AKP halka da Gül'le gidecek !

ALIEN_07

Türk Genci
Reaction score
0
85202.jpg

Abdullah Gül, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının yine kendisinin olmasını beklediğini belirtti.

05 Mayıs 2007 15:32
--------------------------------------------------------------------------------
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Anayasa'nın değiştirilip Cumhurbaşkanını halkın seçmesi durumunda, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının yine kendisinin olmasını beklediğini belirtti.

Gül, Financial Times gazetesinin Türkiye temsilcisi Vincent Boland'a verdiği demeçte, cumhurbaşkanı olması için kamuoyunda kendisine yüzde 70 oranında destek verildiğini belirterek, "Bu yüzden halka gitmeye karar verdik. İlk turda çoğunluğu alacağım" dedi.

"Fırtınanın merkezindeki kişi olarak, son birkaç günde olanları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Gül, olanların artık geçmişte kaldığını, gelecek hakkında konuşmak istediklerini kaydederek, "Tabii ki Türkiye bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldı, ama ben, tüm bu sıkıntıları aşıp, demokrasi ve hukukun üstünlüğü üzerinden geleceğe dair konuşabileceğimizden eminim. Hem hükümetimin hem de benim pozisyonum bu yönde" dedi.

Gül, yaşanan gelişmeleri önceden tahmin edip etmediğinin sorulması üzerine, cumhurbaşkanının nasıl seçileceğiyle ilgili kuralların belli olduğunu, 1980'den beri bu kuralların uygulandığını, bunların hiçbirini değiştirmediklerini ve son üç cumhurbaşkanının seçiminde de bu kuralların uygulandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylığının devam ettiğine ve pazar günü TBMM'de yeni oturum düzenleneceğine dikkati çeken Gül, mahkemenin tüm kararlarına saygı duyduklarını vurgulayarak, bunu karar açıklanmadan önce de söylediğini anımsattı.

"Bu, karardan mutlu olduğum anlamına gelmiyor" ifadesini kullanan Gül, "Lütfen beni yanlış anlamayın. Karara saygı duyuyorum ve ona uyacağım, ama hislerim farklı. Şimdi bunun hakkında konuşmanın zamanı değil. Anayasa Mahkemesinin güvenilirliğine zarar vermemem gereken bir konumdayım. Derinlere inmek istemiyorum. Bu mahkemeye ihtiyacımız var. Ama benim şahsi fikrim ve düşüncem, mahkemeninkinden kesinlikle farklı. Ayrıca unutmayın ki, 27 Nisandaki ilk tur oylamada, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan beri görev yapan 3 cumhurbaşkanından da daha fazla oy aldım. Son üç cumhurbaşkanının hiçbiri bu kadar oy almamıştı ve ilk iki turda seçilmemişlerdi" diye konuştu.

İstanbul ve Ankara'daki son mitinglere ilişkin yorumunun sorulması üzerine de Gül, bu mitingleri "olumlu" olarak niteleyerek, AK Parti'nin Türkiye'yi daha demokratik hale getirdiğini, insanların serbestçe bir araya gelip barış içinde fikirlerini söyleyebildiğini belirtti.

Gül, "Bu iklimi biz yarattık, ülkedeki demokratik standartları yükselttik" dedi.

gtisenler bakalım cevaplarını alırlar nede olsa

tabi alacak yüzde kaç alacağını seçimde göreceğiz hep beraber. GÜL gelecek yüzler GÜLECEK...Sonuna kadar AKP:clap

amac hep bu zaten ABDullah ı mecliste sectiremediler halka sectirecekler. önceleri halkın secmesine yanasmadılar, meclisten gecmeyince neymiş? halk seçsinmiş. zavallılar.

seçime katılsın ve boyunun ölçüsünü alsın bakalım,
eğer halk seçecekse abdullah gül seçilemez,
cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar bağlı-dürüst -mütevazi ahmet necdet sezer gibi
bir cumhurbaşkanı adayı kazanır
saygılarımla

yaşayıp görelim bakalım neler olacak
o sandığa gömüleceklermi yoksa milyonlarımı toprağa gömecekler

ister gülle cıksınlar ister bülbülle benden akpye oy yok....

Geri