ag baglantıları acil yardım gerekli

oysho

New member
Reaction score
0
1: sekilden anlasılacagı üzere ben 2 nolu ethernet portuna baglı A: bilgisayarıyım.
2: A bilgisaytarı dreambox 'u ve 4 nolu ethernet girisine baglı swithden B: C: ve D: bilgisayarlarını ev agında görebiliyorum
3: Ancak A bilgisayarı olarak ben 1 nolu ethernet portuna bagladıgım 5210g den diger 5210g ye baglı pc yi ev agında bir türlü göremiyorum
4: oyun amaclı kurdugum sistemde A ve H bilgisayarları birbirini görmüyor ama h bilgisayarı nete benim hattımdan cıkabiliyor. sinyal seviyesi cok guclu 60 db civarında.
5: modemde özel bir ayarmı tanımlamam gerekiyor
6: modemin ve diger 2 5210g larin iksindede dhcp ler acık.
7: 5210g lerın ıkısındede dhpc ler kapalı durumdada denedim pc ler birbirini görmedi

evet arkadaslar kimine göre zor kimine göre basit ama ben beceremedim yardıma ihtiyacım var günlerdir ugrasıyorum olmuyor.

http://www.hhresim.com/show-image.php?id=9acaff7536845f88ab6d39f58a8f833e

yardımcı olacak kimse yokmu arkadaslar

kimse yardım etmeyecekmi bana

arkadaslar hackhell buyuk forumdur bılıyorum mutlaka var yardımcı olabılecek arkadasları bekliyorum..

günlerdir bekliyorum ama yardımcı olcak kimse cıkmadı

Arkadaşım TPLINK 8961 modemin 1 nolu portuna Access point bağlamakla kendi LAN (LAN1) ağından bağımsız başka bir lan ağı (LAN2) oluşturmuşsun. Buda LAN2 ağına bağlı olan PC H nolu bilgisayarın LAN1 ağına bağlı olan senin makinanı görmesini engeller. Bu durumda yapabileceğin 2 yol var. Access point yerine repater (Universal Repeater) özellikli bir cihazla LAN1 ağını kablosuz genişletip PC H bilgisayarını kendi bulunduğun LAN1 ağına dahil etmek. Eğer bu yolu deneyemiyorsan daha basit bir yol olan iki bilgisayar arasında bir VPN bağlantısı kurmaktır. Bunuda en ucuz yolu ücretsiz olan Teamviewer yada Hamachi VPN programlarını her iki bilgisayara kurup sanal özel ağ kurmak. Ama bu yol basit gibi görünsede ilk yol (eğer yapabiliyorsan) daha sağlam olacaktır.

bendeki acces pointin universal repeatar ozellıgı var zaten bunu acces point yerine unuversel repeater olarak yapılandırırsam sorun ortadan kalrmı yani. bir debu durumda h bilgisayarının bagımsız olarak nete cıkması mumkun olacakmı arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum gunlerdir cozemedim sorunumu.

bendeki acces pointin universal repeatar ozellıgı var zaten bunu acces point yerine unuversel repeater olarak yapılandırırsam sorun ortadan kalrmı yani. bir debu durumda h bilgisayarının bagımsız olarak nete cıkması mumkun olacakmı arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum gunlerdir cozemedim sorunumu.

Eee bi zahmet dene istersen....

arkadaslar kısmen basardım alıcı cihazı universal repeatar ayarladım 1 acces pointi iptal ettim modemin
wirelesini actım modemle direk baglantı kurdum 13-18 db arası sinyal alıyor alıcı 5210g modemden ve agda pc ler birbirini görüyor.bugun kısmetse 1. 5210g yi acces point olarak yapılandırıp yeniden baglantıyı deneyecegim birinci 5210g acces point olarak yapılandırıp ikincisini universal repetar yaparak umarım sorun cıkmaz yardımlarınız için tesekkur ederim

Geri