AMD'den altı çekirdekli işlemci

tıesto

New member
Reaction score
0
6fc12c2c.jpg

AMD, "Thuban" adını verdiği altı çekirdekli işlemcisini bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Thuban, dört adet altı çekirdekli CPU'dan oluşacak ve 2.8 Ghz hıza sahip olacak.
2.8 Ghz çok hızlı görünmese de, Thuban'da,

-Intel'in Turbo Mode'unda olduğu gibi- CPU'nun otomatik olarak kullanılmayan çekirdekleri devre dışı bırakacağı bir yenilik sunması bekleniyor.

Kaynak

Ekli dosyalar

• amddenalticekirdekliislemci.jpg
    amddenalticekirdekliislemci.jpg
    4.6 KB · Görüntüleme: 12,268
12 işlemcili cpuların 1,2 sene önce üretildiğini duymuştum

Amd Gaza Basmaya Başladı İnteL'e ÖLüm :lol:

2 bilgisayarım var biri AMD diğeri INTEL hemen hemen eşit düzeyde ikiside. ama ben AMD nin performansını daha iyi buluyorum.

AMD ye güven olmaz.. hepsi yanar alim allah.. soğutmada çok reziller..

o ısınma olayını aşalı 4-5 yıl oldu. Şuan canavar gibi.
amd nin yeni cpu larında ısınma sorunu aşılmış gibi görünüyor ama yine tam olarak aşılabilmiş değil...amd ve intel işlemcili 2 bilgisayarı yanyana koyun bir zorlayın lmitlerini.. everest gibi prolarla işlemci ısılarına bakın..amd daha fazla ısınıyor..

amd nin adı çıkmış 9 a inmez 8e yaklaşık 30 tane bilgisayar topladım hiç birinde amd kullanmadım.

adamlar akıllı tabii. Ayrı görünselerde ikisi de dünyada tekel olmuşlar.2 çekirdek ekleyip anakartlarımızı yeniden değiştirmek zorunda bırakacaklar. sonra oyunlar gelişecek ve yine yetmeyecek onlar yine yenisini satacak. 3 yılda bir yeni bilgisayar alcaz.

Geri