***Allah'tan İsteyin***

matrix_27

New member
Reaction score
0
Rasulullah (s.a.) birgün:
"Yeryüzünde bir müslüman Allah'tan birşey dilerse, günah olan bir şeyi istemediği veya akrabası ile alakasını kesmeyi arzu etmediği müddetçe Allah Teala onun muradını mutlaka yerine getirir veya ona vereceği şey kadar kötülüğü kendisinden uzaklaştırı." buyurmuşlardı.Sahabe-i Kiram'dan bir kimse:

"-O takdirde biz Allah'tan çok şey isteriz!" deyince Rasul-i Ekrem Efendimiz:
"-Allah'ın lütfu sizin istediğinizden şeylerden daha geniştir." buyurdu
(Tirmizi, Deavat, 115; Ahmed, III, 18)

Cenab-ı Hak samimi duaları reddetmez.Lakin bütün samimiyetine rağmen, Kader-i Mutlak'a muvafık düşmeyen bazı taleplere de icabet buyurmaz.Kul, hiçbir zaman bezginlik göstermeyip duaya devam etmelidir.Zira böyle hallerde duanın karşılığı ahiret alemine havale edilmiş demektir.

Dua mü'min ve mü'mine nin kurtuluş yoludur.Önce tövbe ve istiğfar,ardından dua edilmelidir.Yüce Rabb'im hiç bir duayı geri çevirmediği gibi bazı duaların kabulü geç olmaktadır.Ama biz kul lar hiç bir zaman Rabb'imizin büyüklüğünü sorgulamadan tevekkül etmeliyiz.Yanlış hatırlamıyorum ama okuduğum kaynağı hatırlayamıyorum.Ama şu kelimeyi okumuştum.Kul dua ettiğinde bazen yüce Rabb'im yapılan dua yı o kadar beğenirmiş ki dua nın devamı için kul unun isteğini geç yerine getirirmiş.O yüzden hemen sıkılıp duanızdan vazgeçmeyin ve kendiniz,tüm müslümanlar için en iyi dua ve dileklerde bulununuz.İnşallah Yüce Rabb'im yapılan tüm dualarınızı katında kabul buyurur.(Amin)

Allah razı olsun.
Dualarda buluşmak ümidi ile.

Allah razı olsun kardeş...Daha istemeye yüzümüz kalmadı...O kadar muazzam ihtiyaçlarımıza cevap veriyor ki Rabbim...Elhamdülillah demekten başka bir şey gelmiyor içimizden...

Emeğine sağlık tekrar kardeşim..

inşalalh biizm dualarımızda kabul olur..

her istediğimi verdi yüce yaratan ama biz ona layık kul olamıyoruz.

allah herkesin duasını kabul eder biz insanların yapmamız gereken onun koyduğu kuralları sorgulamadan ve üşenmeden yerine getirmeliyiz

Geri