Antivirüs'ü hemen test edelim ..

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
virus1.jpg

Antivirüs'ü hemen test edelim ..

Antivirüs
kullanıyorsanız ve etkinliğini merak ediyorsanız, anlatıcaklarımı uygulayabilirsiniz. Bende yeni öğrendim aslında bu yöntemi. Belki bileniniz vardır. Önce aşağıdaki metni kopyalayıp, yeni bir not defteri dosyasına kaydedin.

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Daha sonra bu dosyanın ismini eicar.com diye kaydedin. Antivirüs programınızın anında tepki vermesi ve dosyayı silmesi gerekiyor. Yada içeriğini temizlemeli.
Bu gerçek bir virüs değil tabiki. Sadece (EICAR) yani European Institute for Computer Anti-virus Research firması tarafından geliştirilmiş bir test yöntemi.
Örneğin ben kaspersky Internet security kullanıyorum ve anında tepki verdi. Dosyayı tamamen sildi. Bazen antivirüs programları de aktif olabiliyor yada kendini koruma olayının iptal olması nedeni ile kendisine dahi virüs bulaştırabiliyor. Denemekte fayda var.

Ekli dosyalar

• virus-main_Full1253111851.jpg
    virus-main_Full1253111851.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 1,304
Bu Yöntemi Biliyordum,Bilmeyenler İçin Yararlı Olacaktır uLash Abi Eline Sağlık
Eset Smart Security 4 Affetmedi Not Defterini :)

yalnız şöyle bişey var bu klasörlere falan isim verilirken nokta konulmuyor galiba
ayrıca eicar.com yapmanıza gerek yok test yapsanız bile hemen etkin oluyor

bende panda antivirüs 2010 var hiçbişşi yapmadı yalnız nod32 e squared ve avastın bulamadığı virüsleri bulup temizlemişti şaşırdım açıkçası

masa üstüne kaydettim tepki vermedi dosyayı taratınca panda 2010 hemen sildi : )

Aynen dediğin gibi oldu uyarı çıktı yaşasın f-client security :)) Emeğine sağlık.

norton is 2010 daha adını bile değiştirmeden sildi.

eset nod32' hiç affetmedi...

Eset Smart Security Master Edition kullanıyorum ve kaydet'e bastığım an affetmedi içeriğin tamamını sildi. Affetmezzzzz :)

Böyle bir testin, Herhangi bir antivirüsün gerçek başarısını göstereğine kesinlikle inanmıyorum. Bunu yakalayınca tüm virüsleri yakaladığı anlamına mı geliyor yani? Tabiki hayır.
Tek bir işe yarıyor, Sadece antivirüsün Aktif olup olmadığını yada Patchli bir antivirüsse Aktif gözükse bile, Gerçekten yakalama modülünün çalışıp çalışmadığını gösteriyor bize.

Tavsiye: Patch'li, Sınırsız, 50 yıllık, 14000 günlük gibi ESET NOD32 kullananlar bunu denesinler. Eğer yakalıyorsa NOD32 yi kullanmaya devam etsinler. Yakalamıyorsa başka bir nod32 yada başka bir Güvenlik programı kullansınlar. NOD32 haricinde Güvenlik programı kullananların denemesine gerek yok bence... Avira, GDATA ve Kaspersky etkili güvenlik yazılımlarıdır.

Kaspersky Internet Security 2010 kullanıyorum.

Buldu ve temizledi.

Bitdefender İnt Sec 2010 kaydete basar basmaz sildi.

eset smart security 4 kullanıyorum taratmama rağmen hiç tepki vermedi rezalet ne yapmalıyım

Eset Smart Security 4 helal beaa :thumbup: GÜMMM :biggrin::001_wub:

eset smart security kullanıcaksın.. mcafee kaspersky ve norton gibi performans düşürücü yazılımlar koruma sağlıyabilir.. ancak performasınızdan çalınıcak.. ayrıyetten windows XP kullananlar için öneriyorum.. ancak bi vistada kaspersky yada norton kullanana çok gülerim.. :)

Geri