Peygamberin mezhebe ihtiyacı yok çünkü öğretileri direk Allah tan alıyordu...
Benimde mezhebe ihtiyacım yok çünkü öğretileri direk Allahtan alıyorum, elimin altında Kuran var ve Allahın Bana Şah Damarımdan daha yakın olduğunu biliyorum..
Ama bizlerin böyle bir sansı yok , örneğin kuran sadece okunarak anlasılmaz yorum gerektirir , işte mezhepler burdan doğar...
Niye Kuran yetersizmi ki? Kuran açık değilmi? anlaşılmıyormu? Allah Yalan söylüyorda senmi doğru söylüyorsun?
Al sana Allahın Sözü, Belki bu dediklerinden pişman olup tevbe edersin :
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..
16- Nahl Suresi 89
düşün iyi düşün v_k , bak Allah her şeyi ayrıntılı olarak açıkladığını bildiriyor tevbeee et yanlışında ısrar etme....
Al sana düşünmen için bir ayet daha belki tevbe etmeni kolaylaştırır:
Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29-Ankebut Suresi 51
Bir tanede daha bir tane daha:
Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
6-Enam Suresi 38
Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?
6- Enam Suresi 114
Bak Allah Kuranın eksiksiz olduğunu ve detaylı bir şekilde açıklandığını bildiriyor. Kuran eksikmi ki bir takım risaleleri külliyatları kendine rehber ediniyorsun?
Allahın rahmetinin elbetteki sınırı vardır , kul hakkı , şirk bunun en güzel örnekleridir...
Allahın Rahmetinin Sınırı olmaz, Kul hakkı yemek şirke bulaşmak şeytani pisliklerdir yani şeytani pislikler Allahın Rahmeti değildir, bir birine karıştırma...
Al sana Allahın sözü belki tevbe edersin:
....
Hiç kuşkusuz, Allah, tövbeleri çok çok kabul eden, rahmeti sınırsız olandır.
Tevbe Suresi 118
Şamanizm de ateş etrafında dönme vardır ve Alevilerin semahı Mevlananınkinden çok bu şaman dönmesine benzer özellikler taşır...
Öyle, bir çok şey bir çok şeye benzer ama benziyor diye islam dışı olarak zannetmemek gerekir ... zannın büyük bir kısmı günahtır bunu Allah Diyor , bu tip laflardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum yoksa papazlığa başlayıp ateşin etrafında dönmeyi islam dışı fetvası verebilirsiniz. Boş laflardan uzak durun..
Ey iman edenler! zandan çok sakının! Çünkü zannın bir kısmı günahtır.......
Hucurat Suresi 12
Bak ben namaz kılmayı putperest ayinlerine benzetiyorum ama bunu dillendirmekten çekiniyorum olaki islam dışı zannı oluşturur vebal altına girerim diyerek... boş laflar iyi değildir....
İranın böyle şeyler peşinde koşacağına ihtimal vermiyorum , İngiliz yahudi parmağı olabilir , iç karışıklık için...
Dış destekli (güdümlü) olduktan sonra bir anlamı varmı? ha o olmuş haa bu olmuş.