Anıtkabir Defteri ‘şaka’ kaldırmadı

icemen

New member
Reaction score
0
fft5_mf499081.Jpeg

Norveç’te yaşayan hem Türk hem de Norveç vatandaşı olan K.K (17) ve S.U (18), Anıtkabir Hatıra Defteri’ne hakaret içeren yazı yazdı.

İki gencin, “Şaka yaptık. Suç olduğunu bilmiyorduk” savunması ceza almalarını engellemedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, gençlerin cezasını 11 ay 7’şer güne indirerek onadı.

Yaz tatili için gelen K.K ve S.U 4 Temmuz 2005’te, Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Müzesi’ndeki hatıra defterine K.K, “Mıstık, seni gördüğüm için daha kötü oldum, Allah razı olsun diyeceğim ama demiyorum, yaptıkların için teşekkürler, ama seni hiç gözüm tutmuyor” yazdı. S.U ise “Tipini s.k” diye yazarak sövdü. Şikayet üzerine iki genç, Anıtkabir güvenlik görevlilerince gözaltına alındı. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak, Elmadağ Çocuk Islahevi’ne gönderilen iki genç hakkında Atatürk’e hakaretten dava açıldı.

Çocuk mahkemesi yargıladı Ankara Çocuk Mahkemesi, çocukları önce Atatürk’e hakaretten 1 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezayı üçte bir oranında azaltarak 1 yıl 3’er aya indirildi.

Mahkumiyet kararı temyize gitti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi hükmü onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, iki gencin 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezanın yarı oranında indirilmesi gerektiğini belirterek, onama kararına itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu itirazı kabul ederek, sanıkların 11 ay 7’şer gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• fft5_mf499081.Jpeg
    fft5_mf499081.Jpeg
    4.5 KB · Görüntüleme: 129,303
Şimdi bende burdan onların defterine yazardım ama forum terbiyemiz müsade etmiyor..
Şerefsizler

Tasavvur edilebeilecek bişi deil ... Sadece Atatük için söylemiyorum bu ceza Bütün büyüklere hakaret edenler içinde uygulanmalı ... Allah a peygambere küfür edilse kimse kılını kıpırdatmıyor .. Sonra Atatürk e tapıyosunuz diyince kızıyorlar ...

Olayla İlgili Başka Bi Kaynak.

MISTIK SENİ GÖZÜM TUTMUYOR

Yaz tatili için gelen K.K ve S.U 4 Temmuz 2005’te, Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Müzesi’ndeki hatıra defterine K.K, “Mıstık, seni gördüğüm için daha kötü oldum, Allah razı olsun diyeceğim ama demiyorum, yaptıkların için teşekkürler, ama seni hiç gözüm tutmuyor” yazdı.

KÜFÜRLÜ YAZDI

S.U ise “Tipini s.k” diye yazarak sövdü. Şikayet üzerine iki genç, Anıtkabir güvenlik görevlilerince gözaltına alındı. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak, Elmadağ Çocuk Islahevi’ne gönderilen iki genç hakkında Atatürk’e hakaretten dava açıldı.

CEZALARI İNDİRİLDİ

Ankara Çocuk Mahkemesi, çocukları önce Atatürk’e hakaretten 1 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. Olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezayı üçte bir oranında azaltarak 1 yıl 3’er aya indirildi.

Mahkumiyet kararı temyize gitti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi hükmü onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, iki gencin 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle cezanın yarı oranında indirilmesi gerektiğini belirterek, onama kararına itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu itirazı kabul ederek, sanıkların 11 ay 7’şer gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.​

KAYNAK

Tasavvur edilebeilecek bişi deil ... Sadece Atatük için söylemiyorum bu ceza Bütün büyüklere hakaret edenler içinde uygulanmalı ... Allah a peygambere küfür edilse kimse kılını kıpırdatmıyor .. Sonra Atatürk e tapıyosunuz diyince kızıyorlar ...

Bu senin dediğin Laik devlette olmaz, olamaz. Allah' a Peygamber' e hakaret edenlere Allah katında cezası verilir. Atatürk' e hakaret onun şahsına değil vatana yapılmış bi hakeret olarak kabul görür. Ceza verilmesi de bu sebeptendir.

Atatürk ünde bu vatanında varolma sebebi Allah deilmidir .. Allah yaratmasa idi Atatürk te olmazdı bu ülkede ... Bi misal vereyim ... Büyük bir padişahtan size bir hediye gelse , ve siz o hadiyeyi getireni yüceltseniz padişahı yok saysanız ne büyük bir ahmaklık olduğunu akıl sahipleri anlar ...
Allah ın yarattığını unutuyoruz bir an herşeyi yaratılana veriyoruz ... Bütün herşey onun katındadır ...
Sizin ve benim burada yazıklarımız bile onun katındadır ... ama iyi ama kötü , zerre kadar iyilik yapan karşılığını görür , zerre kadar kötülük yapan karşılığını görür ... Onlara hesap defterleri açıldığında , hiçbirşey gözardıedilmemiş , en zerreside , en büyüyüğüde deftere kaydedilmiş derler ...

O yüzden kanunla zorbalıkla kişileri insanlara sevdiremezsiniz ...

Kimsenin Allah' ı, Peygamber' i inkar ettiği yok. tabiki O' nun izni olmadan yaprak kımıldamaz. ama burdaki olay Hukukidir. Laik bir Cumhuriyette yaşıyoruz, bu da olması gereken bir cezadır. dediğim gibi onun cezasını Allah verecek Kul değil.

yaptıkları doğru bir şey değil ama herhalde Atatürk yaşamış olsaydı çoçukların bu şekilde cezalandırılmasına izin vermezdi.

Ne saçmalıktır, ne bağnazlıktır ki bu Atatürk e küfr edildiği zaman hemen insanın aklına dini konularda olan istismarlar geliyor neden Atatürkle Hz. Muhammed' (sav) i bir tutuyorsunuz Allah'ı (cc) bir tutuyorsunuz size sorarım ey örümcek beyinli bağnaz zihniyet siz ne zaman farkına olacaksınız Allah'ında Hz Muhammed'inde insanların korumasına ihtiyacı yoktur onların sıradan insanlarla bir olmadığını bildiğiniz halde neden hemen Atatürkle bir tutuyorsunuz yazık size ki çok yazık sizin gibi bir zihniyetle bu vatanı paylaşıyor bu dini yaşıyorum Allah sizin gibileri islah eylesin. Diyeceklerim bunlardır...

Cumhuriyeti haklın kendi kendini yönetmesi deilmdir .. Bu ülkenin %99 u müslüman olduğuna göre , sizce söyledikleriniz tezat deilmidir ...

Ne saçmalıktır, ne bağnazlıktır ki bu Atatürk e küfr edildiği zaman hemen insanın aklına dini konularda olan istismarlar geliyor neden Atatürkle Hz. Muhammed' (sav) i bir tutuyorsunuz Allah'ı (cc) bir tutuyorsunuz size sorarım ey örümcek beyinli bağnaz zihniyet siz ne zaman farkına olacaksınız Allah'ında Hz Muhammed'inde insanların korumasına ihtiyacı yoktur onların sıradan insanlarla bir olmadığını bildiğiniz halde neden hemen Atatürkle bir tutuyorsunuz yazık size ki çok yazık sizin gibi bir zihniyetle bu vatanı paylaşıyor bu dini yaşıyorum Allah sizin gibileri islah eylesin. Diyeceklerim bunlardır...

Atatürk ün korunmaya ihtiyacı vardır mi demek istiyorsunuz anlayamadım .. Biraz laf salatası yapmışsınız kelimelerinizi pek seçemedim .. Sakin ve anlaşılır yazarsanız size daha makul cevaplar verebilirim .. Okuduğum gibi cevap yazarsam ban alabilirim ...

O sizin sorununuz arkadaşım idrak konusunda sıkıntınız varsa yapabileceğim bişey yok işinize gelmeyen şeyleri laf salatası olarak değerlendirerek sıyrılmak kolay

Pastel daha fazla konuşma istersen başından beri saçmalamışsın. Şimdi bu olayı nasıl olurda dini olayla kıyasladın anlayamadım. İnsanların dinini sorgulamaya kimsenin hakkı yoktur. çünkü zaten Ahiret günü herşeyin hesabı sorulacak. Ama senin gibiler yüzünden artık bu ülkeyi satmasınlar diye dua eder olduk. Tehlikenin farkındayız..

bugün burda sapla samanı karıştıranlar , aklı selimlere laf eder olmuş

alimlere cahil , cahillere alim denecek diye boşa denmemiş :goz:

yahu ne kadar meraklısınız konuları kendi istediğiniz yöne bağlamaya.Konu ney konuştuğun ney.Kurban olduğum allah sana ve aynı amelde olanlara akıl fikir versin.

Geri