Artık bu şifreler yasak!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Eğer siz de Hotmail hesabınızda bu şifreleri kullanıyorsanız Microsoft'un size kötü bir sürprizi var.

Microsoft yeni üye olan kullanıcıların "123456" gibi kolay şifreler kullanmasına izin vermiyor.

Microsoftun e-posta servisi çok kullanılan "123456" gibi kombinasyonlarla birlikte "ilovecats" gibi çok kullanılan şifrelerin de kullanımını yasakladı. Ars Technica'ya göre bu gibi şifreleri kullanan eski kullanıcıların da şifrelerini değiştirmeleri gerekecek.

Microsoft, hesapların hack'lenmesinin önüne geçebilmek için de bir program geliştirdiği biliniyor. Başka kullanıcıların "Arkadaşım hacklendi" diyerek başvurabileceği bu sistem sayesinde kullanıcılar kaybettikleri hesaplarını geri alabilecekler.

Kaynak

Microsoftun şifremizi bilmiyor olması gerekmiyor mu?
GEREKİYOR!
Pekii bizim şifremizin kolay bir şifre olduğunu nereden bilecek?
Eğer işini doğru yapıyor olsa eski kullanıcıların şifrelerine bir şey diyememesi gerekiyordu.
velhasılı aslında büyük gaf yapmış microsofttaki sivri akıllılar.
Hoş adamlar bilgisayarımıza girmek gönderdiğimiz ve aldığımız bilgileri bizden habersiz manüple etmek için utanmadan patent aldıktan sonra bu da normal...

:D anormal bır dusunce tarzı aslında mıcrosoft olsun dıger sıteler olsun sıfremızı koydugumuz hepsı bılıyor adam mutlaka bakıyordur bakmıyorum dıyen yokdur. Bende olsam bende bakarım.

:D anormal bır dusunce tarzı aslında mıcrosoft olsun dıger sıteler olsun sıfremızı koydugumuz hepsı bılıyor adam mutlaka bakıyordur bakmıyorum dıyen yokdur. Bende olsam bende bakarım.

Allahtan bankacı falan değilsin
Yoksa kredi kartlarının şifrelerine falanda bakardın mazallah :):)

Ben bakmıyorum ve bakamıyorum. Normal düzgün sitelerin hiç biri de parolanızın ne olduğunu bilmiyor.
Neden mi?
Şifrelerin hash değerlerinin saklanması prosedürünü hiçbir adam gibi site yöneticisi zayıflatacak şekilde değiştirmez.
Böyle olunca ne oluyor Database e baktığı zaman site yöneticisi şifrenin hash değerini görür ancak şifrenin ne olduğunu bilmez bilez.
Kırmak mümkün mü mümkün ama zaman alır....
Velhasılı bilerek kaydedilen şifrelerin açık olarak yada kolay kırılır şekilde hash lenmiş şekilde saklanması doğru değildir ve serverin sahibinin bile normalde parolaları görememesi gerekir.
Microsoft tabi ki güvenliğmizi hiçe sayıyor.
Muhtemelen birileri kullanıcı parolalarının olduğu database i indiragandi yaptığı için ve microsoft da güvenilmez bir firma olduğu için yeni şifre değiştirme prosedürleri üzerinde uğraşıp duruyorlar.

Geri