Anneciğim çok korkuyorum

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Buzdağının üzerinde mahsur kalan ve birbirlerine yanaşan anne kutup ayısı ve yavrusunun görüntüsü kameraya böyle yansıdı.

218177.jpg

Fok avı sırasında anne ve yavrusunun tırmandığı buzdağı çok geçmeden koparak hızla sürüklenmeye başladı.

Her ne kadar buzdağının ortasında birbirlerine yanaşan anne ve yavrusu korkmuş görünseler de, uzmanlar iyi yüzücü olan ikilinin kıyıya güvenle ulaşabileceğini söylüyor.

Fotoğrafı çeken Eric Lefranc ise ikilinin hayatta kalacağından şüpheli.

gp_643708.jpg

"Eğer bebeğini bırakabilseydi, anne muhtemelen hayatta kalırdı, ama rehberimiz ikilinin hayatta kalamayacağını ve muhtemelen boğulduğunu düşünüyor. Turdaki bazı kişiler ayıları yanımıza almamızı ve karaya çıkarmamızı istedi. Ama bu mümkün değildi" diye konuştu.

Ancak BBC sunucusu ve hayvan uzmanı Chris Packham, kutup ayılarının bu tür koşullara uyum sağladığını söylüyor ve "Bana kalırsa orada mutlu bir son gerçekleşmiştir. Kutup ayılarının vücutları 10 santimetrelik yağla kaplıdır, yüzgeç gibi hareket sağlayan büyük patileri vardır, postları su geçirmez. Yani suya son derece uyum sağlayabilecek yapıdadırlar. Bir yetişkin saatte 80 kilometreye kadar yüzebilir. Burada 19 kilometrelik bir mesafe söz konusu, anne için sorun olmamalı. Yavru daha fazla zorlanacaktır, ama onun da iyi olduğunu hayal ediyorum" diyor.

Bu tür görüntüler, sık sık Kuzey Kutbu'nda küresel ısınmanın etkilerini vurgulamak üzere kullanılıyor. Bazı bilim insanları gelecek 20 yılda kuzey kutup bölgesinin yazları buzsuz geçireceği tahmininde bulunuyor.

kaynak

Geri