Acil yardım pc'mde 3 büyük sorun.:S

XinguX

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bilgisayarmda "sürücüde disk yok. Lütfen \device\harddisk1\dr3 sürücüsüne disk takın" diye bi ileti gelior ve bu sürekli oluyor. 2 dakikada bir ileti geldiği için hiçbir işlem yapamaz oldum.
Şarj olurken yanan lamba artık kırmızı yanıp sönüyor ve bilgisayarm şarj olmuyor.
Pes yükledim oyunu oynuyorm hiçbr sorun yok ama maç sonunda oda
"Runtime error!
R6002
-floating point support not loaded" diye bi hata veriyor.
aynı hatalar vardı ve çözülmesi ümidiyle format attım ama sorun devam ediyr. en kötüsüde ilk yazdığım hata her dakika çıkıyor neredeyse :S yardımlarını bekliyorm..

Öncelikle virüs kontrolü yap.Sonra bad sector hatası olabilir o yüzden diski windows disk yönetimi kısmında hata denetimi falan yap yada hdd repair programlarından birini indirip fixleyebilirsin.

bilgisayarın şarz olmuyorsa bulunduğun yerde topraklama yoktur büyük ihtimal ve 120w çekeceğine 320w çekerek pc zarar vermişte olabilir. o yüzden başka bir mekanda şarz etmeyi denersen iyi olur. lakin denemeden önce bataryanı çıkart pirize tak pcni ve sonrasında bataryayı tak. hadi kolay gelsin.

Toprak hattın olmadığı için lion piller ölür ne yazık ki o yüzden bataryan ölü şuanda büyük ihtimal ölmese bile az kaldı şunu söyleyebilirim lion pilleri power prize takılı kullanmadığınız zaman ve kullanmadığınız zaman sorun yaşamazsınız ama bataryaya kullandığınız zaman 200 dolum hakkı vardır bunu kimse bilmediği için batarya kullanmak yararlı derler tam dersine ömrünü bitirir.
hdd de büyük ihtimal bad sector oluşmuştur sata kablosunu değiştirip tekrar da deneyebilirsin.
eğer yanmamış ise visual c++ 2005-2008-2010-12-13 de var yalnız 2010 ile 2008 yükle sanırım pes onları istiyordu eğer başlangıçda hdd hatasını veriyorsa hdd dende sorun vardır bu yüzden değiştirmen gerekebilir. Virus var diyorsan combofix kullan tarat bakalım birşey bulup silicekmi hata düzelicek mi bir dene hdd bir de biçimlendirebilirsin uzun sürer boyuta göre değişir 320gb 12-13 saat sürer örnek veriyim maxblast 4 adlı programla sıfırlayabilirsin.

bataryamın ölme belirtisi şarz tutmasıyla alakalı mı ? çünkü bataryam yaklaşık iki yıllık ve bnm bataryam 1 saat şarj tutar durumda idi daha düne kadar. dün sarjı bitti taktm amakırmızı ısık yanıp sönüyor ve sarj olmuyor artk.
başlangıçta veriyor ve iptal yada dewam desem dahi 20 25 sn snra tekrar aynı prblemi veriyor.

http://k1309.hizliresim.com/1f/1/s5dtu.jpg
bu iletiden kurtulamıyorm. bilgisayar performansında herhngi bir sorunum yok. en azından şmdilik.

bende hdd hatası andım driverını tekrar kur 32bit ise 32 bit kur 64 ise 64 bitlik driver kur : )
bataryanında %60-70 olmus 1 saat bataryada kullanabiliyorsan laptobu yenı bır batarya alabilirsin.

az önce kurdum sanırm düzeldi o pproblem. batarya yı sabh çıkartmştm şmdi bataryasız çalışırkn taktm şarjım dolmaya başladı oda tamm ama tek sorn hala pes de dewam ediyor.
oyundan snra dewam eden aynı sorun düzelmedi.
http://j1309.hizliresim.com/1f/1/s5frq.jpg

visual c++ 2010 ve 2008 versiyonlarının 32bit ve 64bit oranlarını kur sorunun düzelir.

denedim ama hala aynı sorun. mikrosoftn sitesinden indiriyorm. x64 x86 denedm 2010 ve 2008 için. hepsni arka arkaya mı yüklemem gerek? diğer sornlar kalmadı ama bu devam ediyor

arka arkayada yüklesen olur sıkıntı yaşamazsın. kurduysan hepsini hala sıkıntı var ise 2005 versiyonunuda kur.

2005 2008 2010 x64 ve x86 toplam 6 tane c++ kurdum ama sorun hala aynı. oyunu farklı iki setupdanda kurdum ama hiçbir değişiklik yok :/

netframework 3.5 ile 4.5 kur bakalım : ) aslında visual c++ kurunca düzelmesi gerekiyordu.

önerilerin için sağol ama hala bi sonuç alabilmiş değilim. dediğin herşeyi kurdum fakat hala aynı sorun devam ediyor :/

Geri