allah rızası için yardım :( casper ürün kutarma cd si

mematibas1

New member
Reaction score
0
Casper markalı bir laptop var. Virüs bulaşmıştı ve alırken yanında verilen ürün kurtarma cd sini takmıştık. Kurtarma tamamlanmadan cd yi çıkardık. Ondan sonra oyunlar yavaş açılıyor, bellek kartını(kart okuyucusu) tanımıyor. Oyunlar açılırken : "Donanım ivmesi devredışı bırakıldığından veya video kartı sürücünüz tarafından desteklenmediğinden oyun performansınızın düşmesine neden olabilir. En son video kartı sürücüsünü yüklediğinizden ve donanım ivmesini etkinleştirdiğinizden emin olun." uyarısı çıkıyor.
Sizce ne yapabilirim. Yardım edebilirmisiniz?

Driver cd sini takıcaksın ordaki bütün sürücüleri tekrar yüklüceksin ekran kartıda dahıl dostum sorunun driverler tam kurulu degıl

tamamlamadan neden çıkardınız peki ?

Cd yi tekrar takın ve eksik driverları yükleyin..

yokm yüklemeyi sonradan tamamladık :)Driver cd sini arıyorum onun üstün de ne yazıyor ya :(

asus var bide gıgabyte adlı bi cd var hangisini takim :)

ikisininde ekran kartı driverları bulunmakta ikisinide tak ve eksik yüklemelerini tamamla

tamam hemen takim durum dan haber dar ederim sizi

leptoplardan pek anlamam ama klasik driver cd'lerinin üzerinde anakart ve ekran kartı markalarının ismi yazar...bazı leptopların tuş takımı yanında leptopun özellikleri vardır,bilmem kaç gb ram,ekran kartı filan...eğer bulamazsan everest programı var dostum,onu kurup anakart ve ekran kartı markalarını öğren,resmi sitelerinden driverları tıkır tıkır leptopuna indir...umarım halledersin
bu arada panik gördüm seni :) bilgisayar olayı sabır işidir,sakin sakin halletmeye çalış,deneyimler seni uzmanlaştırır ;)

ne gerek var cd lerin üstünde yazıyo ne oldukları zaten :D

olsun ikisini de tak tam bir yükleme yap ilerde problem çıkarabilir...

bence aygıt yöneticisinden bakması lazım ama tam yükleme derdine derman olur...ben tam yükleme taraftarı değilim aslında,birsürü gereksiz özellikte yükleniyo...

Dostum şakamısın Asusunda driver cd si mevcut gigabytında :D bence o gigabyt dır % 80 onu tak dene

tabi yaaaa GIGABYTE yi taktım pc bi daha açılma dı :( hata verdi bu yazılımı kabul etmiyo diye normal başlatt dedi başlamadı kapanıp duruyordu başka modda açtık şimdi :( başka bi fikri olan he birde diger fforum sitelerine baktım formattan son ra bunla her kes karşılaşıyor muş ama çözüm yok :(

bence aygıt yöneticisinden bakması lazım ama tam yükleme derdine derman olur...ben tam yükleme taraftarı değilim aslında,birsürü gereksiz özellikte yükleniyo...

İyi bu şekilde diyosun fakat eksik yüklemelerde ilerde problem çıkarabilmekte malesef.. Bir kere de tam yüklerseniz bir dahaki format atma işlemine kadar driverlarınızla işiniz olmaz...

asusu denedin mi ?

Bilgisayarıma Sağ Tıkla ->Özellikler->Donanım->Aygıt Yöneticisi nde sürücülerin düzgün yüklü olup olmadığını kontrol et bakalım.

metalist hocam ben her formattan sonra driver cdlerini tam kurulum değilde yukarıda takip ettiğim yolla kuruyorum,driver cdsini takıp yanında soru işareti olan bölümlerini güncelle dediğimde gayet güzel yükleniyor...şu ana kadar tam yüklemememden dolayı bi sorunla karşılaşmadım

bizim arkadaş a sordum şimdi onda casper masa üstü var onda da aynı sorun olmuş servis e verdigin de ana kartı degiştirmiş ler fakat tekrar format attgın da aynı sorun yine olmuş şimdi öle kullanıo müş :)

Bilgisayarıma Sağ Tıkla ->Özellikler->Donanım->Aygıt Yöneticisi nde sürücülerin düzgün yüklü olup olmadığını kontrol et bakalım.

onu denedim baktım hepsine hepsinde bu aygıt düzgün çalışıyor diyor anlamadım gitti :vur

şimdi taktım bakalım hayırlısı :( sonuç tan haber dar edecem

memati kardeşim gece gece ne güzel eğlence çıkmış sana,windows cdsi varsa ve başarabileceğini hissediyorsan :) ver formatın gözüne tekrar yükle herşeyi

hahah bu düzelecek diye attım 3 format daha ne kadar atim sen ce hep aynı hep aynı :( bu arada asus u taktım yükle diyorum hiç bi icraat yok san ki cd yok muş gibi davranıyo yedi kafayı pc

Geri