Abdullah Gül'den vahim açıklama

fener_li

New member
Reaction score
0
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül hava sahası ihlaliyle ilgili 'bunlar rutin işlerdir' dedi:

TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Gül, uçakların hava sahası ihlaline ilişkin detaylı bilgi gelmeden bir şey söylemeyeceğini ifade ederek, uçaklarla ilgili Genelkurmay Başkanlığından detaylı bilginin gelmediğini söyledi.
''Daha önce de bu tür ihlaller oluyor muydu?'' sorusu üzerine Abdullah Gül, şunları söyledi:

''Bildiğim kadarıyla sık olmuyordu. Daha önce belki olmuş olabilir. Ama sınırlarda genellikle bu tip şeyler oluyor. Bunlarla ilgili detaylı bilgiler geliyor, Hava Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından Dışişleri Bakanlığına... Biz de gerekli girişimleri yapıyoruz. Tabii ki işin niteliği detaylı bilgiyle ortaya çıkar. Tesadüf mü? Bir kasıt var mı? Kaç dakikadır? Ne kadar süredir? Ne kadar içeridedir? Bunlar ancak detaylı bilgiler gelince ona göre hareket ederiz.''

''Uçakların silahlı olup olmadığına'' ilişkin bir soru üzerine de Gül, ''Bütün bunlar, işte detaylı bilgi dediğim şeylerdir. Şu an bu bilgiler gelmedi'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, ''Ne tür bir adım atılacak? Bir Nota mı? Yoksa Büyükelçi çağırıp bilgi mi edinilecek?'' sorusuna, ''Şekline ve bilgilerine göre'' yanıtını verdi.

http://www.etikhaber.com/content/view/36578/77/

bir skandal daha. acaba acizlik mi bu yoksa bir akp gerçeği midir. yorum sizlerin

bunlar rutın seyler haa oylemı..???

yau bız bole bısı yapsak surundururler..bızım dıs ıslerı bakanı da hakkaten bakan sadece bakıo...yukarda gereklı gırısımlerı yaparız demıs ya acaıp guldum napıcakmıs acaba cok merak ettım en fazla nota verırsın ondada sayın abd lı guzel kardeslerım suralardan ucmayın mıllet rahatsız oluo dersın..sankı bana etkılı bı faalıyetı varmıs gbı...

aynı seyler daa oncede yasanmıstı abd nın bızden acılen ozur dılemesı gerektıgı bı konuda sayın(??)dısıslerı bakanımız ''“ABD süper güçtür. Özür dilemek ancak eşit güçler arasında beklenebilir.” demıstı..

dıs ıslerı bakanı hava sahasının ıhlalıne *:vur :vur bunlar rutın ıslerdır:vur :vur * derse...adamlar da *lam bunların hava sahası yol gecen hanı gıbı... hadı toplanın bı gecelım...ne war ne yok bı bakalım,gezelım,görelim,eglenelım* demez mı? bu ne bıcım bı acıklama ya... saka gıbı....:saskin :saskin

ABD-ullah Gül çuval olayındada ''büyük devletler özür dilemez demişti'' Bu ve bunun gibi mandacı zihniyete cevabı Mustafa Kemal zamanında vermişti..

Erzurum'da, Sivas'a gelme hazirliklari yapildigi bir sirada kendisine sorulan: "Pasam, Sivas'ta galiba manda meselesi bizi çok üzecek ve yoracak" sorusuna heyecanla su cevabi verir: "Ahmaklar, memleketi Amerikan mandasina, Ingiliz himayesine terk etmekle kurtulacak saniyorlar. Kendi rahatlarini temin etmek için bir vatani ve tarih boyunca devam edip gelen Türk istiklalini feda ediyorlar ."

Türkiyeyi TÜRK lerin yönetmesi temennisiyle....

Bu da beni ayrı güldürdü.Adamlar yıllardır İncirlik üssünden havalanıp Irak'a,İsrail'in hedef gösterdiği yere bomba yağdırır,istediği ekipmanı taşır,istediğini ülkesine gönderir.... Ama söz konusu son günlerde hükümetin eksi puan alması isteniyorsa o zaman eyvah Amerika'lılar üzerimizde uçuyorlar.Bu adamlar senelerdir Adana'dan havalanıp,uçuyorlar kimse birşey demedi de şimdi mi sınırlarımızı F-16'lar fotoğraflıyor diye korkuyoruz.Müttefiktik hani? :D

Bi de şu linkleri rica etsem bi incelermisiniz?
http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/kara_sulari_ihlal/karasulari_ihlalleri_2007.htm
http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/kara_sinir_ihlal/kara_ihlalleri_2006.htm
http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/hava_saha_ihlal/hava_sahasi/hava_ihlalleri_2007.htm

KöstebeK' Alıntı:
Bu da beni ayrı güldürdü.Adamlar yıllardır İncirlik üssünden havalanıp Irak'a,İsrail'in hedef gösterdiği yere bomba yağdırır,istediği ekipmanı taşır,istediğini ülkesine gönderir.... Ama söz konusu son günlerde hükümetin eksi puan alması isteniyorsa o zaman eyvah Amerika'lılar üzerimizde uçuyorlar.Bu adamlar senelerdir Adana'dan havalanıp,uçuyorlar kimse birşey demedi de şimdi mi sınırlarımızı F-16'lar fotoğraflıyor diye korkuyoruz.Müttefiktik hani? :D

Bi de şu linkleri rica etsem bi incelermisiniz?
http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/kara_sulari_ihlal/karasulari_ihlalleri_2007.htm
http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/kara_sinir_ihlal/kara_ihlalleri_2006.htm
http://www.tsk.mil.tr/haberler_olaylar/hava_saha_ihlal/hava_sahasi/hava_ihlalleri_2007.htm

senin dediğin olay sadece akp döneminde olmaya başladı. bu yıl hava sahmaız 33 defa ihlal edildi. ilk 32 si yunanlılar tarafından ve sonuncusu amerika tarafındsan.
baksanıza gayet rutün bir olaymış. sadece yılın ilk 6 ayı dolmadan 33 defa hava sahamız ihlal edilmiş. gerçekten rutin olaymış bir de seçim yaklaştı ya bu olay akp yi karalamak için haber yapılmış.senin müttefik dediğin o amerika benim gözümde en büyük düşman. akp nin müttefik dediği amerika Türkiyenin en büyük düşmanıdır. sen amerikayı müttefik olarak saymaya devam et. daha doğrusu sen öyle bil. içimizdeki KÖSTEBEKler olmasa Türkiye en büyük ülke olacak ama en büyük engel o KÖSTEBEKler

evet sen incelesen o linkleri görürsün durumun vahimiyetini. artık öyle bir hal almış ki olay. dış işleri bakanı bile rutin bir olay diyebiliyor.
bana göre bu olay "SAVAŞ NEDENİ" dir

GüL'ün cümLeLerinde 'rutin işLer' yazmıyor,sadece başLıkta ve haberin iLk cümLesindeki yorumda yazıyor,ben mi yanLış görüyorum..

ülke güvenliğini ilgilendiren haber önce internet sayfasına mı konur tatlı su milliyetçileri

Kardeşlerim Bu Millete Bir Devlet bu devletede Bir Bey gerek bEy.

fener_li' Alıntı:
senin dediğin olay sadece akp döneminde olmaya başladı. bu yıl hava sahmaız 33 defa ihlal edildi. ilk 32 si yunanlılar tarafından ve sonuncusu amerika tarafındsan.
baksanıza gayet rutün bir olaymış. sadece yılın ilk 6 ayı dolmadan 33 defa hava sahamız ihlal edilmiş. gerçekten rutin olaymış bir de seçim yaklaştı ya bu olay akp yi karalamak için haber yapılmış.senin müttefik dediğin o amerika benim gözümde en büyük düşman. akp nin müttefik dediği amerika Türkiyenin en büyük düşmanıdır. sen amerikayı müttefik olarak saymaya devam et. daha doğrusu sen öyle bil. içimizdeki KÖSTEBEKler olmasa Türkiye en büyük ülke olacak ama en büyük engel o KÖSTEBEKler

evet sen incelesen o linkleri görürsün durumun vahimiyetini. artık öyle bir hal almış ki olay. dış işleri bakanı bile rutin bir olay diyebiliyor.
bana göre bu olay "SAVAŞ NEDENİ" dir

git savaş aç ozaman.
Ya böyle yorumları nasıl buluyorsunuz hayret doğrusu.
Realiteden bu kadar uzaklaşmayın arkadaşlar.

LaNgHaWiL' Alıntı:
git savaş aç ozaman.
Ya böyle yorumları nasıl buluyorsunuz hayret doğrusu.
Realiteden bu kadar uzaklaşmayın arkadaşlar.

israil askeri kaırıldı diye onlarca filistinliyi katlediyor ya.
amerika daha nerde olduğu belli olmayan Bin Ladin için afganistanı bombalamadı mı.
ırak taki durum için ne diyeceksin.
evet bana göre savaş nedenidir. Türkler korkak, Türkler aciz, türkler sınırlarını korumaktan bile aciz dedirtmemek için herşey yapılır.
savaş nedeni derken Türkiye de bir koruma füzemiz ya da öyle bir sistemimiz yok mu. hemen devreye girsin. yoksa gerçekten kendimizi korumakta güçlük mü çekiyoruz.

"KANUNÎ BİR FERMANLA FRANSA DA DANS I YASAKLAYABİLİYORSA, BİZ NEDEN SINIRLARIMIZI KORUYAMIYORUZ???"

Geri