acil görüntü sorunu

burak13

New member
Reaction score
0
bilgisayar acılıyo fakat görüntü gelmiyo:) ekran kartını diğer bilgisarda denedim sorun cıkarmadı acıldı:)monitördede sorun yok baska nede sorun olabilir ramlerde de sorun yok:)bilen varsa acil yardım etsin:)

ekran kartının slotlarında problem olabilir
farklı bir ekran kartını pc de dene birde...

bios'u sifirla kardesim, ekran acilmadigina gore anakart uzerindeki jumper veya pilden sifirlayacaksin,
farkinda olmadan yapilmis bir overclock bunun sebebi olabilir,bunun sonucunda power yetmeyip acmaz, tabi e.k.'ninda sinirlari zorlanmis olur ve calismaz

driver'inde de sorun olabilir, guvenli kipte acmayi dene veya cd'den calisan isletim sistemleri ile dene

ayrica anakart slotunda sorun olabilir anakrtinin e.k. slotunuda temizle, ve ram'larini cikartip tekrar tak yerlerine oturmamista olabilir,tabi diger kabllolarida kotrol et, kolay gelsin,

sonuctan haberdar etmeyi unutma:goz:

bilgisayar acılıyo fakat görüntü gelmiyo:) ekran kartını diğer bilgisarda denedim sorun cıkarmadı acıldı:)monitördede sorun yok baska nede sorun olabilir ramlerde de sorun yok:)bilen varsa acil yardım etsin:)

Öncelikle bilgisayar açılıyor fakat görüntü gelmiyor cümlesinin anlaşılması gerekir. Bilgisayar açılıyor demekle; kasa ışıklarının yanıp fanlarının dönmesinimi kastediyorsun. Yoksa masaüstünün görünmesine kadar açılmasını mı? (Masaüsütüne kadar geldiğini hoparlörlerden gelen windows başlama sesinden anlayabilirsin.) Eğer sadece ışıklar yanıp fanlar dönüyorsa iyiden kötüye doğru ihtimaller;
1-Arkadaşların dediği gibi bios ayarlarını değiştirdiysen bilmeden veriyolu hızlarını artırdıysan bu durum olabilir. Biosu resetlemen sorunu çözecektir.Elektrik fişini çektikten sonra anakart üzerindeki pili çıkar, yanındaki bios jumperından resetlemeyi gerçekleştir.
2-Power supply de sorun olabilir. Başımıza defalarca geldiği için söylüyorum ledlere ve fanlara elektrik giderken, anakartı beslemesi gereken voltajlar powerdan çıkmıyordu. Power değişrtirince sorun çözüldü.
3-Anakartın arızalanmıştır. Anakart arızasında bios sesli uyarı verir normalde. Fakat dahili hoparlörde sorun varsa duyamıyor olabilirsin. Anakart arızasına tabii ki ekran kartı girişi yuvasıda dahildir.
4-İşlemcin arızalanmış olabilir. Bios işlemci arızasında da sesli uyarı verecektir.
Ekran kartı ve ramler sağlam dediğin için onları yazmıyorum bile.

Geri