Acİl Format

ssahin1980

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarımda ciddi bir problem ver ve vürüste tabii acil formatlamam gerek ama xp Cd sini taktığımda bilgisayar başlangıçta okumuyor ayar yapmam gerek bilgisayarı başlattığımda del tuşuna basıyorum karşımı aşağıdaki gibi bir ekran geliyor o ekranda hangi başlıklar altında cd yi okuması için ayar yapmam gerek uğraşıyorum ama çözemedim del tuşuna bastıktan sonra gelen ekran böyle

STANDART CMOS SETUP

İNTEGRATAD PERİPHEALS

BİOS FEATURES SETUP

SUPERVİVOR PASSWORD

CHİPSEL FEATURES SETUP

USER PASSWORD

POWER MANAGEMENT SETUP

IDE HDD AUDOBETECTİON

PNP/PCI CANFİGURATİN

SAVE &EXİT SETUP

LOAD BİOS DEFALTS

EXİT WİTHOUT SEVİNG

LOAD PERFORMANCE DEFALTS

Evet arkadaşlar ekran böyle hangisine girmeyilim ne gibi bir işlem yapmalıyım lütfen yardımcı olun

senin bios biraz değişik, normalde "advanced bios setup" altından "first boot device" deçeneğini cd-rom'a getitrirsen windows cd'sini boot ediyor..

sen de sıradan menülere girip first boot seçeneğini ara, bulursan dediğim şekilde ayarla..

arkadaşlar başka bir fikri olan yokmu yardım edin lütfen ne yapacağımı şaşırdım walla

pc yi cd ile başlatmalısın bundan başka çare yok onuda bi şekilde bios tan ayarlamaya çalış

sorun bios tan ayarlamak işte bu ayarı nasıl yapacağım del tuşuna bastımı yukarıda ki başlıklar çıkıyor hangi başlık altında bu bios ayarı

Kardeş şöylede yapabilirsin. Bi arkadaşının bilgisayarından yada internet cafeden Microsoftun sitesine gir. Yüklemeler bölümüne gir ve oradan sürücüleri seç. Xp pro edition yada home edition, hangisini kullanıyorsan ön yükleme disketi oluşturmak için programı var. onu indir ama 6 adet boş disket gerekiyor. ilk disketi yerleştir ve programı çalıştır. Zaten program çalışınca senden sırasıyla diğer disketleri yerleştirmeni isteyecek. Dikkat et ama disketlerin sırasını karıştırma yoksa yapamazsın. Ön yükleme disketlerinden birincisini bilgisayarına tak ve bilgisayarını çalıştır. Kurulumu cd den başlatabilmek için gerekli yükleme işlemleri başlayacak ve yine sırasıyla 2. disketi tak, 3 disketi tak diye uyarılar verecek. Bu ara yükleme cd side cd-rom'da takılı olsun. Altıncı disketten sonra bilgisayarın cd den başlayacaktır. Umarım anlayacağın bir şekilde yazmışımdır.

Bu biraz zor gibi gelebilir. En kolayı TuRK_HaRD kardeşimizin dediği gibi, bios ayarlarına gir ve advanced bios seçeneği altında first device boot vardır. Onu Cd-Rom olarak seçersen daha kolay yapabilirsin.

Ben format atacağım zaman cd den başlatamazsam bu şekilde yapıyorum ve oluyor. Umarım sende yapabilirsin.

Senin bios ayarlarına göre şöyle olmalı; BİOS FEATURES SETUP'a gir ve orada First Boot Device seçeneğini görüyorsan onun karşısındaki seçeneği CDROM yap ve F10 yaparak çık. Eğer o seçeneği görmüyorsan yanlış bir şey yapma. En iyisi bilen bi arkadaşın varsa o yapsın.

"first boot device" seçeneği yok mu arkadaşım bu senin başlıklar altında?

sıradan girip bak tek tek, girmekten bir zarar çıkmaz merak etme.. bulana kadar arayacaksın artık..

Geri