kömürle seçim kazandı diyenleri görüyorum ya hala cidden kendiniz inanabiliyomusunuz dediklerinize?
akp ilk baş %33 le geldi + ları vardı - leri vardı vs. ama chp olayı laiklik eksenine cumhuriyet elden gidiyor palavrasına dayandırdı.cumhurbaşkanlığı seçiminda baykal kriz çıkartmasaydı.laiklik laiklik diyip kendi kafasında hala şeyh sait isyanını bastırmakla uğraşmasaydı şayet ne akp %47 nede chp %20 alabilir.neden insanlar akp ye veriyor? şöyleki baykalın ekonomi politikası hemen hemen akp ile aynı.türban ve 301 konusundaki görüşü ise tamamen aynı(22 temmuzdan biraz önce baykal taratarı gazetelerimizden olan cumhuriyet ve hürriyeti biraz araştırırsanız baykalın vaadleri arasında ilk 10 da türban ünivde serbest bırakılıcak ve 301 değişecek var.) şu anda baykalın türbana karşı olmasının tek nedeni ise laiklik değil bu cins konuların kendi kontrolünde olmasını istemesidir.hiçbirşlekilde başörtüsünün ünive girmesini istemediklerini söylerken seçim döneminde serbestliği savunmuşlardır.
baykalın kendisi bile "ancak bizim partimiz gibi bi parti başörtüsünü serbest bırakabilir demiştir"yani beni seçmezseniz serbest olamaz demek istemiştir.
akp nin oyları eriyebilirmi? evet eriyebilir %47 ye hakaretler yağdırmayı kömüre dayandıracak kadar sefil aşşağılık olduklarını söylemeyi keserse baykal taraftarları .yani biraz rahat bırakırlarsa eriyebilir.öyle manasızca yazılar okuyorumki ne desem boş sanki bu %47 50 yıldır tek partiyi başa geçiriyo başka parti gelmedi hiç.saçmalık.sıfır dan %33 e %33 den %47 ye gelen parti bir seçimde sıfırlara inebilir sonucunda halk kimsenin tapusunda değil.mesela sosyal güvenlik yasası ile birlikte akp den iyice soğumuş oy verecek yeni parti düşüncesine girmişken ne oldu? kapatma davası? kimden? kayıtsız baykal destekli yargı tarafından amaç ne? yasaklamalarla kapatmayla yeni kurulacak parti yeni lideriyle eskisi kadar oy alamayabilir ve böylece chp tek başına iktidar...yada koalisyon.insaf halk iradesini hiçe sayan halkçı parti? devlet düşmanıdır benim gözümde.eskidende sevmezdim chp yi ama artık benim gözümde bir nevi bölücü örgüt haline gelmiş devleti parçalamaya çalışan bi organizaysona dönüimüştür.Yeter artık bırakın Mustafa Kemalin yakasını! bu cuntacı kafasıyla dolaşan chp nin iktidara gelmemesi için isterse akp emeklilik yaşını 150 ye çıkarsın.umrumda değil.halk getirdiyse ancak halk indirir.chp değil.yine kazanamayacaklar.yine geremeyecekler bu ülkeyi.