arkadaşlar bir akıl verin

plumber

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim acilen bir araç almam gerek iş için yakıtta cimri 30000 tl ye kadar ne alabilirim araç kapalı van tarzı olmamalı ama doblo kango fiorino tarzı binek de olabilir yakıtta cimri olması dizel olabilir en önemli husus engin tecrubesi olan arkadaşlarına şimdiden teşekkür ediyorum

30.000 TL'ye alabileceğin o kadar çok araç var ki. Bence parçası ucuz, bakım maliyetleri-yakıtı düşük ve performansı iyi bir araç alman önemli. Fiorino öneririm, illa ki 30 bin tl olması şart değil dersen 1.3 multijet doblo olabilir, 17-18 bin TL'ye çok temizleri var, onlardan bakabilirsin.

hocam yakıtta cimri olan en iyi bildiğim fiat ın araçları şu anda ama doblo tarzında değil de binek tarzda araç olması şartı var benim için ayrıca fiat olması da çok şart değil başka marka modeller de olabilir yalnız 2007 model üzeri olması gerekiyor o bakımdan 30000 demiştim ilginize teşekkür ederim

Binek mi ? Ticari mi düşünüyorsun tam anlayamadım ama binekte olsa ticari de olsa sıfırdan şaşma derim ve sana binek araç olarak düşünüyorsan geçenlerde aldığım ve inanılmaz memnun olduğum Hyundai Getz'i öneririm. Araç klasmanındaki arabalardan hem kat kat güçlü hem az yakıyor. 1.5 CRDİ 88 Hp. Ve çoğu kişi inanmıyor ama araç tamı tamına 1275 kilo. Normalde bu segmentteki en ağır araçlar 1100 kilo. Araç şehirler arası sakin sürüşte 14 kuruşa kadar düşüyor. Şehir içinde pedala ne kadar dokunursan o kadar yakıyor. Ben 100 km'de 6 lt yakıyorum. Ama biraz hızlı kullandığımdan olsa gerek. 5.4 ü gören arkadaşlarım var. Kaskosuyla beraber 27.000 liraya mal oldu. Verdiğim paraya değdi ama. Araç hem spor görünümlü. Hem aile aracı. Hem az yakıyor. Hemde çok güçlü bir motoru var.

Valla binek dersen Clio Symbol derim sana. Sıfırını, dizelini ve en dolusunu 33.800 TL'ye alabilirsin, unutma ki Symbol Türkiye'de çok tercih edilen dizel, motoru kendini kanıtlamış, en az yakanlar içinde en çok tutulan. Ayrıca bagajı da çok büyük. İşini görür.

Valla binek dersen Clio Symbol derim sana. Sıfırını, dizelini ve en dolusunu 33.800 TL'ye alabilirsin, unutma ki Symbol Türkiye'de çok tercih edilen dizel, motoru kendini kanıtlamış, en az yakanlar içinde en çok tutulan. Ayrıca bagajı da çok büyük. İşini görür.

Kardeşim bu zamana kadar hep renault alıyorduk. Symbolunu de kullandım Fluance'sini de Megane 2 sini de. Gelelim Symbol olayına. Bir araba nasıl oluyorda hem aile arabası olup, hem kocaman bir bagaja sahip olup, Hem DİZEL olup. 980 kilo olabiliyor anlamış değilim. Dizel motor benzin motoruna göre daha ağır olur. Ama symbolde hemen hemen aynı. Araçta denge çubukları yok vede 980 kilo. Kullandım biliyorum getzle 120-140km hızla rahatça ve güvenle girdiğim hafif virajlarda symbol 90-100 km süratle yerden kesiliyor. Ataklığına çevikliğine bagajına sözüm yok. Ama araba çok hafif ve uzun yolda güven vermiyor insana. Az bir süratlenince direksiyon elinde tüy gibi kalıyor ve araba hafifliğinden ötürü asfaltta bir o yana bir bu yana geziyor daha doğrusu asfaltın üzerinde uçuyor.

Caddy süper bir araç, otobanda çoğu aracı tokatlayacak kadar seri, nefis bir motora ve ağırlığa sahip. Ancak gel gelelim parçaları ve bakım maliyetleri çok tuzlu gerçekten. Sen en iyisi kendi bildiğini yap hacı :)

Fiorino al bence. hem görünüş olarak hemde yakıt olarak güzel bir araç. fiyatı da çok uygun. Performans olarakta yarışa katılacak değilsin. şehir içi kullanım için 10 numara.

herkeze ayrıca teşekkür ederim araç binek tarzı ticari araç olması gerekiyor bu araçla yolcu nakli yapacağım benim için önemli olan hususlar servis ücretlerinin düşük olması bagaj hacminin yeterli seviyede olması vs dolayısıyle fiorino cok cazip kalıyor bu durumda getz e gelince aslında aklımdaki tek araba getz idi ama aracın tipi dolayısıyle küçük olmasından yolcu naklinde kullanacağım firma istemiyor clio da tipik ticari taksi sınıfında olduğundan biraz soğuk bakılıyor bir fiorinoyu sordum cok cazip bekıldı özellikle de şehir dışı tatilcileri taşıma bakımından bu 3 araç (getz, clio, ve fiorino) dışında az yakan daha gösterişli servis maliyetleri düşük olan bir araç tavsiyesi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum herkeze ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim son olarak fiorino nun segmentinde nemo ve bipper nasıldır bilgisi olan arkadaşların yorumlarını beklıyorum
saygılar

yok be usta hiç fazla uğraşma git fiorino al inanılmaz az yakıyor

Geri