AmpüLLerin Sonu mu GeLiyor?

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Daha az enerjiye daha şık görünüm sunan OLED teknoLojisi destekLi duvar kağıtLarı, ampüL kuLLanımını ortadan kaLdırmayı başarabiLecek mi?

ifonpa1250239769.jpg

Hepimizin evinde ampül bulunuyor ve karanlık çöktüğünde evimizin aydınlatmalarını bu ampüller aracılığı ile gerçekleştiriyoruz. Peki bu teknolojiden daha iyisi hiçbir zaman olmayacak mı?

Piyasada iki yıldır iş yapan Kuzey Gallerli Lomox adlı bir firma, bu soruya cevap olarak yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu. OLED teknolojisi destekli duvar kağıtları, ampüllerin yerini alacak iddiasını taşıyor.

lewa1262381375.jpg

Karbon yapısı sayesinde daha az enerji tüketen ve ampül ile aynı performansı gösterebilen duvar kağıtlarına, Galler Hükümeti de destek oluyor. Bu duvar kağıtları sayesinde güç tüketiminde %60 tasarruf sağlanması amaçlanmış durumda.

Ekli dosyalar

• lewa1262381375.jpg
    lewa1262381375.jpg
    26.6 KB · Görüntüleme: 11,789
iyi güzelde ampul florasan vs de ışığı istediğimizde kapatabiliyoruz bunda nasıl olucak : )

Merak etme bununda bir yerde bi tuşu vardır :)

ısıgın tek noktadan yayılmasından cok genel bir ortamdan
yayılması göz saglıgı için de önemli olabilir.

Kapansın artık.

Bu habere AKP ne diyecek. Komplo üretilmesin.

Kapansın artık.

Bu habere AKP ne diyecek. Komplo üretilmesin.

bende sandım ki ergenekon dalgası ile akp de vurulacak :D

Ahhh ben bende AMPÜL devri bitiyor derken ne sandim..

yahu ne war bunda kac yıl önce kablosuz elektirk buldular tek bi enerjiyle bütün ülkeyi aydınlatacak teknolojiler war ama sunulmuyor, sunulmaması da mantıklı her neyse, hadi bakalım.

başlıkdan o kadar çok umutlanmıştımki :D

Geri