Ermenistan 3 Aralık 1920'de imzalanan Gümrü antlaşmasına uysa hiçbir sorun kalmaz ortada. Ama kendi imzaladıkları antlaşmaya uymuyorlar, şimdiki hükümet ise antlaşmayı çiğnemelerine ses dahi çıkarmadı. Hatta tavizler verdi. İmzalanan protokolde Türkiye yararına tek bir madde yok. Gümrü antlaşmasının maddeleri Ermenistan'ın ne kadar iki yüzlü davrandığını, Akp'nin Ermenistan'a nasıl taviz verdiğinin en bariz göstergesidir; bakın maddeleri neler Gümrü antlaşmasının;
1. Ermenistan Misak-ı Milli'yi tanıyacaktır. (Ama şimdi ne diyor Ermenistan, Doğu Anadolu bizimdir.)
2.Ermenistan, topraklarında yaşayan Müslümanların dinsel ve kültürel haklarını tanıyacaktır. (Kendi toprağından kovmakla kalmadı, Karabağ'da katliam yaptı. Antlaşmaya ne kadar uyduğu nasıl da ortada.)
3.Ermenistan Türkiye'ye düşmanlık yapmayacaktır. (Gülesim geliyor bu madde aklıma gelince.)
4.Ermenistan Sevr Antlaşması'nda yer alan haklarından vazgeçecektir. (Bir Allah'ın kulu bugün bunu iddia edebilir mi? Ermenistan'ın neler istediği ortada.)
.
.
.
Böyle gidiyor. Ermenistan resmen uluslararası bir antlaşmayı ihlal ediyor. Altında kendi imzası olan bir antlaşmayı. Antlaşma tek taraflı bozulmuş oluyor yani. Buna karşı Türkiye ne yapıyor?. İçinde tek bir tane maddesi dahi bu olaylardan, Gümrü antlaşmasının ihlalinden bahsetmeyen bir protokol imzalıyor. Ermenistan'a yarıyor anlaşma. Taviz veriyoruz antlaşma ihlal edilmesine rağmen ama bu Akp tarafından bırakın hezimeti, diplomatik zafer olarak lanse ediliyor. Biz de silip süpürüp yiyoruz. Çünkü Akp iyi biliyor ki ben bunubal gibi de yuttururum halka, ne de olsa Akp'ye oy verenlerin kaçı 90 yıl önce imzalamış Gümrü Antlaşmasını biliyor ki? Akp diyor ki millette araştırma yok, merak yok, kitap okuma yok. Ben zaten onları bir ekmeğe, 600 milyon asgari ücrete, bir torba kömüre muhtaç ettim. Hangi birisi kalkıp bunları araştıracak. Ve devran Akp'nin devranı oluyor.