acil--ghost & windows

nitromania

New member
Reaction score
0
arkadaşlar, bilgisayarımda windows xp yüklü..ancak az önce yanlışlıkla bilgisayarımın (ki notebook) bi dosyasını silmiş bulunmuşum..şimdi açmaya çalıştığımda..sadece "hp" yazısı çıkıo ve "NTLDR" EKSİK diyip ctrl alt del çekmemi sölüo..ama ctrl alt del den sonra yine ayı seneryo...
şimdi sorum şu ki, "c" sürücüsünün image i "d" de ghostlanmış durumda..ancak ghost boot cd si yanımda yok..
format atmadan ghost u nasıl çalıştırıp,eski haline getirebilirm..
teşekkürler...

ghost cd sı olmadan ghostu nasıl yuklemeyı dusunuyorsun sence :) sıhırlemı..

image ler bilgisayar içerisinde kayıtlı zaten..yani her an "back up" a hazır(dı)..
ben sadece şu an itibariyle windows um açılmıyor..
windows xp cd siyle bir şekilde format atmadan bunu başarmanın bir yolu war mı onu soruyorum..
!?

imposibleeeeeeee :D ghost cdsi şart

arkadaşlar sama gibi görünebilir ama şöle bi yöntem seçsem nedersiniz..
şimdilik ben bi windows kurayım..
onun kurulmasına mütaakiben norton ghost u kurduktan sonra hdd deki ghost imagelerini back up yapsam..tüm sürücüler vs.tekrar yüklenir mi..yoksa..
bi kıllık yapar mı makina..?

Acarken pc yi ki laptopmuş tam bilmiorum ama restart yap ve acılışta biosa gir yada f12 yap yani bood menüden hdd den basla de ..bunu dene eger fazla ellememişsen normalde acılması lazım...

yok zaten normal de hdd de boot squence da birinci sıralarda..
şimdi taktım cd yi..bi yukardaki dediğimi uygulayacağim artık napalm..
inşallah tutar... :D
herkese de ilgisinden dolayı teşekkürler...

tabi..başka önderisi olan varsa beri gelsin..

image ler bilgisayar içerisinde kayıtlı zaten..yani her an "back up" a hazır(dı)..
ben sadece şu an itibariyle windows um açılmıyor..
windows xp cd siyle bir şekilde format atmadan bunu başarmanın bir yolu war mı onu soruyorum..
!?

Dostum öyle solesene backup yaptım dıye guvenlık modda calıstır denedınmı?

hocam hiçbişey açılımo..en başta o aklıma geldi zaten ama..
"hp" amblemi geçtikten hemen sonra "NTLDR" EKSİK diyip ctrl alt del çekmemi sölüo..
a.q.
sonrası yine aynı tabi..yine NTLDR EKSİK...falan filan..
:(

kardeş xp cd'si ile kur
sonra ghost'la geri yükle

hcoam sen kur windowsu cd yazabliyosundur heralde indir gshot img 'ını bas cdye sora ghostunu yükle yapabiliceğin başka bişi yok gibi duruyo su anda

i$ üstüündeim hadi bakalm..
:)

Arkadaşım bak şöyle yapabilirsin.
usb flash diskin varsa önce bi bi,lgisayardan bi diskete başlangıç disketi oluştur.sonra o dosyaları yani (windowsun başlaması için lazım olan başlangıç dosyaları) flash diskine kopyala. sonra flash diskini pc ye tak ve başlat setup a gir. ana kartın destekliyorsa bilgisayarını flash disk ten başlat. Artık açılırsa dosyaları düzelt. not: bizzat denemiştim. ödevimdi. çalışıp çalışmaması hakkında garanti veremem ama denedim ve ben yaptım.

ghost cd kalıbı istersen rapide koyabilirim ;) he bide ghostun hangi sürüm oldunu söyle :D ona göre koyucam istersen

Arkadaşım bak şöyle yapabilirsin.
usb flash diskin varsa önce bi bi,lgisayardan bi diskete başlangıç disketi oluştur.sonra o dosyaları yani (windowsun başlaması için lazım olan başlangıç dosyaları) flash diskine kopyala. sonra flash diskini pc ye tak ve başlat setup a gir. ana kartın destekliyorsa bilgisayarını flash disk ten başlat. Artık açılırsa dosyaları düzelt. not: bizzat denemiştim. ödevimdi. çalışıp çalışmaması hakkında garanti veremem ama denedim ve ben yaptım.

hocam 10 dk önce neredeydin yaw..
:(
ama neyse..artık bidik bi alamete,
çekioz format ı makineye..

ama aklımızın bi köşesinde buluncaktır..emin ol..çok sağol..

ghost cd kalıbı istersen rapide koyabilirim ;) he bide ghostun hangi sürüm oldunu söyle :D ona göre koyucam istersen

yok gerek yok ona..ama yine de saolsın..

görmedim geç kaldım ksra bakma ama nasıl yapacağını sölim eer masasütü ise bilgisayarın hdd yi cıkar başka bir bilgisayara tak ntldr sorunu % 60 gidior eer olmaz ise sanal tncxp yi indir yada mini pe yi sanal xp ile bilgisayarını açıp istediin işlemi gerçekleştir. Ha hiç biri olmaz der isen hirenboot cs kullan ghostu makineye kur daha sorada msdos üzerinden ghostu çalıştırıp geri dönüşüm dosyalarını çalıştır :D geciktik ksra bakma ama bi daha olursa aklında kalsın işe yarar ;)

Geri