acil yardım hdd

yavuzkeles

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bilgisayarımda çok acayip şeyler oluyor bilgisayardan dosya siliyorum fakat harddiskteki boş alan hiç değişmiyor hep aynı 10 gb dan fazla dosya sildim shift +delete ile fakat harddiskteki boş alan hiç değişmedi bunun sebebini bilen varmı? disk temizleme yapıyorum fakat oda bişey silmiyor bi kaç mb dosya siliyor.pekela benim sildiğim dosyalara ne oluyor anlamadım ? tamamen sildiğim halde hdd deki boş alan hep aynı bilgisyarı kapatıp açtıktan sonra da aynı bişey değişmiyor? acil yardım :saskin

eger sildikden sonra daginik sectorlar hardisk SIKISTIRMASI yapiliyorsa zaman ayarlamasi onu bekle zamani gelince yapacakdir (arka planda da calisabilime özelligi var )defragmasyon manuel de yapabilirsin !!
Baslat calistir >dfrgui>ok islem HARDISK KAYITLARININ YOGNLUGUN a göre uzun zaman alabilir otomatik secmeni tavsiye ederim kolay gelsin .

Arkadasim birde defrag programini kullan,10 gb yakin dosya sildiysen bozluklari derlemen lazim.Eger programla bolumunden Q&Q defrag programini indirip kuarasan sana yardimci olur.

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler fakat defrag falan yaptım disk temizlemede yaptım sonuç aynı silinen dosyalar silinmiş gözüküyor fakat hdd de yer açılmıyor o kadar yüklü programı denetim masasından kaldırdım yine aynı kaldırdığım dosyaları tekrar yüklemeye kalktığımda bu sefer tekrar harddiskte yer kaplıyorlar o zaman bu silinen dosyalar nereye gidiyor anlamadım ?

Geri