Atatürkçülük bu mu

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
Atatürkçülük bu mu

Başkası anlatsa inanmakta zorlanırdım ama kendim izledim.

CHP Grup Başkanvekili şöyle diyordu dünkü Meclis oturumunda.

“Sabah tıraş olurken TRT 3’ü dinliyordum, spiker yayına keyifli bir sabah dileyerek başladı... Böyle bir günde keyifli sabah olur mu?”

“Böyle bir gün” dediği Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün yetmiş birinci ölüm yıldönümü olan 10 Kasım günüydü.

Bu milletvekili “sol” bir geçmişi olan, araştırmalar yapmış, kitaplar yazmış biri.

Bir klasik müzik kanalının spikerinin dinleyicilerine “keyifli” bir sabah dilemesini kınıyor çünkü 10 Kasımlarda hep birlikte acı çekmesi gerekiyor bu ülkenin.

Her 10 Kasım gününü donduracağız hayatımızda, o gün gülmeyeceğiz, eğlenmeyeceğiz, sevişmeyeceğiz, fıkra anlatmayacağız, şaka yapmayacağız, bir müzik parçasını “keyifle” dinlemeyeceğiz.

Muhalefet partisinin halkına önerdiği bu.

Bunun, hayatta bir karşılığı var mı?

İnsanlar gerçekten bir ölümün 71. yıldönümünde, o ölümün ilk günündeki acıyı aynen duyarak yaşayabilirler mi?

Yeryüzünde, “tarihî” bir liderinin ölümünün 71. yıldönümünde “yas” tutan bir ülke biliyor musunuz?

Ben böyle bir ülke bilmiyorum, bilen varsa bana söylesin.

Böyle bir şey sadece Türkiye’de yaşanıyorsa, bunun bir nedeni olmalı.

İngilizleri ülkesinden savaşarak çıkaran ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk başkanı olan General Washington’ın Amerikan tarihindeki önemi Atatürk’ün Türkiye tarihindeki öneminden az mıdır?

Azsa, niye az?

Az değilse, niye Amerikalılar ölüm yıldönümlerinde “yas” tutmuyorlar da bize “keyifli” müzik dinlemek bile yasak oluyor?

Amerikalılar çok mu nankör?

Sanırım fark, bu liderlerin tarihteki önemlerinin farklılığından kaynaklanmıyor.

Fark, bu liderlerin “geçmişteki” değil “bugünkü” öneminden doğuyor.

Amerika’da hiç kimse Washington’ı “bugünkü” siyasi tartışmalarda “kendi görüşünü” savunmak için kullanmaz ama Türkiye’de bir kısım insan “kendi görüşlerini” Atatürk’ün arkasına saklanarak savunmak ister.

Atatürk’ü “tarihî bir lider” kimliğinden çıkarır, onu günlük bir politikanın bir parçası haline getirir.

Ama bunu yaparken bir şeyi unutur.

Siyaset, tartışmak demektir, Atatürk’ü “günlük siyasetin” parçası haline getirdiğinizde onu da günlük tartışmaların bir parçası yaparsınız.

Ya da hem Atatürk’ü siyasete sokar hem de onun “tartışılmasını” yasaklamaya çalışırsınız.

O zaman, Atatürk’ü “tabulaştırmak”, “insanüstü” bir varlık haline getirmek, ona neredeyse “kutsal biri” muamelesi yapmak zorunda kalırsınız.

Atatürk, “kutsal” biri mi?

“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen birini beğeniyorsanız, seviyorsanız, onun çok önemli olduğuna inanıyorsanız, onun düşüncelerini kendinize “mihmandar” seçiyorsanız, “ilimin en hakiki yol gösterici” olduğuna da inanmak zorundasınız.

İlimde, “kutsallığın” yeri var mı?

Atatürk’ü “kutsallaştırmaya” çalışanlar ya onun ne dediğini bilmiyorlar ya da ciddi bir çarpıtmayla onu kendilerine siyasi bir kalkan yapmaya uğraşıyorlar.

Ben, ikincisinin daha muhtemel olduğunu düşünüyorum.

Asla Atatürk’e “ilimin” ışığında bakmıyorlar.

Çünkü Atatürk, kendi “fikirlerinin” yetmediği noktada onlara “destek” olacak, onları eleştirilerden koruyacak “kutsal” bir muska onlar için.

Parlamento’da, Kürt açılımının ya da demokratik açılımın Atatürk’ün ölüm yıldönümünde konuşulamayacağını söyledi muhalefet partileri.

Neyi Atatürk’e saygısızlık olarak gördüler?

Yirmi beş yıllık savaşı bitirecek olan “Kürt açılımı” acaba “yurtta sulh” ilkesine hangi noktada aykırı?

Ben Atatürkçü değilim, onun zamanında yaşamış olsaydım herhalde onu ve arkadaşlarını değil, “demokrasi” isteyen grubun fikirlerini kendime yakın bulurdum.

Ama Atatürk’ün “tarihî bir lider” olarak gereken saygıyı görmesini, tarihî gerçekler ışığında değerlendirilmesini, hatalarının belli bir saygı çerçevesinde tartışılmasını isterim.

Türkiye’yi acı çekmekten kurtaracak çok önemli bir “barış açılımını” Atatürk’ün adıyla engellemeye çalışmak bana pek “saygılı” bir davranış gibi gözükmüyor.

Eğer “barış” konusunda fikirleriniz varsa söyleyin hep birlikte dinleyelim ama kendi fikirsizliğinize onu alet etmeyin bence.

Siz onun adını böyle kullandığınızda Atatürk’ü, hiçbir fikri olmayan, her değişime karşı çıkan, saçma sapan demagojilerle vakit geçiren bir insan grubuyla “özdeşleştirmeye” kalkıyorsunuz.

Unutmayın ki adının arkasına saklanmaya çalıştığınız insanın pek çok hatası vardı ama hiçbir zaman sizinki gibi çaresiz bir ucuzluğun adamı olmadı, fikirlerini söylerken kimsenin arkasına saklanmadı.

Kendi fikrini kendisi gibi söyledi.

peki Atatürkçülük hala dağda askerine kurşun sıkanlara hak tanımakmıdır?
dağda domuz gibi yaşayıp askeri öldüren soysuzları dağdan inerken havai fişeklerlemi karşılamaktır?

Atatürk olmasaydı eşinin, sevgilin vs. koynunda olabileceğinimi sanıyordun.

Atatürk'e bağlılığı kutsallaştırma olarak nitelendiriyorsan benim için Allah'tan sonraki 2.kutsal varlıktır....

"Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geri kalan herşeyi Atatürk'e..."

peki Atatürkçülük hala dağda askerine kurşun sıkanlara hak tanımakmıdır?
dağda domuz gibi yaşayıp askeri öldüren soysuzları dağdan inerken havai fişeklerlemi karşılamaktır?

"Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geri kalan herşeyi Atatürk'e..."

Senin zihniyetine göre aşağıdaki fotoğraflara bakınca Atatürk'e vatan haini yakıştırması yapmamız lazım. Öyle Ya ; Daha üçbeş yıl öncesine kadar Ülkemizi işgal etmiş yüzbinlerce vatandaşımızı katleşmiş olan İngilizlerin Kralı 5. Edward Türkiyeye geldiğinde onu krallar gibi karşılayıp onuruna Dolmabahçe sarayında Yemek vermiştir. Karşılığında İngiliz kralı Atatürk'e övgü dolu sözler sarfetmiştir.

2937jwy.jpg

slidde.jpg

İşte Anlayamadığınız şey Bu. Bize kurşun sıkmış bir kimse yada milleti sonsuza kadar lanetlemek ve onları düşman görmek Atatürkün kitabında yazmazdı. Savaş zamanındaki düşman Barış zamanında dost olabilirdi. Bu kavram sizin kitabınızda malesef yok. Çünkü Silahımı bıraktım geldim artık barış olsun diyen insanlara dahi hala terörist gözüyle bakıyorsunuz. Onları karşılayanların hala hükümet yanlıları olduğunu sanıp , gerçekleri görmemekte direniyorsunuz. Velev ki ; Cumhurbaşkanı nezdinde karşılama yapılsa Atatürk'ün ingiliz kralını karşılamasından başka bir anlam ifade etmeyecekti. Lakin siz o zaman Cumhurbaşkanını Vatan Hainliği ile suçlayacaktınız.

sernarrow için Atatürk 2 . kutsal varlık olabilir fakat bir insanı kutsallaştırmak ona taparcasına hareketler yapmamak lazım..unutmamalıyız ki bu kıymetsiz dünya efendimizin hürmetine yaratılmıştır.. Uyanın artık Atatürk bu ülkeyi stratejisi ve azmiyle halkı kenetleyerek düşmandan temizledi.. bundan sonaki hayatınızda bu yaptıklarımı unutmayıp ömrünüz yettiğince bana tapın demedi.. elbetteki yapılanları unutmayalım... Ama Bizim misyonumuz bu ülkeyi kalkındırmak yararlı şeylerle uğraşmak.. Boş beleş kavgalarla günü geçirmek değil

sernarrow için Atatürk 2 . kutsal varlık olabilir fakat bir insanı kutsallaştırmak ona taparcasına hareketler yapmamak lazım..unutmamalıyız ki bu kıymetsiz dünya efendimizin hürmetine yaratılmıştır.. Uyanın artık Atatürk bu ülkeyi stratejisi ve azmiyle halkı kenetleyerek düşmandan temizledi.. bundan sonaki hayatınızda bu yaptıklarımı unutmayıp ömrünüz yettiğince bana tapın demedi.. elbetteki yapılanları unutmayalım... Ama Bizim misyonumuz bu ülkeyi kalkındırmak yararlı şeylerle uğraşmak.. Boş beleş kavgalarla günü geçirmek değil

özetlicek olursak ..

İngiliz kralı ile imralı canisini aynı kefeye konan kişiden Atatürk yorumumu beklenir?
Olursada ancak bu kadar olur :)

İngiliz kralı ile imralı canisini aynı kefeye konan kişiden Atatürk yorumumu beklenir?

Aponun İmralıya Hangi İktidar Zamanında Geldiğini Unuttun Galiba,
O İktidar Zamanında Anayasada İdam Vardı,
Sallamada Sınır Yok.

CHP'ye Yüklenenler'e Bakar mısınız..=))

Müslüman gibi Görünüp AKP Yandaş'ı (%80'i Ateist Bir Grup..=) Dinleri Beni İlgilendirmez Ama Kendini Müslüman Diye Tanımlayanların Grubu o Yüzden :goz:)

Sen Kendine Bak Önce... Atatürk Deyip Onun Gençliğe Hitabesini Değiştiren.... Desteklediğin Zihniyet Bu Ülkeyi Bölme Parçalama... Laikliğe Karşıt Eylemle Suçlu... Yani Vatan İhanet'le....

Önce CHP'ye Atatürk'ün Arkasına Saklanmakla Suçlayacağına Kendi Zihniyetini Eleştir Ondan Sonra Konuş... :goz:

Düşman düşmandır. Düşmanın dili dini ırkı olmaz. Ülkemizi işgal ettiğinde İngiliz kralı düşmanımız değilmiydi..?

Sallamada Sınır Yok.

Biz sallamayız,okur ve ona göre yorum yaparız.
İmralı yolunun nasıl açıldığını,bu yolun açılışında şimdiki cumbabanın refah partisinde oynadığı rolün ve attığı imzaların nasıl etkili olduğunu sen okumamışsın ve demek ki
asıl sallamada sınır tanımayanlar grubuna dahil olanda sensin.

Anayasada idam olmadan önce, çok sevdiğiniz AB uyum yasalarının hazırlanması idamın nasıl engelllendiğinin birer göstergesidir.
Yoksa elin gavuru verirmiydi imralı canisini elimize?

Önce kılıfını uydur,sonra teslim et....

Daha senaryoyu okumaktan acizsiniz,birde meleketi kurtaracaksınız!!!
Ama haklısınız..Memleket haritası akp nin gözünde abd den gelen okyanus ötesi emirlerle çizildiği için sizde haklısınız.

Bu memlekette ölümünden bu yana hep Atatürk istismarı yapıldığı bir gerçektir.Sıkışan hep Atatürk'e sarılmıştır.Ancak bu sarılmaların çoğu çıkar sağlamak amacından başka bir şey değildir.
Kurduğu düzenin idame edilmesine ayak uyduramayanlar her daim karşı geldikleri görüşlerinde,millete DİN simsarlığı yapmaya çalışmışlar,ama oynanan oyun tutmayınca işi etnik kimliğe dönüştürmüşlerdir.
Kurtarıcıdır zihniyetinden ziyade ÖNDER kimliği öne çıkıncaya kadar bu oyunlar sürüp gidecektir.
Yas tutmanın değişen dünya düzeninden ziyade,dinimizin yasakladığı bir olgu olması senelerdir göz ardı edilmesine rağmen,yinede ölüm yıldönümlerinde zil takıp oynamanın ne kadar abes kaçacağının farkında olduğumuz zaman bir şeyler değişmiş demektir.

Herkesin hayalinde,gönlünde ve aklında farklı bir Atatürk olması,Gazi'nin dehasından kaynaklanmaktadır.Ancak,
yeni dünya düzeninde süpergüç tabiri ile anılan bir devlet lideri ile çapulcubaşının aynı kefeye konularak yorumlanması hazmedilir bir durum olamaz.
İngiliz,fransız,italyan,yunan vs. bu tanımlı devletleri genişletebiliriz.Hepsi vatanımız üzerinde hak iddia eden düşman devletler olmasına rağmen,sonuçta birer devlettir ve siyasi,ticari ilişkilerimiz mevcuttur.Ve bu bağlamda;
kişileri devlet temsilcileri olarak kabul ettiğimizde çapulcubaşının sözde hayali olan bir devleti şimdiden kabul etmiş sayılırsınız yada;
İngiliz kralını karşılayan Atatürk'e hain kimliğini yapıştırmış olursunuz ki,bu daha vahimdir.

Önce devletler arası hukuku okuyun,
sonra guguk yorumlarınıza devam edersiniz.

Not:Alıntı yaparak işi kişiselleştirme....Sadece cevap hakkımı kullandım.

Düşman düşmandır. Düşmanın dili dini ırkı olmaz. Ülkemizi işgal ettiğinde İngiliz kralı düşmanımız değilmiydi..?

yukarıdaki cevabım senin içinde geçerlidir.İyi forumlar

yeni dünya düzeninde süpergüç tabiri ile anılan bir devlet lideri ile çapulcubaşının aynı kefeye konularak yorumlanması hazmedilir bir durum olamaz.
İngiliz,fransız,italyan,yunan vs. bu tanımlı devletleri genişletebiliriz.Hepsi vatanımız üzerinde hak iddia eden düşman devletler olmasına rağmen,sonuçta birer devlettir ve siyasi,ticari ilişkilerimiz mevcuttur.Ve bu bağlamda;
kişileri devlet temsilcileri olarak kabul ettiğimizde çapulcubaşının sözde hayali olan bir devleti şimdiden kabul etmiş sayılırsınız yada;
İngiliz kralını karşılayan Atatürk'e hain kimliğini yapıştırmış olursunuz ki,bu daha vahimdir.

Önce devletler arası hukuku okuyun,
sonra guguk yorumlarınıza devam edersiniz.

Artık düşmanlarımızıda kategorilere ayıracağız. Eğer sözkonusu millet süper güç ise Kesinlikle dostumuzdur. Neden çünkü ticari ilişkilerimiz var. Çıkarlarımız var. o ülkeye düşman denmez . Ayıptır adamlar zengin. Sözsahibi. İşte bu zihniyet yıllardır Ülkemizi boynu bükük bıraktı. Bir İsrail'e " ONE MİNUTE " demek için 70-80 yıl bekledik. Ama Suriyeyle her zaman kanlı bıçaklıydık. Sebep açlıktan nefesi kokuyordu çünkü. ABD ne derse oydu Neden. Dünyanın süper gücüydü çünkü. ABD'nin lafı üzerine laf edemezdik. Bir amerikan büyükelçisi yerigeldiğinde Türk Hükümetini fırçalayabilirdi. Buna hakkı vardı. Adamın ülkesi zengin.....

Güzel Kardeşim Benim Ülkemin insanları bu korkulardan arınalı 5-6 yıl oldu ama görmemekte direniyorsun.

şu noktada savunduğumuz aynı yaratılmış için tartışmaya luzum yoktur

10 kasım atatürkün ölüm yıldönümüdür illa yas tutacak değiliz önemli olan izinden gidiyormuyuz o asıl amacımız olmalı

eline sağlık güzel cevap vermissin , apoyu bir zamanlar asmayanlar atatürkçüyüz diye bas bas bağırıyor.Atatürkçü olsaydın kanun da buna el veriyor iken ASARDIN,

Atatürkçülük; bence insanın kendine yakışanı giymesidir...

atatürkçülük bu mu, atatürkçülük şu mu..

bu ne ya...

atatürk ve onun düşünceleri kimsenin tekelinde değildir arkadaşlar, ve kimse de onlar gibi düşünmek zorunda da değildir...

ben atatürkçülükten bunu anlıyorum ve herkes de bunu anlamak zorunda dayatması faşizm den başka bişey değildir...

rahat bırakın atayı artık alet etmeyin iğrenç emellerinize...

ata öldü gitti hala üzerinden nemalanmak isteyenler eksilmedi...

ne adammış be sizi gördükçe ne kadar büyük olduğunu birkez daha anlıyorum...

Bu gün Atatürkçüyüz palavrası sıkanlar ın geçmşde Atatürk resimlerini devlet dairelerinden nasıl silmeye çalıştıklarını iyi biliriz

Senin zihniyetine göre aşağıdaki fotoğraflara bakınca Atatürk'e vatan haini yakıştırması yapmamız lazım. Öyle Ya ; Daha üçbeş yıl öncesine kadar Ülkemizi işgal etmiş yüzbinlerce vatandaşımızı katleşmiş olan İngilizlerin Kralı 5. Edward Türkiyeye geldiğinde onu krallar gibi karşılayıp onuruna Dolmabahçe sarayında Yemek vermiştir. Karşılığında İngiliz kralı Atatürk'e övgü dolu sözler sarfetmiştir.

2937jwy.jpg

slidde.jpg

İşte Anlayamadığınız şey Bu. Bize kurşun sıkmış bir kimse yada milleti sonsuza kadar lanetlemek ve onları düşman görmek Atatürkün kitabında yazmazdı. Savaş zamanındaki düşman Barış zamanında dost olabilirdi. Bu kavram sizin kitabınızda malesef yok. Çünkü Silahımı bıraktım geldim artık barış olsun diyen insanlara dahi hala terörist gözüyle bakıyorsunuz. Onları karşılayanların hala hükümet yanlıları olduğunu sanıp , gerçekleri görmemekte direniyorsunuz. Velev ki ; Cumhurbaşkanı nezdinde karşılama yapılsa Atatürk'ün ingiliz kralını karşılamasından başka bir anlam ifade etmeyecekti. Lakin siz o zaman Cumhurbaşkanını Vatan Hainliği ile suçlayacaktınız.

ingilizlerle hala savasırken mi yapmıs Atatürk bunu yoksa Türk ordusu savaş dönemini bitirdikten sonra mı?

ingiltere ülkesinin kralı ile dagdaki terörist diplomatik anlamda senin gözünde aynı mı?aynıysa diplomasi ile ilgili bir daha yorum yapmamanı dilerim

onları karsılayanlar hükümet yanlıları degil diyorsun, o karsılama "şöleni" hükümetin sayesinde oldu, şimdi sen nasıl oldu ordakiler hükümet yanlısımıydı dtplilerdi diyeceksin muhtemelen. eger hükümet adam gibi hükümet olsaydı o teröristleri askeri araclarla sınırdan alıp asker gözetiminde diyarbakırdaki nobetci mahkemeye cıkatsaydı bu olaylar olur muydu?sen hem sınıra savcını hakimini gonderip hem de o karnaval havasına izin vereceksin sonra da masum masum ama ordakiler hükümet yanlısı degildi diyeceksin.3 yasındaki cocukları kandırabilirsiniz anca bu palavralarla.

savaş bittikten sonra , antlaşmalar yapıldıktan sonra ülkeye gelen, senin ülkenin de ülkesini tanıdıgı bir kralın karsılanma olayını, hala savastıgın ve tanıdıgın bir ülke bile olmayan ve üstüne üstlük pkk TERÖR örgütü adında bir örgütün(ülke bile degil) 3-4 capulcu teröristini karsılamayla eş degerde tutan mukemmel bir zihniyet ornegiyle karsı karsıyayız.

dünyada ülke liderleri savaslar bittikten sonra ya da savası bitirmek adına savas sırasında bir araya gelirler.

ama hiç bir ülke hala savastıgı hele hele terörist olan bir örgütün 3-5 capulcu teröristine boyle bir karsılama yapmaz, yapamaz.

ama akp yaptı.

helal olsun sözünün arkasında duruyor akp.

durmak yok, ülkeyi satmaya , öcalan yol haritasını takip etmeye devam!

Artık düşmanlarımızıda kategorilere ayıracağız. Eğer sözkonusu millet süper güç ise Kesinlikle dostumuzdur. Neden çünkü ticari ilişkilerimiz var. Çıkarlarımız var. o ülkeye düşman denmez . Ayıptır adamlar zengin. Sözsahibi. İşte bu zihniyet yıllardır Ülkemizi boynu bükük bıraktı. Bir İsrail'e " ONE MİNUTE " demek için 70-80 yıl bekledik. Ama Suriyeyle her zaman kanlı bıçaklıydık. Sebep açlıktan nefesi kokuyordu çünkü. ABD ne derse oydu Neden. Dünyanın süper gücüydü çünkü. ABD'nin lafı üzerine laf edemezdik. Bir amerikan büyükelçisi yerigeldiğinde Türk Hükümetini fırçalayabilirdi. Buna hakkı vardı. Adamın ülkesi zengin.....

Güzel Kardeşim Benim Ülkemin insanları bu korkulardan arınalı 5-6 yıl oldu ama görmemekte direniyorsun.

suriyeye aclıktan nefesi kokuyor diye yüzüne bakmadıgımız falan yok.

bu nasıl bir siyaset bu nasıl bir politika anlayısı, anlamıs degilim.

pkk terör örgütü kamplarının bir kısmı suriyede.

ayrıca bundan daha onemli olan bir su sorunu var aramızda.

sınırda yapılan kacakcılık olayları var.

ona bakarsan azerilerde cok zengin degil ama ilişkilerimiz cok iyiydi bazıları kardeslerimizin bayraklarına saygısızlık edip, ermenistana yaranmaya calısıncaya kadar.

abd ne derse hala o türkiye için, bu hukumet doneminde de degisen bir sey yok. hatta daha fazla.bunun aksini iddia bile edemezsin.

abd nin türkiyeyi istedigi gibi yonlendirmesinin baslangıcı da adnan menderes doneminde baslar. adnan menderes donemini tarihi ve politik acıdan detaylı bir sekilde okuyup incelersen, abd nin türkiye üstünde bu kadar etkili olmasının sebebini anlarsın.

Atatürk iyi bir önderimizdi..Sonuçta her insan gibi oda öldü..
Bunun yerine yas tutmaktansa onun buraktıklarına bakmalıyız..Onu böyle anmalıyız..
Yas tutarak değil...

71 yıl olmuş Hala Atatürk 'ü tartışıyorsunuz Ayıptır ya Siz Sadece " Yurtta Sulh Cihanda Sulh " Diyerek ve " Hayatta En hakiki Mürşit ilimdir " deyip Bilime Katkı yaparak kendimizi geliştirerek Avrupa devletlerini Geçmeliyiz Atatürk de bunu istemiştir ben öldükten sonra 71 yıl sonra tartışmam yapılsın diye istememiştir ! Biz Her Zaman Okuyup Adam olup ülkemize katkı yapıp Fayda sağlamalıyız işin özeti Bu Atatürkçülük işte Budur Onun izinden Gidip O-KU-MAK Ve Aydınlık Bir Türkiye için Eğitim ŞART ! Bırakın da Rahat uyusun Yerin Cennet olsun Ata..!

Geri