aLKoL...

SüVaRi

New member
Reaction score
0
YASAK ZİHNİYETİ BİTSİN ARTIK

Yasağın hangi mantıklı açıklaması olur ki. Yasaklayanlar kendi mantıkları çerçevesinde belirli bir neden sunmuştur ama bu neden genel olarak doğru mu?
İzliyorum ve son derece dikkatli dinliyorum açıklamaları….
Neymiş efendim, Anayasa belediyelere kötü alışkanlıklar konusunda yetki veriyormuş içki de bir kötü alışkanlıkmış o yüzden yasaklama mantığı içine giriliyormuş.
Bence ilk başta yasakladığımız olayın ne olduğunu iyice bilmemiz gerekiyor. Yemek yemeği de, su içmeyi de içinde sayabileceğimiz her şeyin fazlası zarardır. Tabii ki içkinin de fazlası zarardır ve bu zarar alkolle mücadele aşamasına kadar hep birlikte mücadele etmenin temelidir. Ama bilinmelidir ki fazla yemenin de bir hastalık olduğu ve adının da obezite olduğudur.
İçkiyi kötülüklerin başı gibi göstermek ise saçma sapan bir mantık silsilesidir. Diyebilir miyiz ki futbol için insanlar öldürülüyor bunu yasaklayalım. Hatta tiyatroda oyunu seyrederken çatının çökmesi tiyatroların asla gidilmemesi gereken bir yer olduğunu mu gösterir. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Böyle mantık kurmak sadece baskı altına almak istenen duyguların ortaya çıkmasıdır.
İçki bir kültürdür. Aynı tiyatroya gitmek, sinemaya gitmek, futbol seyretmek gibi. İçki de kendi içinde büyük bir kültürü besler. Ve bu öyle bir kültürdür ki neredeyse insanlık tarihiyle birlikte büyüyüp bugünlere kadar gelebilen yegane olaydır.
Bu yasaklama zihniyetinin ortaya çıkmasıyla içkide de ne kadar büyük bir kamuoyu baskısının olduğu ortaya çıkmış oldu. Madem bu kadar büyük bir kamuoyu yaratabilecek bir gücü vardı bu kitlenin şimdiye kadar niçin böyle oluşumların dışında kaldığı da merak konusu.
İçkinin yasaklanma zihniyetinin dışında ikinci büyük problemi ÖTV. Hükümetin anlamsız şekilde 3 yıl içinde yaklaşık 3 katına çıkardığı ÖTV sayesinde kaçakçılık ve sahtecilik aldı başını gidiyor. Buna da dur diyebilecek daha kimse yok. Hükümetin vergileri 5-10 kaçakçının cebinde eriyip yok oluyor. Bu olaya son olarak dikkat çekmek istiyorum.

Barmagazin Dergisi Editörü..

Bu yazıdaki bir çok noktaya katılmasamda katıldığım en gerçek nokta içkinin apayrı bi kültür olduğu,içmeyi bildiğin zmn ortama neşe ve muhabbet kattığı,dini boyutu bir tarafa dozunda ve bilinçli kullanıldığı takdirde sosyal açıdan birsürü faydası olduğudur :biggrin :biggrin :biggrin :clap :clap :clap

ben içmekten en çok zevk aldığım bir kaç içkiyi yazmak istiorm

favorim:Coconut Tequila
2.vodka melon
3.blowjob
4.rakı (her ne kdr midem kaldırmasada)
5.Apricot Fizz(yemeklerden önce aperatif olarak bundan iyisi yok)

ve deli gibi absinth aramaktaym malesef istanbulda bakmadığım yer kalmadı ve bulamadm bilen biri varsa yardımcı olsun :aşk

Yazı bambaşka bi pencereden bakmış olaya.İşine geldiği gibi anlatmış editör.Öncelikle her müslümanın bildiği gibi içki haramdır.kültür falan beslemez.Sadece kültürel etkinliklerle ugrasan kesim genelde daha çok haşır neşirdirler içkiyle ve muhabbetleri içki masasında olur.Buda böyle bi yanılma saglar( içkinin derin bi kültürü vardır).İçki yüzünden yıkılan çok fazla yuva, ve içki tesiriyle suç işleyen çok fazla insan vardır.içkini sınırnda içilirse zararlı olmayacagi tezi savunulmuş yazıda fakat ülkemizin eğitim durumu ortada.Bu fazla kime neye göre belirlenecek.her insan kendi bilecek seviyedemi.bence değil.Hangimiz arkadaş ortamında mahcup olmamak için kendimizi zorlayip içmedikki.Evet ülkemizde böyle bir anlayış var.İçki içen genç daha erkektir.Daha delikanlıdır.Neyse lafın kısası bu yazıyı yazan şahıs barmagazin adlı bir derginin editörü.Maaşı içkiden gelen bir insan.Tabiki içki satılması barlara talep olması yönünde uğraşacak.Ama saçmalamayacak.içki zararsızdır.(Tiyatro da içki kadar zararlıdır başınıza tavan göçebilir gibi.cümle olarak böyle yazmıyor ama böyle söylüyor.)Ben içki içiyormuyum evet.Yasağa karşımıyım evet.İçki yasağı yerine bilinçlendirme konferansları tv programları falan yapılsa daha hoş olur.Yasağa karşı olmak ayrı içki satılsın diyede propaganda yapmak apayrı.Sizce?

digrev' Alıntı:
Yazı bambaşka bi pencereden bakmış olaya.İşine geldiği gibi anlatmış editör.Öncelikle her müslümanın bildiği gibi içki haramdır.kültür falan beslemez.Sadece kültürel etkinliklerle ugrasan kesim genelde daha çok haşır neşirdirler içkiyle ve muhabbetleri içki masasında olur.Buda böyle bi yanılma saglar( içkinin derin bi kültürü vardır).İçki yüzünden yıkılan çok fazla yuva, ve içki tesiriyle suç işleyen çok fazla insan vardır.içkini sınırnda içilirse zararlı olmayacagi tezi savunulmuş yazıda fakat ülkemizin eğitim durumu ortada.Bu fazla kime neye göre belirlenecek.her insan kendi bilecek seviyedemi.bence değil.Hangimiz arkadaş ortamında mahcup olmamak için kendimizi zorlayip içmedikki.Evet ülkemizde böyle bir anlayış var.İçki içen genç daha erkektir.Daha delikanlıdır.Neyse lafın kısası bu yazıyı yazan şahıs barmagazin adlı bir derginin editörü.Maaşı içkiden gelen bir insan.Tabiki içki satılması barlara talep olması yönünde uğraşacak.Ama saçmalamayacak.içki zararsızdır.(Tiyatro da içki kadar zararlıdır başınıza tavan göçebilir gibi.cümle olarak böyle yazmıyor ama böyle söylüyor.)Ben içki içiyormuyum evet.Yasağa karşımıyım evet.İçki yasağı yerine bilinçlendirme konferansları tv programları falan yapılsa daha hoş olur.Yasağa karşı olmak ayrı içki satılsın diyede propaganda yapmak apayrı.Sizce?

yazında katıldığım yerlerde var katılmadığım yerlerde..evet içki bir çok yuva yıkmıştır ve yıkmaya dvm ediyordur ama ne dedik içki bi kültürdür..insan ztn kendini eğitmediği sürece ne içki kullanmayı bilir nede yaşamayı..eğitimsizlik yüzünden dertlerini içki içerek unutacağını sanan kişileri önlemek için içkiyi yasaklamak saçmalık..içkiyi yasaklayacağına onları bu konuda eğit!!!!!!dini boyutu ise apayrı oraya girmek istemiorm çnü değer yargılar yargılanamaz...

:hhsigara güzel bir yazı paylışmışsın teşekkürler.
yasaklar her zaman cazip olmuştur. yasaklanması bence hata herkesin kendi iradesi var ve içecek olan insan ne kadar yasak olursa olsun bunu bir şekilde yapacaktır. osmanlı zamanında bile yasaklanmış ama adamlar hayatlarına mal olacağını bildiği halde içmeye devam etmişler. o yüzden hiç kimsenin başkalarının özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı yoktur diye düşünüyorum. ve sağlığınıza kadeh kaldırıyorum.

çok güzel bi yazı paylaşımın için teşekkürler

aLkoL KuLLanmıorum KuLLanana Karsıyım :D

Desem Baya bi yaLan oLur Onun için

aLkoL KuLLanıorum KuLLanmayana Karşıyım (=

Hady Bende FaworiLerimi Yazayım (=

1- oLmeca TequiLa

2- Bourbon oLmayan WhiskyLer (=

3- Smirnoff North

4- Bide Sex On The Beach (=

arkadaşlarım ben ailemden çok Whisky,bira,rakı,vodka şişelerini görüyorum artık nereye kadar gidecek bu olay bilmiyorum =) ama yinede kafası güzel

DeeRPaRtY' Alıntı:
aLkoL KuLLanmıorum KuLLanana Karsıyım :D

Desem Baya bi yaLan oLur Onun için

aLkoL KuLLanıorum KuLLanmayana Karşıyım (=

Hady Bende FaworiLerimi Yazayım (=

1- oLmeca TequiLa

2- Bourbon oLmayan WhiskyLer (=

3- Smirnoff North

4- Bide Sex On The Beach (=

dostm senin barda çalıştıını hatrlıorm bi başlkta görmüştüm absinth bulma şansın var mı acaba?

KnockOut' Alıntı:
arkadaşlarım ben ailemden çok Whisky,bira,rakı,vodka şişelerini görüyorum artık nereye kadar gidecek bu olay bilmiyorum =) ama yinede kafası güzel

Barmensen ŞişeLere Arkan Dönük oLur (=

ŞişeLeri Bu Kadar FasLa Görmen için Barda Oturman qerekior :D

SüVaRi' Alıntı:
dostm senin barda çalıştıını hatrlıorm bi başlkta görmüştüm absinth bulma şansın var mı acaba?

Ewet Bardayım haLa..

TekeL Piyasada Yok.. Gümrük'ten Ucuza Getiririm İstersen (=

Biri aLkoL mü dedi :durdurun
RaKı derim başka bişi demem

FoFeR' Alıntı:
Biri aLkoL mü dedi :durdurun
RaKı derim başka bişi demem

Yeni'mi Efe'mi Desem ?

bide Soru Sorayım Bari (=

2 Bardaqa Rakı KoyaLım Birinde Efe oLsun Diqerinde Yeni

BardakLar BosaLdıktan Sonra Bardak'Ların Hanqisinde Efe Hanqisinde Yeni oLduqunu NasıL anLarsınız (=

Yeni RaKı derim
derim demesine de sorduğun soruyu biLecek
kadar aLkoLik oLmadık daha :durdurun

Geri