Atatürk Sempozyumunda Kriz Çıkaran Söz

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Atatürk sempozyumunda kriz çıkaran söz

Kendisi sarışın bayanlardan hoşlanır, içki içerdi..

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) genel merkezinde Atatürk Sempozyumu düzenlendi. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'e yönelik “Kendisi sarışın bayanlardan hoşlanır, içki içerdi” diyen Prof. Vamık Volkan'a tepki gösterirken “Kendimi ‘Mustafa’ filminde gibi hissettim, bu beni biraz üzdü. Atatürk'ün anlatılacak çok daha başka yönleri var” dedi.

ATATÜRK SEMPOZYUMU

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği himayesinde, İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği Amerika Şubesi (İÜMEZUSA) tarafından düzenlenen, ‘Atatürk'ün Mirası: Bir Milletin Vicdanının Dönüşümü' adlı sempozyuma, Atatürk, Türkiye ve Osmanlı tarihi, sözde Ermeni soykırımı konuları ile ilgili araştırmaları ile bilinen Prof.Dr. Justin McCarthy, Prof.Dr. Arnold Reisman, Doç.Dr. George Gawrych ve Prof. Dr. Vamık Volkan konuşmacı olarak katıldı.

MANEVİ KIZI TEPKİ GÖSTERDİ

Açılış konuşmalarını İÜMEZUSA Başkanı Mehveş Sönmez, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe yaptı. Sempozyuma Atatürk'ün birçok Türk ve Amerikalı izleyicinin yanı sıra, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe de katıldı.

Adatepe, Atatürk'ün aile içi ve kişisel yaşamı, çocukluk dönemi, ilk eğitimi gibi konularda açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Vamık Volkan'ın, Atatürk'e yönelik sözlerine tepki gösterdi. Adatepe, kendisine söz verildiğinde, Atatürk'ün kızı olmaktan son derece gurur duyduğunu anlatırken, “Sayın profesörlerin konuşmalarını dinledim. Çok mutlu oldum. Yalnız Sayın Prof. Volkan’ın konuşmasını dinlerken, kendimi ‘Mustafa’ filminde gibi hissettim biraz. Bu beni biraz üzdü. Çünkü Atatürk'ün anlatılacak çok daha başka yönleri var” diye konuştu.

New York Devlet Üniversitesi (SUNY) öğretim üyelerinden Dr. Umut Uzer'in yönettiği sempozyumda konuşmacılardan Prof. Reisman konuşmasında Atatürk'ün, daha önceleri dinsel baskı nedeniyle gelişemeyen resim, müzik, heykeltraşlık gibi sanat dallarına verdiği verdiği önemi anlattı.

VAMİK VOLKAN NE DEDİ

Prof. Dr. Volkan konuşmasında, Atatürk'ün dedesinin dağlara çıkmış bir eşkıya olduğunu dile getirmişti. Emekli öğretim üyesi ayrıca Atatürk'ün gittiği okulun sahibinin Mustafa Kemal için model insan olduğu ve Şemsi Efendi'nin de Yahudilikten dönme olduğunu dile getirdi. Atatürk'ün annesinin Atatürk'ün nasıl eğitim alması konusunda kararsızlık yaşadığını da vurgulayan Prof. Dr. Vamik, Zübeyir Hanım'ın Mustafa Kemal'in seküler mi yoksa dini eğitim veren okula gitmesi konusunda tereddüt yaşadığına dikkat çekti.

Volkan, nihayetinde Atatürk'ün Şemsi Efendi okuluna yazıldığını ve bu müessesenin sahibini de kendisine hayatı boyunca model insan olarak aldığını vurguladı. Atatürk'ün çocukluk döneminden aldığı eğitime kadar birçok farklı yönlerini dile getiren Volkan, Mustafa Kemal'in Hitler'in tam karşıtı bir lider olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Volkan, annesi öldüğünde Atatürk'ün ağlamadığını ve bunun gerekçesini de Atatürk'ün, "Benim anam vatanımdır. Vatanım hayatta ve öyle de kalacak" dediğini söyledi.

Kaynak

her insan gibi ozellikleri vardır ama bazıkarı ustundur onun icin Atatürk

ama konuya gelirsek sarışın kadın hoşlanması ve icki içmesi normal bir insanda olabilecek şeyler

Arkadaş millet amma meraklı özel hayatına dil uzatmaya.Habertürkte Atatürk mason görüntüsü veriyor.
Herkes ben Atatük'çüyüm diyor amma dil uzatmayıda eksik etmiyor....Ne diyim...

Başarılı bir asker, devrimci bir devlet adamı… Kendi kaderini ulusuyla birleştiren bir adam. 1915’te Çanakkale’de İngilizlere tarihlerinin en büyük yenilgilerinden birini yaşattı. 1918 yılında 1. Dünya Savaşı’ndan yenilgi yüzü görmeden çıkan tek Osmanlı komutanıydı. Dört yıl sonra halkını etrafına toplayarak, emperyalist güçlerin desteklediği işgalci Yunan güçlerini yendi ve ulusal bağımsızlık yolunu açtı. 1923 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntıları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ve ilk cumhurbaşkanı oldu. Ektiği demokrasi tohumları sayesinde Türk Ulusu içeride ve dışarıda birçok zorluğa göğüs gerdi. Stalin O’nu faşist olarak niteledi. Hitler ve Mussolini komunist olarak gördü. Bazıları da diktatör dedi. Halkıysa ona “ Atatürk” dedi.
Vamık Volkan denen şahsın saçmalıkları önemli mi?

( - )

Sayın Prof. Dr. Volkan New york'ta Birleşmiş Milletler genel merkezinde kendisi adına düzenlenmiş Atatürk Sempozyumun'da Atatürk'ün özel hayatını anlatmanın efendim "içki içerdi , sarışın bayanları severdi" şeklinde kullanmış olduğunuz ifadelerinizin biçimsel olarak pozisyonunuza ve böyle önemli bir sempozyumun ağırlığına yakışmadığını ifade etmek istiyorum sizin bu kadar vizyonunuz dar mı ? demekten de kendimi alamıyorum.

Elbette Mustafa Kemal Atatürk'te bir erkekti ve bir çok erkeğin benimde olduğum gibi içki içerdi ve doğal olarak tabiatı gereği sarışın , esmer , kumral hiç farketmez önemli olan karşı cinstir ( kadındır ) elbette ki sevecektir bundan daha normal ne olabilir ki bunları söylemeniz malumun ilamı olmuştur ve bir üstte ki paragrafımda belirttiğim gibi çok dar bir bakış açısı ile oldukça basit bir yaklaşımda bulunmuşsunuz.

Sizin pozisyonunuza gelmiş bir bilim insanından böyle önemli bir sempozyumda Atatürk'ün özel hayatını değil ülkesi ve milleti için yaptığı eşi benzeri olmayan mücadelesini , devlet adamlığını , liderlik vasıflarını , ilke ve inkilaplarını çok daha detaylı olarak tarihsel bir komposizyonda gelecek nesillere ışık tutucak şekilde anlatmanızı beklerdim.

Bu bağlamda Atatürk'ün manevi kızı sayın Ülkü adatepe hanımfendi'nin sizin ifadeleriniz den sonra “Kendimi ‘Mustafa’ filminde gibi hissettim, bu beni biraz üzdü. Atatürk'ün anlatılacak çok daha başka yönleri var” şeklinde ki haklı söylemi elbette ki çok yerinde ve doğru bir tespit olmuştur ve bu tespite kesinlikle katıldığımı da ifade etmek isterim.

Not : mail adresinizi bulursam bu yorumu size mail olarak göndereceğim herkese iyi forumlar dilerim.

Bizim için gerekli bilgiler deil özeldir böle şeyler.

Ne yani bu adam ATATÜRK diye zevkleri yok mu , sarışın kadınlar ona kurban olsun be :D
(Atatürk de de biraz Laz lık var herhalde lazlarda natashalara dayanamıyor)

Atatürk düşmanları artık nasıl vuracağını şaşırdılar..

Benden içki içiyor ve sarışın kadınlardan hoşlanıyorum. Yada sarışın kadınlardan hoşlanmayan erkek var mıdır?

Bir panelde bunu dile getirmenin ne anlamı olabilir ki?

Neden Atartürk'ün bu ülke için yaptıkları, bu Millete bıraktıkları önemsenmez ve konuşulmaz ki?

başarılı bir asker, devrimci bir devlet adamı… kendi kaderini ulusuyla birleştiren bir adam. 1915’te çanakkale’de ingilizlere tarihlerinin en büyük yenilgilerinden birini yaşattı. 1918 yılında 1. Dünya savaşı’ndan yenilgi yüzü görmeden çıkan tek osmanlı komutanıydı. Dört yıl sonra halkını etrafına toplayarak, emperyalist güçlerin desteklediği işgalci yunan güçlerini yendi ve ulusal bağımsızlık yolunu açtı. 1923 yılında osmanlı imparatorluğu’nun yıkıntıları üzerinde türkiye cumhuriyeti’ni kurdu ve ilk cumhurbaşkanı oldu. Ektiği demokrasi tohumları sayesinde türk ulusu içeride ve dışarıda birçok zorluğa göğüs gerdi. Stalin o’nu faşist olarak niteledi. Hitler ve mussolini komunist olarak gördü. Bazıları da diktatör dedi. Halkıysa ona “ atatürk” dedi.
Vamık volkan denen şahsın saçmalıkları önemli mi?

canına saglık kardesım
helal olsun

Sayın Prof. Dr. Volkan New york'ta Birleşmiş Milletler genel merkezinde kendisi adına düzenlenmiş Atatürk Sempozyumun'da Atatürk'ün özel hayatını anlatmanın efendim "içki içerdi , sarışın bayanları severdi" şeklinde kullanmış olduğunuz ifadelerinizin biçimsel olarak pozisyonunuza ve böyle önemli bir sempozyumun ağırlığına yakışmadığını ifade etmek istiyorum sizin bu kadar vizyonunuz dar mı ? demekten de kendimi alamıyorum.

Elbette Mustafa Kemal Atatürk'te bir erkekti ve bir çok erkeğin benimde olduğum gibi içki içerdi ve doğal olarak tabiatı gereği sarışın , esmer , kumral hiç farketmez önemli olan karşı cinstir ( kadındır ) elbette ki sevecektir bundan daha normal ne olabilir ki bunları söylemeniz malumun ilamı olmuştur ve bir üstte ki paragrafımda belirttiğim gibi çok dar bir bakış açısı ile oldukça basit bir yaklaşımda bulunmuşsunuz.

Sizin pozisyonunuza gelmiş bir bilim insanından böyle önemli bir sempozyumda Atatürk'ün özel hayatını değil ülkesi ve milleti için yaptığı eşi benzeri olmayan mücadelesini , devlet adamlığını , liderlik vasıflarını , ilke ve inkilaplarını çok daha detaylı olarak tarihsel bir komposizyonda gelecek nesillere ışık tutucak şekilde anlatmanızı beklerdim.

Bu bağlamda Atatürk'ün manevi kızı sayın Ülkü adatepe hanımfendi'nin sizin ifadeleriniz den sonra “Kendimi ‘Mustafa’ filminde gibi hissettim, bu beni biraz üzdü. Atatürk'ün anlatılacak çok daha başka yönleri var” şeklinde ki haklı söylemi elbette ki çok yerinde ve doğru bir tespit olmuştur ve bu tespite kesinlikle katıldığımı da ifade etmek isterim.

Not : mail adresinizi bulursam bu yorumu size mail olarak göndereceğim herkese iyi forumlar dilerim.

Başarılı bir asker, devrimci bir devlet adamı… Kendi kaderini ulusuyla birleştiren bir adam. 1915’te Çanakkale’de İngilizlere tarihlerinin en büyük yenilgilerinden birini yaşattı. 1918 yılında 1. Dünya Savaşı’ndan yenilgi yüzü görmeden çıkan tek Osmanlı komutanıydı. Dört yıl sonra halkını etrafına toplayarak, emperyalist güçlerin desteklediği işgalci Yunan güçlerini yendi ve ulusal bağımsızlık yolunu açtı. 1923 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntıları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ve ilk cumhurbaşkanı oldu. Ektiği demokrasi tohumları sayesinde Türk Ulusu içeride ve dışarıda birçok zorluğa göğüs gerdi. Stalin O’nu faşist olarak niteledi. Hitler ve Mussolini komunist olarak gördü. Bazıları da diktatör dedi. Halkıysa ona “ Atatürk” dedi.
Vamık Volkan denen şahsın saçmalıkları önemli mi?

yüreğinize sağlık
bu şahsiyetin de bi taraflarda köşesi hazırdır artık

adamın adı nedir bana biraz ters geldi de

Prof. Dr. Vamik Volkan

Neden ters geldi ayni oyunda ondan : Bir zamanlar Türk dil kurumunun başında A.dil Açar varmış ve herkes adil açar zannedermiş halbuki A(Antonius) Dilaçar imiş adı yani bir ermeniyi tdk nun başına getirmişiz .....Pardon ve mersi gibi şeyler çoğalmış ...

Geri