yaptığınıza bakın.kısaca özetlersem abd yada diğer emperyalist ülkelerle herzaman mesafeyi korumamız gerek,ittifak derecesinde iyi ilişki halinde olmamız tarihte daha önce de görüldüğü gibi hiçbir zaman ülkeye + bişey getirmez.olan bize olur.komşularımız tehlikeyi farketti ama hala sizler farketmemek için diretiyorsunuz.biz şimdi olduğu gibi malatyada faliyete geçen radar gibi aynen kullanılmış oluruz kime karşı ? müslüman dostlarımıza karşı.emperyalistlerle kol kola olmuşsunuz da haberiniz yok.müslümanlıkta bu olsa gerek.

haklısın...bizler ( her kimse onlar) çok tehlikeliyiz değilmi...sizler (ki onlar kimse) sütten çıkmış ak kaşık...

sizler dememdem kastım inatla akp yi savunanlar,müslüman olanlar falan hiç değil.bizler dememden kastım da sonuna kadar emperyalizmle mücadele eden herkes.hiç kimse ak kaşık değil,ne sen ne ben.önemli olan hatadan ne zaman döndüğümüz değilmidir ? meseleyi hala kaşık muhabbetiymiş gibi algılamışsın. mesele abd,israil gibi ülkelerin sözde demokrasi,hak,hukuk,adalet adı altında neler yapabilecekleridir ve herkesin bu konuda duyarlı ve tedbirli olması gerektiğidir.çünkü bir kere bulaştık mı bunun geri dönüşü yoktur.ha bu arada müslüman bi ülkede en tehlikeli insanlar kimlerdir biliyomusun ? yine emperyalistlerin uşağı olmuş müslümanım diye geçinen insancıklardır.çünkü müslüman bi ülkede en çok o tür insancıklar o kadar geniş kitleyi,müslümanı kandırabilir.onlardan başka kimse müslüman bi ülke de onlar kadar geniş kitleye ulaşıp kandıramaz.bakınız akp,oy oranı.

herşey zıddıyla kaim kılınmıştır..mühim olan bu zıdlıklardan haz alabilmektir...yoksa kimse kimin ne olduğunu asla bilemez...anca kişinin sana gösterdiği kadarını bilirsin..! sana abi tavsiyesi sen sen ol pencereni geniş tut herşey ol herkes ol..

ha akplisin diye seni çekememezlik yapmıyorum,yanlış anlama,benim çekememezlik yaptığım şey ise emperyalizm konusu başka bişi değil.senin ne partiden olduğun umrumda değil tek umrumda olan şey emperyalistlerle bilmeden yada bilerek kol kola olmandır.evet anca kişinin sana gösterdiği kadarını bilirsin tıpkı akp hükümetinin medyayı baskı altına alıp medyanın herşeyi göstermediği gibi.o tavsiyeni ben zaten yapıyorum ki zaten bunları görebiliyorum ama acaba sen o kendi tavsiyeni yapıyormusun ? daha önce dediğim gibi babam bile emperyalist olsa onunla tartışırım ve bu konuda onu bile tanımam.sen benim kadar bu kadar antiemperyalist olabilirmisin ? sana da kardeş tavsiyesi,sadece yandaş medyayı okuma,internette araştır olabilecek tüm medyayı oku benim yaptığım gibi.yabancı dilin varsa yabancı medyaları da okumaya çalış.

Türk siyasi tarihinden tutta..Dünya siyasi tarihine kadar..gördük geçirdik...gençliğimizde..her tür ideolojinin içine girdik..... sopa yedik sopa attık...yani anlayacağın..yaşayarak görerek benimsedik özümsedik bazı şeyleri..benim yaşlarıma gelince ne demek istediğimi daha berraklaşacaktır kafanda..
iyi günler..medeni sohbet için ayrıca teşekkür ederim..(.)

ne olursanız olun ama emperyalizmle,emperyalistlerle birlikte olmayın,doğacak zararların,vebalin altında kalırsınız çünkü bu birliktelik ne size ne ülkeye ne inandığımız islam a hiçbirşey getirmez.siz görmüş geçirmiş birisiniz ve siz herkes olup herşey olabiliyorsanız,tüm bu anlattıklarımı tarihte nelerin neden yaşandığını,kimlerin nasıl kandırılıp neyin nasıl kullanıldığını çok çok iyi idrak ediyor olabilmelisiniz.sizin yaşlarınıza geldiğimde kim öle kim kala.iyi günler,ben teşekkür ederim.

Geri