Asura’s Wrath İncelemesi (PS3)[Haber]

W.PiTToN

W.C.ConsuAllen
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
19,043
Reaction score
0
Puanları
0
asuras-wrath-475x296.jpg

Japonya’da anime kültürü fazlasıyla gelişmiş durumda, bilenler bilir. Tahminimce CyberConnect2′nun eline fena sayılmayan bir anime senaryosu geçmiş ve onlar da bu kadar anime bolluğunda, bu alana girmek yerine, bu senaryonun oyununu yapmayı yeğlemişler. Heavy Rain için etkileşimli sinema tabiri kullanılmıştı, çünkü oyun doğrusu pek de oyuna benzemiyordu. Asura’s Wrath için de, etkileşimli anime tabirini kullansak daha yerinde olacaktır. Ara video ağırlıklı, zaman zaman sizin bazı tuşlara bastığınız, tıpkı anime serileri gibi bölüm bölüm ilerleyen ve sık sık ekranda “to be continued” yazısını görebileceğiniz bir yapım Asura’s Wrath. Aşağı yukarı 7 saat boyunca Oyunun içinde olmaktan ziyade olanı biteni izliyorsunuz. Bu durum beni pek sıkmasa da, bazı oyuncuları fazlasıyla sıkabilecektir, bunu baştan söyleyeyim.
asuras-wrath.-04-475x267.jpg


ASURA’NIN ÖFKESİ HERKESİ YUTACAK

Asura’s Wrath, kısaca Asura adındaki ‘demigod’ın intikamını konu alıyor. Ne olup bittiğini ise oyunu oynayarak görebilirsiniz. Oyunda Japonca ve İngilizce diyalog seçenekleri mevcut. Animelere alışmış bir bünyeniz var, oyunu Japonca ses, İngilizce alt yazı ile de oynayabilirsiniz, ancak İngilizce seslendirme ekibinin de oldukça iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Özellikle Asura’yı seslendiren Liam O’Brian karizmatik sesiyle gerçekten Asura’ya ruh katmış. Arka fonda zaman zaman çalan Vahşi Batı filmlerinden fırlama müzikler ile Japon animelerindeki dramatik müziklerin başarıyla harmanlanması da oyunu seyrederken oynarken atmosferin sizi yakalamasını sağlıyor.
Oynanış mekanikleri olarak Asura’s Wrath’ta sürekli aynı şeyleri yaptığımızı söyleyebiliriz, en azıyla oyunun içinde aktif olduğumuz anlarda. Sağlık barımızın altındaki barı doldurana kadar gelen düşmanları dövüyoruz ve ardından ekranda RT tuşuna basmamız yönünde bir uyarı çıkıyor ve tuşa basarak Asura’nın bitirici saldırısını yapmasını sağlıyoruz ardından sonraki aşamaya geçiyoruz, ki bu aşama muhtemelen uzun bir ara video oluyor, tabii ara videolarda da tuşlara basıyoruz. Yalnız Heavy Rain’de karakterimiz ölebiliyor ve oyunun seyri değişiyordu. Asura’s Wrath’da ise başarısız olursanız ‘Game Over’ oluyor ve oyuna yeni baştan başlıyorsunuz. Oyun bu yönüyle olumsuz anlamda Heavy Rain’den ayrılıyor. Yapımcılar muhtemelen oyunu geliştirirken kendilerine Heavy Rain’i örnek almışlar, keşke senaryo etkileşimi yönüyle de Heavy Rain’i örnek alsalarmış.
asuras-wrath.-02-475x267.jpg

Karakterler bir animeyi izlenebilir kılar, gerçi aynı şey oyunlar için de geçerlidir. Karşımızda bir anime/oyun kırması yapım olunca, yapımcıların önümüze sağlam karakterler sunmaları da kaçınılmaz oluyor. Neyse ki CyberConnect2 bunu başarmış. Orta seviye bir anime takipçisi iseniz Asura’s Wrath’ta ünlü animelerden izler de görebilirsiniz. Evvela karakterlerin her biri ayrı bir karizma, ancak favorim tıpkı Bleach’teki Kenpachi gibi dövüş tutkunu olan Augus oldu. Kendine has tarzıyla bana göre oyunda Asura’nın bile önüne geçmeyi başarıyor. Oyundaki savaşlar ise Dragon Ball Z’teki gibi destansı bir havada geçiyor. Gerçi elimizin altındaki savaşçı bir Goku etmese de, yine de savaş sahneleri oldukça renkli ve başarılı bir şekilde oyunda yer almış. Ayrıca dikkatli gözler oyunda Kyuubi Naruto’dan da izler görebilirler.
asuras-wrath.-01-475x266.jpg

Normalde çoğu oyuncu için grafikler önemli değildir. Ancak buna rağmen bazı oyunların o kadar kötü grafikleri oluyor ki, oyun yüzüne bakılmayacak bir şekilde karşımıza çıkıyor. Asura’s Wrath’ın grafikleri ise pek fazla parlak olmasa da, fazla kötü görünmüyor. Yalnızca karakter modellemelerindeki kaplamalar biraz göze batıyor. Zaten oyunun büyük bir bölümünün ara videolardan oluştuğunu düşündüğünüzde Asura’s Wrath’ta Crysis görselleri olmasa da olur diyebilirsiniz. Oyundaki ışıklandırmaların ise oldukça iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Yapımcılar görseller konusunda dengeli bir strateji izlemişler. Patlama ve diğer ışık efektleri önemli olduğu için yapımcılar bu noktalara daha fazla ilgi göstermişler, çevre ve karakter modellemelerini ise görece daha az ilgiyle hazırlamışlar, ancak sunulan dünyanın başarılı olduğu da ayrı bir gerçek.
SON SÖZLER

Bir oyunda ne arıyorsunuz? Asura’s Wrath’ı oynamadan önce kendinize bu soruyu sormanız şart. Öncelikle Asura’s Wrath Heavy Rain gibi tekrardan oynanabilirliği yüksek bir yapım değil. Ayrıca oyunun içinde pek fazla aktif halde değilsiniz, bir nevi zaman zaman müdahale edebildiğiniz bölüm bölüm bir anime izliyor gibisiniz. Hatta şu sıralar izleyecek iyi bir anime bulamıyorsanız, Asura’s Wrath bu sıkıntınızı giderebilecek bir yapım. Oyun olarak ise, karşımızdaki yapımın ne kadar oyun olduğu tartışmasını bir kenara bırakırsak, Asura’s Wrath benim bildiğim ülkemiz oyuncu profiline pek de hitap etmeyen bir yapım gibi geliyor. Hangi oyuncu elinde gamepad yedi saatin yaklaşık altı saati boyunca bir şey yapmadan durmak ister ki?
 
Geri
Üst