Amatör 'e Fotoğraf Makinesi Önerisi

Hell

Başarıda bir sanattır.
Reaction score
0
Merhabalar,

6-7 ay önce içimde alevlenen ve dindirdiğim fotoğraf merakı tekrar başladı.
Şöyle SLR-like tarzı bir makine alayım, ufak ufak başlıyayım. Eğer baktım güzel işler çıkartıyorum, bir anlık hevesten ibaret değil ise o zaman bir Nikon a geçiş yapayım diye düşünüyorum.

FujiFilm Finepix S200EXR Modeli hem tasarım hemde özellik yönünden çok hoşuma gitti.

ndzlxw6uckdo5ok7jx5.jpg

resmi sitesindeki tanıtımı;
FinePix S200EXR / S205EXR | Fujifilm Global

İncelemesi;
Fujifilm FinePix S200EXR Review

Cihazı e-bay aracılığı ile kargo, gümrük vs. herşey dahil: $480 'e teymin edebiliyorum.

Fotoğrafçılık konusuna hakim arkadaşlardan önerilerini duymak isterim.

Not: Fotoğraf deneyimim Kodak Z8612 kompak makineden ibaret :)

Nacizane gözüme çarpan birkaç özelliğinden bahsedecek olursam;
1- ISO değerleri bakımından ve EXR görüntü işlemci ile Super CCD EXR görüntü sensörü ile neredeyse DSLR makineler kadar performanslı ve kaliteli çekim olanağı sunuyor.
2- Aynı anda RAW (ham) çekim de yapabiliyorsun ( CCD-RAW (EXR) / JPEG çekim olanağı )
3- Fiyat çok uygun geldi!
4- Batarya kapasitesi (dolu batarya ile 370 çekim)
Hernekadar DSLR maliyeti fazla gelen üst seviye fotoğrafçılara yönelik olduğu yönünde birkaç görüşe rastladıysam da bu neticede tercih meselesidir.

Yorumunuz için teşekkür ederim Tunyukuk

Konuya hakim farklı arkadaşlardan görüşlerini de bekliyor olacağım

Öncelikle Merhaba

Fotoğraf makinasını inceledim Gerçekten özellikleri Güzel bir makina ve yanında verilen zoom lens cok hosuma gitti iso hassasiyeti 12800 :eek:hmy: cok yüksek degerde ve karanlık ortamda noise etkisi yaratarak olsada fotoğraf çekme imkanı sunuyor.

Sonuc olarak Özellikleri bakımından güzel bir makina :thumbup1:

başlangıç için yeterli bi tercih. ilerisi içinde nikonu düşünüyor olman güzel. bende nikoncuyum çünkü :D

bence burda mankine önemli deil lens kalitesine bakman lazım.Onu biliyondur zatende.İşte 500 tl ye felan türkiyede satılan makineler yeterli oluyo bunun icin son yıllarda iyi makineler cıktı ucuza.Önemli olan lens secimi.
Aldığın makinede güzel fiyat bakımından iyi derim ben.
Garantisi yok mu varmı?

bence burda mankine önemli deil lens kalitesine bakman lazım.Onu biliyondur zatende.İşte 500 tl ye felan türkiyede satılan makineler yeterli oluyo bunun icin son yıllarda iyi makineler cıktı ucuza.Önemli olan lens secimi.
Aldığın makinede güzel fiyat bakımından iyi derim ben.
Garantisi yok mu varmı?

garanti var tabi :smile:
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaslar.

fena degılmıs. baslangıc ıcın

Geri