AKP Tipi Demokratlara Müjde!

64general1

New member
Reaction score
0
AKP Tipi Demokratlara Müjde!

Anayasa Mahkemesinin; Yasama’nın Anayasa’da “Üniversitelerde Türban Serbestliği”ne yönelik olarak yaptığı Anayasa değişikliğini iptal etmesi üzerine başlatılan ortalığı toza dumana bulama, akılları karıştırma, Yüksek Mahkeme yargıçlarını milli iradenin ve parlamentonun katili ilan etme seferberliği tüm hızıyla sürmekte iken, Avrupa’nın göbeğinde bir “Uygar(!)” ve “Demokratik(!)” ülkeden, İsviçre’den bir haber geldi.

Demokrasiyi parmak çoğunluğundan ibaret sayan, “Çoğunluk ne isterse o olur” tafrasıyla yeri göğü inleten, meclisin astığı astık kestiği kestik bir milli iradeyi temsil ettiğini savunan AKP usulü demokratlar, kendilerine “ram” olmuş hukukçular ve medyadaki tetikçileri Yargı’ya küfrederken soluk almak için bir ara dursalar da İsviçre’den gelen haber üzerine de bir iki laf etseler.

Haber tam da onların demokrasi ve milli irade anlayışlarına uygun bir haber. Demokrasiyi parmak hesabına indirgeyen, azınlığın hak ve özgürlüklerini koruyacak hukuksal bir denetimi demokrasi dışı sayan ve çoğunluğun kararına boyun eğilmesi gerektiğini öngören AKP tipi demokrasi anlayışının İsviçre’de “Minareler” konusunu referanduma götürmek üzere gerekli imzayı topladığı yazıyor haberde.

Bugünkü (9 Haziran Pazartesi) Vatan’da yer alan haber aynen şöyle:

Minare Referandumu

“Doğrudan demokrasi” ile yönetilen İsviçre’de şimdi de cami minareleri halk oyuna sunulacak. Milliyetçi Girişim Komitesi grubu, minare inşaatının yasaklanmasının ulusal referanduma sunulması için gereken imzayı topladıklarını açıkladı. Başkan Ulrich Schlueer, referandum için gereken 100 bin imzayı geçtiklerini açıkladı. Schlueer, “Amacımız siyasal İslam’ın önüne geçmek” dedi. Eğer öneri kabul edilirse İsviçre anayasasına minare inşaatının yasaklanmasını öngören bir madde eklenecek. Öneriye karşı çıkanlar ise minarelerin yasaklanmasının din özgülüğü ihlali olacağı görüşünü savunuyor.

(http://haber.gazetevatan.com/haberd...&tarih=09.06.2008&Newsid=183016&Categoryid=30)

Evet, şimdi AKP demokratlarının, biat etmiş hukukçularının ve medyadaki tetikçilerinin bu konudaki görüş ve değerlendirmelerini dehşetli merak etmekteyim! Eğer referandum yapılır, çoğunluk minare yapılmaması yönünde oy kullanırsa, İsviçre’de bu karara karşı Müslümanlar tepki gösterdiğinde bizim AKP tipi demokratlarımızın tepkisi ne olacak?

“Referandum yapılmış, çoğunluk (Milli İrade) bu yönde karar vermiştir. Demokrasi budur.” diyerek kararı alkışlayacaklar mı, yoksa “Çoğunluk her şey değildir, azınlıkların da hakları vardır, bu karar demokrasiye aykırı bir karardır, İsviçre’de bu yanlışı denetleyecek bir hukuk kurumu yok mu!” diye haykırarak ortalığı ayağa kaldıracaklar mı? Şimdiden açıklasalar da öğrensek. Hani şu bizdeki son Anayasa Mahkemesi kararının tartışılmasında da yararı olur belki diyorum…

http://kemaloncu.blogcu.com/18428261/

mükemmel bir yazı ve karşılaştırma olmasına rağmen kimsenin ağzını bıçak açmamış : )

mükemmel bir yazı ve karşılaştırma olmasına rağmen kimsenin ağzını bıçak açmamış : )

Kesinlikle ağızlar açılamaz.İşi bitiren bir karşılaştırma ve demokrasi şampiyonlarının gerçek yüzlerini ortaya koyuveren bir yazı.

Bravo kardeşim!
Güzel yazı ve haber!

Görmezden gelenlere bakma, onların her zamanki huyları! İşlerine geldiği gibi herşeyi kullanmak!

haha akp neden sessizsin ya...bakalım eğer minare yapımı yasaklanırsa ne olacak bu DEMOKRAT! akp nin tutumu...

Kısaca şunu söylemek lazımdır;bizimkiler yanar dönerdir gün gelir paranın yazı tarafını tutarlar gün gelir tura tarafını...

Yazı tarafı buysa: “Referandum yapılmış, çoğunluk (Milli İrade) bu yönde karar vermiştir. Demokrasi budur.”= Onların bugünkü demokrasi anlayışıyla paralel olduğunu göstermektedir.

Tura tarafı buysa: “Çoğunluk her şey değildir, azınlıkların da hakları vardır, bu karar demokrasiye aykırı bir karardır, İsviçre’de bu yanlışı denetleyecek bir hukuk kurumu yok mu!”= Onların bugünkü demokrasi anlayışında zıtlığa düştüğünün ve işine geldiği zaman azınlığın haklarını savunmacı rolünü oynadığı görülmektedir.

isviçre resmen islam dininin düşmanlığı yapıyor... varmı bunun başka bir açıklaması...

kıyaslama yapacaksanız sıkıysa kiliselerin ÇANlarını Türkiye'de kaldıracak bir refarandum gündeme gelsin...

Gelebilirmi sizce....

Çoğunluk diktatoryasını demokrasi zannedenler; demorkaside çoğunlugun değil çoğulculuğun olduğunu öğrenmeyenler demokrasiden bahseder sonra da "Ülke Yönetiyoruz" diye bağırırlar..

yani herzaman eleştirdiğiniz avrupadan örnek vermek biraz abes olmakla birlikte zati islam düşmanlığı hat safaya cıkmıs avrupada bu tarz bir seyin olması gayet normal onlar kendi vatandaslarına kendi dindaslarına demokrat yoksa onların demokrat oldugunu kim söyledi.

yalnız burda yalnıs olan akp nin cogunluk ne isterse onu yapar anlayısı değil 9 kişinin Türkiyenin belli bir azınlık dışında evet diyeceği kararı olmadık seylerle birleştirip karar alması.

yani siz diyosunuz ki ahmet necdet sezer herseyi bilir ülkenin kaderi ekonomisi özgürlükleri o ve atadıkları versin .

pardon demokrasi çogunlugun yanında azınlıkların hakkını korumakmıydı

yoksa azınlıga bişey olmasın onlar nederse o olsun muydu

yok yok siz istiyosunuz ki kral da tanımam kuralda tanımam halkta tanımam benim anayasa mahkemesinde adamlarım var herseyi ayarlıyoruz diyosunuz öylemi.

ozaman fransada üniverstelerde türban serbest onuda karsılastırmana eklede tam olsun sayın demokrat yazar

Sayın antidemokrat A.moderatör;bu kadar güzel ve bariz ve kesin delilli bir yazıyı da Anayasa mahkemesine getirip dayayabiliyorsun ya ben sana hiç bir şey söyleyemiyeceğim.Atışlar sana serbest.

isviçre resmen islam dininin düşmanlığı yapıyor... varmı bunun başka bir açıklaması...

kıyaslama yapacaksanız sıkıysa kiliselerin ÇANlarını Türkiye'de kaldıracak bir refarandum gündeme gelsin...

Gelebilirmi sizce....

gelemez çünkü ülke vatikanın kucağında kimsenin haberi yok

gelemez çünkü ülke vatikanın kucağında kimsenin haberi yok

Tebrik ederim.Ne yazık ki tehlike İsrail ve Vatikan derler ama israil ve Vatikan politikalarına hizmet edenlere kulluk ederler ruhları duymayanlara hangi kucakta olduklarını anlamalarına çalıştığın için ama anlarlarmı acaba?

Geri