Adım Adım vBulletin Kurulumu [ResimLi Anlatım & HH]

Silverday

Altın Üye
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar;
vbulletin kurulumunu sizler için bizzat anlatmış bulunmaktayım.
Hemen başlayalım:

Adım 1:

Öncelikle anadizin/includes içindeki config.php.new dosyasının ismimi config.php
olarak değiştirelim.Daha sonra aşağıdaki gibi
Veritabanı Adı-Table Prefix-Veritabanı Kullanıcı Adı-Veri Tabanı Şifresi
alanlarını ayarlayalım

1.jpg

2.jpg

Adım 2: configi kaydeddik, ve şimdi tüm dosyaları FTP'mize aktarıyoruz.
aktardıktan sonra config.php dosyasının CHMOD ayarını 777 yapıyoruz
(ben localde kurduğum için yapmama gerek kalmadı)

Adım 3: yüklemeye başlamak için vbulletin klasörü/install/install.php
URL'sine adres satırına giriyoruz.ve ilk adımdan başlıyoruz

3.jpg

Adım 4: config dosyasının olduğunuz ve yazılabilir (chmod:777) olduğunu söylüyor
ileri diyoruz

4.jpg

Adım 5: config.php içindeki verilerle veritabanına bağlanabildiğimizi söylüyor.
bilgiler yanlış olsaydı hata vericekti.

5.jpg

Adım 6: veritabanına tablolar oluşturuluyor.. ileri diyoruz

6.jpg

Adım 7: Veritabanında yazan tablolarla ilgili işlem yapılıyor (alter).. ileri diyoruz

7.jpg

Adım 8: Varsayılan bilgileri tablolar içerisine sokuyor.. ileri >

8.jpg

Adım 9: Forum Dilini siteye yükleme yaptı.Orjinal dosya olduğu için bende ingilizceydi.

9.jpg

Adım 10: vBUlletinin varsayılan temasını veritabanına aktardı.

10.jpg

Adım 11: Veritabanına Admin-Yardım klavuzunu aktardı.. İleri diyoruz

11.jpg

Adım 12: Forumla ilgili birkaç ana ayarı giriyoruz.. (burada pek önemi yok kurulumdan sonra admincp'den ayarlanabilir)

12.jpg

Adım 13: Forumla ilgili Ana ayarları veritabanına aktardı

13.jpg

Adım 14: 1 ID'li Kullanıcı bilgilerini giriyoruz.Bu kullanıcı Ana Admin'dir.. Silinemez ve kendisinden başka kimse bilgilerini düzenleyemez.

14.jpg

Adım 15: Yönetici yüklendi. Ve artık yükleme işlemini bitiriyoruz.

15.jpg

Adım 16: Forumumuz yüklendi.. Şimdi install/install.php dosyasını FTP'mizden siliyoruz

16.jpg

Adım 17: İşte 0 km Forumumuz :)

17.jpg

vBulletin 3.6.7 Sürüm + Türkçe Dil (2.35MB)
Kod:
http://rapidshare.com/files/305146671/vBulletin_3.6.7_Uploaded_By_Silverday.rar.html

Rar Şifresi:
Kod:
hackhell.com

Türkçe Dil Yüklemesi:

vBulletin_3.6.7 klasörü içindeki Türkçe Dil > tr_dil.xml
dosyasını forumun admin paneli > Languages
kısmından gözat ile import ediyoruz..

iyi çalışmalar
Silver*

Öncelikle verdiğin bilgiler için gerçekten teş. ederim bnm 3. adımda böle bi hata veriyor herşeyi yaptım ancak düzelmiyo config.php den chmod ayarı ayarlanmıyodu yani 777 yapamıyodum bende flashfxp yükledim bundada 777 yazyıromu tmm dedikten sonra yine eski haline dönüyo yardımlarınızı bekliyorum verdiği hatada aşağıda

adszkt6.jpg

İyi Forumlar

Öncelikle verdiğin bilgiler için gerçekten teş. ederim bnm 3. adımda böle bi hata veriyor herşeyi yaptım ancak düzelmiyo config.php den chmod ayarı ayarlanmıyodu yani 777 yapamıyodum bende flashfxp yükledim bundada 777 yazyıromu tmm dedikten sonra yine eski haline dönüyo yardımlarınızı bekliyorum verdiği hatada aşağıda

İyi Forumlar

config.php içine yazmış olduğun mysql kullanıcı adı ve şifre hesabının, veritbanındaki yetkileri kısıtlı.hostunun cpanelin'den bu kullanıcı adına yetkilerini tam vermelisin

config.php içine yazmış olduğun mysql kullanıcı adı ve şifre hesabının, veritbanındaki yetkileri kısıtlı.hostunun cpanelin'den bu kullanıcı adına yetkilerini tam vermelisin

dostum yetkileri veremiyorum kutucuklar işaretlemiyo :S

saol dostum güzel paylasım ama ben bişe anlamadım:) benim wep sitem var ve buna form sitesi kurmak istiyorum ama weple ilgili fazla bilgimyok helede php:) bana yardımcı olursan sevinirim msn adreim ---

Anlatım için teşekkürler ama ben bu table olayını anlamadım.Silverday bana P.M.'den ulaşabilir misin?

bende link çalışmadı acaba problem ne olabilir

eline sağlık güzel bir anlatım olmuş

dil paketi nerede göremedim ,yapamayanlar pm atsınlar yardımcı olayım ...

Geri