terso.
New member
bravo arkadaşım tebrikler desene it ürüyor kervan yürüyor 
DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ!
ben bir öğretmenim..
5 yıl önceki;
gelirim= 575 + 150 =725
kiram= 250
diğer gider= 500
ARTAN= 25
30 Mart 2008
gelirim= 1250 + 650 = 1900
kiram= 90 (lojman)
diğer gider= 700
ARTAN= 900
geçen 5 yıl içinde aldıklarım
14000 araba
11000 evlendim (850 kişilik yemek-eğlence ve gezi)
2000 askerde harcadım
25000 ev eşyalarımı yeniledim (lcd tv-notebook-yazıcı-tüm oda takımları-perdeler-halılar vb kaliteli)
5000 Çocuğum 2 yaşına girdi ona hiçbir masraftan kaçınmadım
5000 kredi borcumu ödedim
2000 çeşitli yardımlarda bulundum
3000 ablama ev alması için destek oldum
7000 tokiden ev aldım şimdi kendi kendini öder durumda
şuan banka hesabımda 8500 birikmiş param var
DEĞİŞENLER:ülkem dünyada tanınan bir yere geldi ve ilerlemeye devam ediyor
insanlar yurtdışına daha ziyade para kazanmak için değil başka sebeplerden gidiyor
canımın istediği birşeyi alabilirim
ailemin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum
kişisel eğitimim için para harcaya biliyorum
muhasebe kursuna gidiyorum AB fonundan günlük 12 ytl alıyorum. öğretmen değil öğrenci olarak!
bir bilgisayar satış ve bakım dükkanı açmayı planlıyorum eskiden sadece hayal ederdim
ya şimdi şöyle bir durum var..
eskiden borcumuz 100 liraymış yıllık gelirimizde 200 liraymış
şimdi borcumuz 200 lira yıllık gelirimiz 600 lira..
borcumuz artmış ama ödememiz kolaylaşmış.. borç yiğidin kamçısı derler yukarıdaki harcamalarımı borca girmeden yapmadım elbet!
DÜNYADAKİ BÜYÜK EKONOMİLER!
AMERİKA borcu:250 trilyon dolarlar
JAPONYA:borcu:100 trilyon dolarlar
İNGİLTERE:borcu:80 trilyon dolarlar
ALMANYA:borcu:40 trilyon dolarlar
ÇİN:borcu:40 trilyon dolarlar
FRANSA:borcu:30 trilyon dolarlar
TÜRKİYE:borcu:0,3 trilyon dolarlar
MAÇ SKORU
AKP 7 - DİĞERLERİ 0
GOLLER:
1.GOL= 1.DK. TAYİP BAŞBAKAN AKP %35
2.GOL= DYP-MHP-ANAP-DP- vb SANDIK DİBİ
3.GOL= BAYKAL KENDİ KALESİNE
4.GOL= BAHÇELİ KENDİ KALESİNE
5.GOL= AKP % 47
6.GOL= GÜL CUMHURBAŞKANI
7.GOL= YÖK BAŞKANI
1900 ü öylesine yazdım aslında;
1290 maaş
650-700 ekders
200 döner sermaye
550 kurs ücreti
150 ab fonundan kurs ücreti
100-150 nöbet ücreti
bilgisayar öğretmeniyim 250 den web sitesi yapıyorum
ararınzda toplama bilen varsa toplasın..
dağın başında görev yapan bir sınıf öğretmeni bile şuan 1500 ytl civarı alıyor
allahtan korkun ya.. daha 4 senelik teknik öğretmenim ben.. ilk maaşım 629 ytl idi ful ekders alsamda 320 ytl alırdım toplamda 1000 ytl kazanırken şuan neredeyse 3 misli kazanıyorum.. ayrıca benim şuan eşimde çalışıyor oda diyanette kuran kursu öğreticisi ve 1500 de o kazanıyor. benim maddi durumum gayet iyi ara sıra bilgisayar bakımı yada satışı bile yapabilirim ama bundan bir kar elde etmiyorum.. ailemizin geliri aylık minimum 4000 ytl harcamamda maksimum 700 ytl..
bi arkadaş çok iyi yazış it ürür kervan yürür..
Bu sadece hayali bir yazı neyle arttı nere arttı gider ondan daha hızlı arttı yılda 100 ytl zamı yapıldı hangi maaş türüne yapıldı acaba artı olanlar ek gelirse o nası artıyor vede aynı oranta artıyor ve o gelirle saydıgı şeyleri nasıl alıyor anlmadım hesap tamamen yanlış ve uydurma kendimizi kandırmayalım yapılan zamlar desteklerin hepsi dış borç ödeme günü geldinde bi devalasyon şokuyla uyanırsınız ama kimde patlar o belli olmaz şu anda bir saatli bomba meçliste çalışıyor kimin elinde patlar zaman gösterir ki bu günün iyileri zamanla iyi olmadıkları anlasıldıgında ne diyecekler acaba onlara iyi diyenlerde dahil cok merak ediyorum şahsa ver kurumlara deil lafım ama ben inanmıyorum cünkü araştırıyorum banka kredileriyle ayakta duruyoruz kandırmayalım kendimizi A bankasından kredi cek yapa bileceklerini yap borcunu ödeyeme B bankasından cek A bankasına ver noldu B bankasının günü geldi care var C bankasından kredi al borçunu öde kimse para biriktirdim diyemez son 5 yılda elinde olandan oldu bankalara çalışıyor memular bankdan maaşını alamadan direk kredi borcundan dolayı maaşının yarısı gidiyor ben yaşamadım şeye inanmam benim gelirim artmadı azaldı ve eskisinden daha fazla çalıştım halde saygılar
helal olsun,ama bi şey söliim mi bazılarının gözü vardır görmezler![]()
bravo arkadaşım tebrikler desene it ürüyor kervan yürüyor![]()