ARP Saldiri

astan_42

New member
Reaction score
0
not 32 de giderek artan ARP zehirlemesi girişimi uyarıları olmaya başladı internnette aradığım zaman ARP Saldiri olduğunu öğrendim ama pek anlaşılır bi kaynağa raslayamadım
benim öğrenmek istediğim saldırgan web üzerindenmi saldırıyor yoksa yakın çevredenmi
saldırgan bununla neyi amaçlıyor yani internette girdiğimiz şifreler vs görebiliyormu

şimdiden teşekkürler

Muhtemelen intra netten yani yerel ağdan bir saldırı var.

açıklama için teşekkürler ama bu saldırının amacı ne içine sızmamı yoksa benim webdeki hareketlerimi izlemekmi

İkisi için de kullanmak mümkün ağ konusunda daha deneyimli arkadaşlar forumda vardır muhakkak.
Benim bu konudaki bilgim son derece yetersiz.
Ancak man inthe middle saldırısı tarzı bir şeyler yapılmaya çalışılıyor olabilir. SSL olmayan hiçbirşeye gücenme msn tarzı açıktan iletişim yapan programlarının ciddi bir şekilde dinleniyor olduğunu kabulet.
Mümkünse tüm iltişimini kriptola.
Hedef küçültmek ve nokta atışı saldırılardan kaçınmak için (senin özel olarak hedef alındığını farz ediyorum)
Bilgisayarın ara ara ağ bağlantı kablosunu sök ve mac adresi klonlama yolu ile mac adresini değiştir.
Kablosuz ağ kullanıyorsan mac değiştirmek için bunu destekleyen birt ağ kartına ihtiyacın olacaktır.

Dediğim gibi ben bu işlerden çok da anlamam üztadlardan uygun bir başlıkla yardım iste.
Özellikle ağın ile ilgili bilgi verirsen daha iyi yardım edebilirler.

öncelikle bilgilerin için çok teşekkür ederim kablosuz ağ kullanıyorum ortak alan ağı

Senin ile aynı uyarıları alan var mı?
Yani Hedef SEN misin sadece?
Eğer sensen mac klonlama destekleyen bir tane usb kablosuz ağ adaptörü bul.
Hangisi dersen bilmiyorum ama sanırım backtrack (bir nevi kablosuz ağ güvenliği sınama programı diyebiliriz) destekler diye satılanlar destekliyorlardır. belki de kullandığın ağ kartının bile mac değiştirme özelliği olabilir şans işi.

Ama bence forumdan anlayan birilerini bul benim bilgim bu konularda çok sınırlı sadece kaçıp saklanacak kadar.

uyarılarınızı dikkate alacağım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Size tavsiyem sistemi sağlama almak adına Zone Alarm yada Comodo gibi firewall programı kullanmanız.

valla o seref....lerin iP sini alirsaniz (Neo trace) ile Ping leyin internete giremesinler bol bol ping sinyallleri gönderin günlerce internete giremesinler belkide ise yarar ..

Geri